web analytics
zaterdag, juni 22

IMAGINE FILM FESTIVAL WINACTIE – Win vrijkaartjes voor een fantastische film naar keuze! (UPDATE – Winnaars bekend)

Van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april vindt in filmmuseum EYE Amsterdam de 34e editie van het Imagine Film Festival plaats. Elf dagen lang zijn er films en workshops, masterclasses en meer op het gebied van de fantastische film. Liefhebbers van fantasy, horror en sciencefiction komen er volledig aan hun trekken. Wil je ook een filmpje meepakken? Doe dan mee aan onze Imagine Film Festival winactie en maak kans op vrijkaartjes voor een film naar keuze!

Imagine Film Festival 2018 biedt in onze hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera en een grote variëteit aan vertelvormen waaronder virtual reality. Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman Frankenstein. Het volledige programma vind je hier en de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Fantasize sprak met artistiek directeur Chris Oosterom van het Imagine Film Festival. Het interview lees je hier, inclusief enkele hoogtepunten van het programma van de editie van dit jaar.

Imagine Film Festival winactie – fantastische vrijkaartjes!

Heb je het programma van Imagine 2018 bekeken en is je portemonnee ervan geschrokken? Doe dan mee met deze Imagine Film Festival prijsvraag. In samenwerking met Imagine Film Festival geeft Fantasize in de Imagine Film Festival winactie 3x 2 Imagine vouchers weg, waarmee je toegang krijgt tot één reguliere filmvoorstelling naar keuze. Ga er maar aan staan. Ga je naar How To Talk To Girls At Parties, November, Salyut-7, The Big Lebowski of een van de talloze andere films? Begin maar te puzzelen.

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze fantastische Imagine Film Festival vragen en e-mail je antwoorden naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van Imagine Film Festival winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: Vergeet niet je naam en adres mee te sturen.

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 10 april, dus wees er snel bij!

De vragen:

1) Imagine Film Festival 2018 is alweer de 34e editie. Uit welk huiveringwekkend weekendfestival is Imagine voortgekomen?

2) Een van de masterclasses van Imagine 2018 gaat over remakes en reboots. Hierin wordt gekeken naar de rol van de tijdsgeest in verfilmingen. Aan de hand van de roman The Body Snatchers uit 1955 wordt gekeken naar de vier verschillende verfilmingen die op dit boek gebaseerd zijn. Eén van die verfilmingen wordt aansluitend aan de masterclass vertoond. Welke van de vier verfilmingen is dat én wie was de regisseur?

3) Artistiek directeur Chris Oosterom van het Imagine Film Festival is ondertussen wel wat gewend als het op horrorfilms aankomt. Toch werd hij gechoqueerd door een van de films die op het festival wordt vertoond dit jaar. De titel van deze film is:

A – Snake
B – Mouse
C – Bat

Imagine Film Festival loopt van 11 t/m 21 april. Meer informatie vind je op onze agendapagina.

Imaginefilmfestival.nl

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE:

En de winnaars van de vrijkaartjes zijn …

N. Egli, F. de Boer, U. Attema

Alle winnaars gefeliciteerd!

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen waren:

1) Imagine Film Festival is voorgekomen uit het huiveringwekkende weekendfestival ‘Weekend of Terror’.

2) De versie van The Body Snatchers die op Imagine 2018 wordt gedraaid, is die uit 1978: Invasion of the Body Snatchers van Philip Kaufman

3) Artistiek directeur Chris Oosterom gruwde zelf van de film Mouse, antwoord B.

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page