web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 9: The Crow, Highlander, Six Billion Dollar Man, Discworld, Naomi Novik en Sandman

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9 nostalgie met The Crow, Highlander en The Six Billion Dollar Man. Verder nieuws over Marvel-film, een Discworld televisieserie en een DC Universum gebaseerd op Sandman. Tot slot nieuws over Naomi Novik die naar Nederland komt!

The Crow keert terug in 2019

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: The Crow

In 1994 verscheen de duistere ‘gothic’ wraakfilm The Crow, met in de hoofdrol Brandon Lee, de zoon van martial arts legende Bruce Lee. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van James O’Barr en kreeg een cultstatus, niet alleen door de duistere uitstraling en het verhaal, maar ook doordat Brandon Lee tijdens het filmen dodelijk gewond raakte door een verkeerd geladen pistool. De opvolger The Crow: City of Angels met acteur Vincent Perez (Queen of the Damned) deed het minder goed en nieuwe films over het personage werden in de ijskast gezet. Sony Pictures gaat het nu toch opnieuw proberen, ditmaal met Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones) als de Crow. De film moet in oktober 2019 verschijnen en zal beter aansluiten bij het bronmateriaal dan de versie uit 1994. We zijn benieuwd of deze nieuwe The Crow uit de schaduw van zijn illustere cult-voorganger kan treden.

Bron: The Tracking Board

There can be only one Highlander reboot

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: Highlander

Ook een andere cultfilm wordt afgestoft en in een nieuw jasje gestoken: Highlander uit 1986. Ook deze film over een onsterfelijke Schotse hooglander die in een strijd verwikkeld is met gelijkgezinden op zoek naar de eeuwige ‘prijs’ heeft een cultstatus bereikt. Dit is hoogstwaarschijnlijk meer te danken aan de legendarische soundtrack van rockband Queen, dan aan het verhaal waarin hoofdrolspelers Christopher Lambert (Mortal Kombat) en Sean Connery (The Name of the Rose, James Bond) het zwaard hanteren en koppen snellen. Na vijf vervolgen en spin-offs, twee televisieseries en wat tekenfilms gaat regisseur en stuntcoördinator Chad Stahelski (John Wick) de serie nieuw leven inblazen. Kan hij die ‘kind of magic’ opnieuw tot leven wekken?

Bron: Deadline

Mark Wahlberg kost zes miljard dollar

The Six Million Dollar Man

Iets verder terug in de tijd was er in de jaren 70 de televisieserie The Six Million Dollar Man, over de astronaut/testpiloot Colonel Steve Austin, die met bionische (nucleaire) implantaten als geheim agent over superkrachten beschikte. Dit verhaal gebaseerd op het boek Cyborg van schrijver Martin Caidin zou door productiemaatschappij Weinstein Company tot nieuwe, moderne film gemaakt worden, maar lag een poos stil door de op handen zijnde rechtszaken tegen de van seksueel wangedrag beschuldigde oprichter Harvey Weinstein. Warner Bros heeft de licentie echter gekocht en zet het project voort, dat nu in de zomer van 2019 moet verschijnen. De hoofdrol is voor acteur Mark Wahlberg (Transformers: The Last Knight), die een flinke upgrade te wachten staat. Met de kosten van moderne techniek in het achterhoofd, is de titel van de film verandert naar The Six Billion Dollar Man. Steve Austin heeft dus in ieder geval al te kampen met inflatie en de nieuwe handelsregels van Donald Trump …

Bron: Variety

Marvel filmnieuws

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: Avengers: Infinity War

Even een snelle update rond de films gebaseerd op de superhelden van stripuitgeverij Marvel. Eerst het leukste nieuws: Avengers: Infinity War komt eerder uit! In plaats van op 4 mei, kun je de kosmische oorlog tegen Thanos in Nederland al op 25 april gaan zien.

Dan is er ook nog nieuws van 20th Century Fox: voor de deal met Disney rond is en de studio aan de muis wordt verkocht, zijn er in 2019 en 2020 maar liefst drie X-Men films per jaar gepland. Welke dat zijn is enkel nog speculatie. Zo hadden we het in de Fantasize Week Almanak – Week 7 al over een solo film voor Kitty Pryde. Binnenkort verschijnt ook Deadpool 2, met een rol voor Josh Brolin als Cable. Er is een kans dat deze held een spin-off krijgt in de vorm van X-Force. Voorlopig genoeg om in de gaten te houden, waarbij er nog heel veel kansen zijn dat alles anders wordt of niet doorgaat.

Tot slot het gerucht dat stripschrijver Brian K. Vaughan (Runaways, Y: The Last Man) een script aan het schrijven is voor de kosmische superheld Silver Surfer, uit het Fantastic Four universum. We wachten af of dit een film wordt gebaseerd op de eerdere verschijning van het personage in Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer of dat er volledig opnieuw begonnen wordt.

Bron: StanLee.com / The Hollywood Reporter

Discworld televisieserie in de maak

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: Commander Vimes

Fans van de fantasy boekenserie Discworld van de Britse auteur Terry Pratchett mogen nu enthousiast worden. BBC Studios is bezig met een miniserie in zes delen gebaseerd op de briljante verhalen uit de ‘schijfwereld’. De werktitel van de serie is The Watch, wat niets anders kan betekenen dan dat we kennis gaan maken met commandant Vimes en zijn groepje politieagenten die de stad Ankh-Morpork (on)veilig moeten maken. In verschillende boeken in de serie zien we hoe Vimes uitgroeit van Dirty Harry-achtige dronkenlap tot gevierde held van een politiemacht dat bestaat uit bijna elk ras op de Discworld. Zo is er een man die opgevoed is als dwerg en een weerwolvin, maar zijn er ook trollen, dwergen, zombies en meer wezens die allemaal samenwerken. De serie kan putten uit verhalen over rassenongelijkheid, religieuze spanningen, de impact van wapens op de maatschappij en veel meer onderwerpen die ook nu zeer relevant zijn. De serie wordt mede geproduceerd door productiemaatschappij Narrativia, dat onder andere gerund wordt door de dochter van de schrijver, Rhianna Pratchett. Fantasize zit gekluisterd aan het kleine scherm om je op de hoogte te houden!

