web analytics
maandag, mei 16

Fantasize Week Almanak – Week 49: Bright, World War Hulk II, Jumanji: Welcome to the Jungle in 4DX, column Adriaan van Garde en meer

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 48 nieuws over de nieuwe film Bright van Netflix, World War Hulk II van Marvel, Avengers: Infinity War en meer.

Vanaf 22 december bij Netflix: Bright

Will Smith en Joel Edgerton zijn vanaf 22 december in actie te zien in de langverwachte Netflix Original film Bright. Het is een nieuwe gedurfde actiethriller van regisseur David Ayer (bekend van zijn box office hits Suicide Squad, End of Watch en Training Day).

Bright gaat over een alternatieve planeet, waar mensen, orcs, elfen en feeën samen leven. De patrouille van de menselijke LAPD agenten Ward (Will Smith) en ork Jakoby (Joel Edgerton) verloopt onverwacht heel anders wanneer zij moeten samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie te beschermen. Zou dit in verkeerde handen vallen, vormt het een bedreiging voor elk levend wezen.

Ward en Jakoby staan centraal in deze bloedstollende film. Samen werken ze vastberaden om de straten van Los Angeles veilig te houden van de sinistere onderwereld die wordt geleid door duistere krachten en gewelddadige bendes. In de film moeten ze niet alleen vijanden, maar ook hun persoonlijke verschillen overwinnen.

Fantasize is zeer benieuwd naar de film, gezien de insteek heel erg lijkt op de klassieke cyber-punk RPG-serie Shadowrun. We zullen in onze recensie extra aandacht schenken aan de overeenkomsten.

De film is geregisseerd door David Ayer en geschreven door Max Landis. David Ayer, Eric Newman en Bryan Unkeless zijn de producenten. Bright is vanaf 22 december 2017 exclusief en wereldwijd te zien op Netflix. Check hier de trailer.

Bron: Netflix

 

Marvel kondigt World War Hulk II aan

Stripuitgeverij Marvel publiceert tegenwoordig bijna jaarlijks een grote ‘crossover’, waarin bijna alle striphelden uit hun portfolio een rol spelen. In navolging van Civil War II, Contest of Champions, Secret Wars en nog zoveel meer komt Marvel – ‘The House of Ideas’ – binnenkort met een vervolg van de populaire verhaallijn: World War Hulk. Op zijn beurt is dit weer een vervolg op Planet Hulk, waarin Bruce Banner, de Hulk, door zijn medesuperhelden de ruimte in werd geschoten en zo verbannen naar de verre planeet Sakaar. In World War Hulk keert Hulk terug en neemt wraak op de superhelden. Elementen van dit verhaal vind je in de nieuwste Thor-film: Ragnarok

World War Hulk II speelt hierop in en laat de huidige Hulk van het Marvel-universum, Amadeus Cho – de Totally Awesome Hulk – ook naar Sakaar afreizen. Na zijn tijd op de planeet Sakaar in Return to Planet Hulk wordt het Marvel-universum nog eens op zijn kop gezet en bewijst Amadeus in World War Hulk II dat hij de “strongest one there is” is.

Hulk-schrijver Greg Pak en artiest Carlo Barberi (All New X-Men) gaan in maart 2018 van start met World War Hulk II – gebaseerd op de zeer geslaagde, gelijknamige verhaallijn van Pak zelf en John Romita Jr uit 2007. Het openingssalvo wordt afgevuurd in Incredible Hulk #714. De cover wordt voorzien door Mike Deodato Jr.

Bron: The Real Stan Lee

Avengers: Infinity War – hoe een trailer een klassiek moment verandert

Een van de meest iconische momenten uit het Marvel-stripalbum The Infinity Gauntlet lijkt te worden nagebootst in de volgend jaar te verschijnen Marvel-film Avengers: Infinity War. In die stripserie stort de Silver Surfer neer op Aarde in het huis van tovenaar Dr. Strange. Hij waarschuwt dat de Titaan Thanos op weg is naar Aarde.

De filmrechten van Silver Surfer liggen echter bij 20th Century Fox, net als die van de Fantastic Four. Hoewel er een deal op komst lijkt te zijn tussen Disney en Fox, moet Marvel het in hun eigen cinematic universe stellen zonder die helden. In de trailer van Avengers: Infinity War zie je dan ook de Hulk ter aarde storten, op dezelfde manier als de Silver Surfer. Op die manier wordt de dreiging van Thanos op gelijkwaardige wijze aangekondigd.

Net als bij veel verhalen, zal de nieuwste film uit Marvels stal niet exact nagemaakt worden. Infinity War zal – net als Captain America: Civil War en Thor: Ragnarok – eigenlijk een soort hommage zijn aan het eerder uitgebrachte materiaal, maar zal ook elementen tonen uit het huidige ‘Cinematic Universe’ van Marvel.

Meer bij: Screenrant. Bekijk de trailer van Avengers: Infinity War op de Fantasize Facebook-pagina.

Binnenkort in de nieuwe 4DX-bioscoop: Jumanji: Welcome to the Jungle

Goed nieuws voor Jumanji-fans! Op 21 december 2017 komt een remake van de film uit 1995, met destijds in de hoofdrol Robin Williams, in de bioscoop. Het gaat deze keer alleen niet over het bordspel, maar een arcade-game!

Vier scholieren komen een oude spelcomputer tegen en als ze die aanzetten komen ze door magische krachten per ongeluk terecht in de wereld van de video game, die Jumanji heet.

Daar krijgen ze het lichaam van de personages in het spel, maar niet zoals je zou denken. Om te ontsnappen uit het spel moeten ze allerlei gevaarlijke levels uitspelen door samen te werken. De hoofdrollen zijn voor Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan.

Fantasize is bij de persscreening in Pathé de Munt Amsterdam, waar de film in de gloednieuwe 4DX-zaal vertoond zal worden. Wat is 4DX? Een film met een extra dimensie, waar je geuren ruikt, wind voelt en flink door elkaar geschud wordt op de bewegende stoelen. Film en achtbaan ineen dus. Een recensie volgt snel, inclusief de ervaringen in 4DX!

Bekijk de trailer van Jumanji: Welcome to the Jungle op de Fantasize Facebook-pagina

Geen DC-films meer voor Zack Snyder

Regisseur Zack Snyder zou volgens geruchten geen DC-films meer gaan maken, aldus The Geek Nerdom. Volgens de site zal Snyder niet terug gevraagd worden door Warner Bros vanwege Justice League, dat niet het succes is waar de studio op hoopte. Snyder blijft wel andere projecten voor Warner Brothers doen.

Justice League is nu enige tijd in de bioscoop en doet het niet heel goed. Nog niet gezien? Bekijk ook onze recensie.

Bron:  The Geek Nerdom

En verder in de Fantasize Week Almanak – Week 48:

Column: Adriaan van Garde – het einde van het schrijverschap
Schrijver Adriaan van Garde overpeinst het einde van het schrijverschap.

Aankomende evenementen:

16 december: Echo Base Charity Con (Star Wars)
30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
2 tot 4 februari 2018: Other Futures
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak – Week 48: Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.