web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 29: The Joker, Tim Burton, Creepshow, Rogue Trooper

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 29 mooie nieuwe shows en films op komst. Zo zal er een nieuwe ontstaansgeschiedenis van The Joker worden verteld, komt Creepshow terug op televisie en zal regisseur Duncan Jones een Rogue Trooper film maken. Verder in het nieuws: regisseur James Gunn ontslagen bij Guardians of the Galaxy 3, Disney wint de strijd om 20th Century Fox en je kunt in Genk (België) naar The World of Tim Burton!

Ontstaansgeschiedenis van The Joker volgend jaar in de bios

Deze week vond de Comic-Con International: San Diego 2018 plaats, waar Fantasize natuurlijk tal van geweldige nieuwtjes uit kan putten. Zo zul je de komende dagen op onze Facebook-pagina trailers voorbij zien komen van onder andere Shazam!, Aquaman, Fantastic Beast 2, The Flash Season 5 en Godzilla: King of the Monsters.

Fans van het DC Universe kunnen ook uitkijken naar een nieuwe film rond de ontstaansgeschiedenis van The Joker. In oktober 2019 zal acteur Joaquin Phoenix de rol van de iconische Batman-schurk op zich nemen, terwijl Jared Leto hetzelfde doet voor de Joker-versie in Suicide Squad 2. De ontstaansgeschiedenis van The Joker is nog steeds mysterieus. Er doen verschillende verhalen de ronde over wie de clownprins der misdaad nu echt is, waarvan de meest bekende die van stripauteur Alan Moore: The Killing Joke. Onlangs heeft de televisieserie Gotham een eigen versie rond het ontstaan van The Joker op het kleine scherm gebracht.

We zullen zien of Joker, zoals de film momenteel heet, gebaseerd wordt op een bestaand verhaal, of iets totaal nieuws gaat brengen. Ook is het natuurlijk afwachten wat Joaquin Phoenix met het personage gaat doen. Dat hij een nare schurk kan spelen weten we al, kijk maar naar Gladiator uit het jaar 2000.

Tot slot een ander nieuwtje rond The Joker: het is tien jaar geleden dat The Dark Knight van Christopher Nolan uitkwam. Vanaf 24 augustus zal de film daarom een week lang opnieuw te zien zijn in de IMAX-theaters. Daarin zie je Heath Ledger als een van de beste Jokers ooit. Pak je kans om hem nog eenmaal op het grote scherm te zien!

Bron: Variety.com

Disney ontslaat James Gunn en verslaat Comcast

Goed en slecht nieuws uit het kamp van Disney. We beginnen met het goede nieuws: kabelaar Comcast heeft zich teruggetrokken uit de biedingsstrijd rond 20th Century Fox. Disney liet eind 2017 weten een bod van 52,4 miljard dollar gedaan te hebben op verschillende onderdelen van studio 20th Century Fox. In juni mengde kabelaar Comcast zich in de strijd en bood 65 miljard. Disney liet dat niet op zich zitten en kwam terug met een bod van 71,3 miljard dollar in klinkende munt en aandelen. Comcast heeft zich nu teruggetrokken en heeft Disney gefeliciteerd. We hebben het al eerder gezegd, wat een duizelingwekkend niveau van zakendoen.

Tegelijkertijd kwam het nieuws naar buiten dat regisseur James Gunn ontslagen is van het Guardians of the Galaxy 3-project. Gunn was in het begin van zijn carrière nogal grof en rebels en maakte op Twitter bijzonder grove grappen over onder meer pedofilie en verkrachting. Hoewel die tweets inmiddels verwijderd zijn en hij zijn excuses heeft aangeboden, zag Disney geen andere mogelijkheid dan hem te ontslaan. Hoewel Gunn veel steun krijgt van onder andere acteur Dave Bautista (Drax in Guardians of the Galaxy) en zijn broer Sean Gunn (ruimtepiraat Kraglin en de motion-capture van Rocket Raccoon in dezelfde films), blijkt maar weer eens dat je op internet voorzichtig moet zijn met wat je zegt. Hoe lang geleden ook, alles wat je publiceert kan zich uiteindelijk tegen je keren. Wat vind jij, heeft Disney een terechte keuze gemaakt, of heeft James Gunn inmiddels bewezen een ander persoon te zijn dan in zijn jongere jaren?

Bron: Deadline en The Hollywood Reporter

Internationale tentoonstelling rond Tim Burton in Genk

Ben je fan van de bijzondere carrière van filmmaker Tim Burton, plan dan een reisje naar Genk, België in je vakantie. De internationale, rondreizende tentoonstelling The World of Tim Burton rond het bijzondere werk van Burton zal van 15 augustus tot en met 28 november te zien zijn in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine.