Bron: Deadline

Neil Gaiman Sandman Universum bij DC en Constantine keert terug

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: The Sandman Universe

Stripuitgeverij DC heeft bekend gemaakt dat er eind dit jaar nieuwe stripseries komen in een gezamenlijk universum dat zal draaien rond de wereld van Sandman, gecreëerd door schrijver Neil Gaiman, die je zeker kent van films en boeken als Coraline en Stardust. Het personage Sandman komt uit de gelijknamige en zeer gevierde serie die onder het DC-label voor volwassenen Vertigo valt. Nu komt er dus een gezamenlijk universum dat draait rond het personage, bestaande uit vier series: Books of Magic, The Dreaming, The House of Whispers en Lucifer (die je kent van de televisieserie op onder andere Netflix). Daarnaast zullen er enkele specials verschijnen over Sandman zelf. Bekijk hier een aankondiging van het nieuws door Neil Gaiman.

Aansluitend het nieuws dat een ander personage uit een serie van het Vertigo-label, Constantine, na de live-action serie uit 2014 binnenkort verder zal gaan als animatieserie. Deze nieuwe Constantine serie van Warner Bros. Television komt in Amerika uit op 24 maart. Fantasize zal in de gaten houden of de serie naar Netflix komt, of rechtstreeks op DVD zal verschijnen. Acteur Matt Ryan, die Constantine speelde in de live-action serie, heeft de stem in de tekenfilmserie verzorgd. Hij zal binnenkort ook als Constantine te zien zijn in een nieuwe aflevering van Legends of Tomorrow.

Bron: Entertainment Weekly / CBR.com

Naomi Novik naar de Dag van het Fantastische Boek

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9: Naomi Novik

Het literaire festival Dag van het Fantastische Boek in Amsterdam heeft een grote naam als gastspreker bekend gemaakt. De Amerikaanse fantasyauteur Naomi Novik zal aanwezig zijn. Zij is de auteur van de Temeraire-reeks en het boek Ontworteld (de Nederlandse vertaling van Uprooted). De stichting heeft haar uitgenodigd als de keynote speaker van het literair festival. Uiteraard zal ze ook haar boeken signeren.
Naomi Novik is in 1973 geboren in New York. Na haar studies in Engelse literatuur en Informatica was ze betrokken bij het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Kort daarna koos ze voor een carrière als fantasyschrijfster. Haar debuut publiceerde ze in 2006: His Majesty’s Dragon is het eerste deel van haar wereldwijd bejubelde Temeraire-serie. Niemand minder dan regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings, King Kong) heeft een optie op de verfilming van deze fantasyreeks.

 Bron: Dag van het Fantastische Boek

 FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 9 EN VERDER:

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 2, een verhaal in zes delen van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 3 t/m 6 verschijnen de komende weken op hier op Fantasize. Mis ze niet! Deel 1 vind je hier.

DVD/Blu-Ray recensie: Blade Runner 2049 – Prachtig vervolg op de sci-fi klassieker, de originele Blade Runner is gebaseerd op een boek van Philip K. Dick en stelt morele vragen over kunstmatige intelligentie. 35 jaar na de oorspronkelijke film stelt Blade Runner 2049 op DVD en Blu-Ray op prachtige wijze opnieuw diezelfde vragen.

Gamerecensie: Secret of Mana – De remake op PlayStation 4, keer terug naar het Land van Mana en ga opnieuw op reis met Randi om de wereld te redden. De gameplay in deze remake is sterk verbeterd en gastrecensent en retro-nerd Gerard was zeer te spreken over het spel.

Boekrecensie: De Segrijn & Sotalia Boeken 2: De Eldurea Deceptie – Verrassende reis langs vele locaties, Tom heeft nog maar korte tijd in de onderwaterwereld Anumoria doorgebracht als De Eldurea deceptie begint. Dan komt hij erachter dat de vertrouwde plek waar hij als landmensen-jongen zijn eerste jaren is opgegroeid, wordt bedreigd met vernietiging.

Winactie (t/m 8 maart): IT op DVD en Blu-Ray winactie – Haal de demonische clown in huis! Nu niet meteen omkijken, maar Pennywise The Dancing Clown staat achter je! Doe mee met de IT winactie en maak kans op een DVD of Blu-Ray. Lees de recensie en doe wat onderzoek op internet en je zou de clown moeten kunnen verslaan.

Winactie (t/m 6 maart): Happy Death Day winactie – Maak kans op de DVD of Blu-Ray! In Happy Death Day beleeft een studente dezelfde dag keer op keer, de dag dat ze vermoord wordt. Doe mee met de winactie en maak kans op een DVD of Blu-Ray. In tegenstelling tot wat er in deze film gebeurd, heb je maar één keer de kans om mee te doen.

Winactie (t/m 11 maart): Blade Runner 2049 winactie – Boek, Houten paardje, LED paraplu en de film! Blade Runner 2049 is verschenen op DVD en Blu-Ray en we geven in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment een schitterend prijzenpakket weg, met naast de film een houten paardje, het boek én een LED paraplu met zaklamphandvat.

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 9:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page