web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 5: METROPOLIS SERIE, SAM RAIMIE VERFILMT ROTHFUSS, HALLOWEEN 11, BATMAN EN CATWOMAN TROUWEN

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 5 schokkend nieuws over de trouwerij van Batman en Catwoman, de verkoop van stripuitgeverij Valiant, een nieuwe Halloween film, de binnenkant van de Toren van Babel, Sam Raimi verfilmt The Name of the Wind en een Metropolis-serie zonder Superman!

STRIPUITGEVERIJ VALIANT GEKOCHT DOOR ENTERTAINMENT BEDRIJF DMG

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 5: Valiant portfolio

Superheldencomics zijn big business in Hollywood. Inmiddels wordt het hele portfolio van zowel Marvel als DC wel verfilmd en kopen andere grote spelers zoals Netflix uitgeverijen als Millarworld op, om hun eigen films en series mee te maken. Ook entertainment bedrijf DMG wil verder in de vijver vissen en kocht onlangs stripuitgeverij Valiant Entertainment op. DMG had daar al een aandeel van 57 procent in handen, maar heeft nu de hele uitgeverij in bezit. Specifiek met het doel de striptitels naar het witte doek en televisie te brengen. Valiant is in 1989 opgericht door onder andere Jim Shooter, voormalig hoofdredacteur van Marvel Comics en brengt titels uit als X-O Manowar, Ninjak, Harbinger en Bloodshot. Wat die laatste titel betreft, zijn er al gesprekken met Vin Diesel om de hoofdrol te spelen. De plannen zijn om in ieder geval vijf films te maken in een gedeeld universum.

Bron: The Hollywood Reporter

IN NAVOLGING VAN GOTHAM: LIVE ACTION SERIE METROPOLIS

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 5: Metropolis

In de Fantasize Week Almanak – Week 52 van 2017 kondigden we de serie Krypton aan, die gaat over de gebeurtenissen op de geboorteplaneet van Superman, voor de ramp die de planeet doet ontploffen. Deze serie speelt op televisiezender Syfy, maar daarmee zijn we er nog niet wat de geschiedenis van de Man of Steel betreft. Warner Bros. Television maakt namelijk een serie over de gebeurtenissen in de thuisstad van Superman, Metropolis. De gelijknamige serie zal gaan over de periode voor Clark Kent zich daar als verslaggever vestigt. Net zoals de vergelijkbare serie Gotham gaat over de jaren voordat Bruce Wayne als Batman de stad Gotham (on)veilig maakt. De Metropolis serie wordt geproduceerd door de makers van Gotham en krijgt in het eerste seizoen 13 afleveringen. De serie moet in 2019 verschijnen.

Bron: DC Comics

 REGISSEUR SAM RAIMIE VERFILMT THE NAME OF THE WIND VAN PATRICK ROTHFUSS

Fantasize huisschrijver Johan Klein Haneveld trakteert ons in zijn laatste column Mijn vijf favoriete fantasyboeken op zijn huidige top vijf in fantasyliteratuur. Op nummer 3 staat The Name of the Wind van Patrick Rothfuss. Laat nou net die serie afgelopen week in het nieuws zijn: regisseur Sam Raimie (Evil Dead, Spider-Man) is in gesprek met studio Lionsgate om het boek te verfilmen. Er werd al gewerkt aan een prequel televisieserie van The Kingkiller Chronicle, waar The Name of the Wind het eerste deel van is. Het boek gaat over avonturier en muzikant Kvothe, die zijn levensverhaal vertelt, waarin bijzondere magische avonturen zowel hoogtepunten als tragedies kennen.

Bron: Variety

ELFDE DEEL IN DE HALLOWEEN HORRORSERIE IN DE MAAK

Opnieuw keert psychopathische moordenaar Michael Myers terug naar het witte doek. Actrice Jamie Lee Curtis (Halloween, A Fish called Wanda) twitterde tijdens de eerste dag van de opnames van het elfde deel in de horrorserie een foto van haarzelf en regisseur David Gordon Green. Ondanks dat deze nieuwe Halloween alweer het elfde deel in de serie is, speelt Jamie Lee Curtis voor de vijfde keer het personage Laurie Strode. Uiteraard zal de film verschijnen rond Halloween dit jaar.

Bron: Nu.nl

KATSUHIRO OTOMO IN DE TOREN VAN BABEL – BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 5: De Toren van Babel, Pieter Bruegel

Van 3 februari tot en met 21 mei kun je in museum Boijmans van Beuningen de expositie BABEL – Oude meesters terug uit Japan zien. Het is een verzameling werken van Nederlandse kunst uit het museum, die onlangs aan Japan waren uitgeleend. Dezelfde expositie kun je nu terug in Rotterdam zien, waarbij de museumstukken getoond worden vanuit de fascinatie van de Japanse bezoekers, die vooral geïnteresseerd waren in de fantasiewereld van Bosch en Bruegel. Zo vroeg de Japanse Manga kunstenaar Katsuhiro Otomo (Akira) zich af hoe de binnenkant van de Toren van Babel er uit zou zien, na het zien van het beroemde schilderij van Pieter Bruegel. Zijn interpretatie kun je ook op de tentoonstelling zien.

Meer informatie: Boijmans.nl

 UITNODIGING: BATMAN EN CATWOMAN TROUWEN OP 4 JULI

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 5: DC Nation #0

Op woensdag 4 juli verschijnt Batman nummer 50, met daarin een gedenkwaardige gebeurtenis. Na jaren van romantische spanning zullen Bruce Wayne – Batman – en Selina Kyle – Catwoman – eindelijk in het huwelijksbootje stappen. Maar een superheldentrouwerij gaat nooit voorbij zonder de nodige moeilijkheden en voor de Bruce en Selina komen die in de vorm van de Joker. In de eenmalige uitgave DC Nation worden enkele verhaallijnen die de komende tijd belangrijk zijn in het universum van DC uit de doeken gedaan worden, waaronder het moment waarop Joker hoort over het geplande huwelijk van zijn aartsvijand. DC Nation #0 komt uit op 2 mei en is gratis als digitale download en 25 dollarcent als papieren versie.

Bron: CBR.com

 

 

 FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 5 EN VERDER:

Column: Johan Klein Haneveld, Mijn vijf favoriete fantasyboeken – Benieuwd welke fantasyboeken een fantasyschrijver zelf leest? Fantasize huisschrijver Johan Klein Haneveld doet vijf pareltjes uit de doeken in zijn column.

 

Boekrecensie: Terry Pratchett, De Herderskroon – Het laatste boek van de veel te vroeg overleden meester van de komische fantasy – Terry Pratchett – is uit in het Nederlands. Lees de recensie van het vijfde avontuur van jonge heks Tiffanie Verweerd.

 

 

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
10 en 11 februari: Comic Con Brussel 2018
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 5:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken 

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page