Burton ken je van een zeer uiteenlopend scala aan prachtige films zoals: Beetlejuice, Batman (1989), Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Sleepy Hollow en veel, veel meer. De tentoonstelling was hiervoor te zien in onder andere New York, Parijs en Tokio en bestaat uit meer dan 400 objecten uit de projecten van de filmmaker. Zo zul je tal van schetsjes zien die Burton maakte op onder andere schrijfblokken van hotels, servetten van restaurants en zijn eigen kladblokken. Ook zul je zien waar Burtons inspiratie vandaan komt.

Kortom, een niet te missen mogelijkheid om je onder te dompelen in het werk van deze legendarische filmmaker. Van vrijdag 28 september t/m maandag 1 oktober is er nog een speciaal filmfestival rond de regisseur, dat door Tim Burton zelf geopend zal worden! Vanaf 1 augustus 12:00 kun je op de website van Euroscoop Genk tickets voor dit bijzondere festival bestellen.

Meer informatie: C-mine, België

Stephen Kings Creepshow televisieserie op komst

In 1982 was de horrorbloemlezing Creepshow – geschreven door Stephen King – te zien op televisie. Deze film werd geregisseerd door horrorlegende George A. Romero. Er is ook nog een bijzonder eng stripboek van gemaakt, getekend door Bernie Wrightson. De video-on-demand maatschappij AMC’s Shudder service maakt er nu, gebaseerd op die verhalen, samen met Greg Nicotero van The Walking Dead een nieuwe versie van. Nicotero is verantwoordelijk voor de special effects en make-up van de zombieserie, dus wat de griezels in Creepshow betreft zal het wel goed zitten.

Zo lees je onder andere een verhaal over een man die een meteoriet vindt en besmet wordt met een virus dat planten uit zijn lichaam doet groeien, komt er een overleden echtgenoot uit het graf terug voor zijn verjaardagstaart en zit er een bijzonder eng monster in een kist onder de keldertrap opgesloten.

In ander horror-nieuws: er komt een achtste seizoen van American Horror Story, getiteld Apocalypse. In Amerika zal de show op 12 september uitkomen bij televisienetwerk FX. De eerste zes seizoenen van de serie zijn in Nederland te zien op Netflix. De geruchten gaan dat seizoen acht elementen van de voorgaande seizoenen één en drie (Murder House en Coven) in het verhaal zal verwerken. Tot nu toe stonden de verhaallijnen elk seizoen op zichzelf, al spelen dezelfde acteurs er steeds een rol in.

Bron: Variety.com en FX via Instagram

Regisseur Duncan Jones maakt 2000AD Rogue Trooper stripverfilming

De zoon van David Bowie – Zowie Bowie, oftewel Duncan Jones – maakte met zijn film Moon in 2009 een bijzonder intieme sciencefictionfilm, die we je van harte aanraden. Wellicht ken je Jones beter van Warcraft: The Beginning uit 2016. Onlangs gingen de geruchten dat de regisseur van plan was om zich in het superheldengenre te mengen en nu is bekend geworden dat dit ook klopt. Maar Jones gaat geen project doen voor de grote spelers Marvel en DC, hij kiest een titel van de Britse uitgeverij 2000AD.

Als reden geeft Jones dat elke keer dat er een nieuwe Avengers- of Batman-film verschijnt, hij moet denken aan de strips uit zijn jeugd en dat die nauwelijks op het witte doek verschijnen. Daarom kiest hij voor Rogue Trooper, wat vertelt over een genetisch gemanipuleerde soldaat die vecht in een burgeroorlog op een planeet met een giftige atmosfeer. Een bekendere titel van stripuitgeverij 2000AD is Judge Dredd, waarvan de laatste film in 2012 verscheen, met Karl Urban als de stoïcijnse Dredd.

Momenteel wordt er gewerkt aan een televisieserie rond Judge Dredd, getiteld Judge Dredd: Mega City One. Het zijn dus mooie tijden voor liefhebbers van de Britse stripuitgever. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bron: Nerdist en The Hollywood Reporter

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 29 EN VERDER:

Boekrecensie: Achterblijvers – zesentwintig uiteenlopende verhalen, Godijn Publishing publiceerde Achterblijvers naar aanleiding van een schrijfwedstrijd. De vijfentwintig beste verhalen en een bonusvertelling zijn gebundeld om een boekje vol uiteenlopende verhalen te krijgen. Sciencefiction heeft de overhand, maar ook andere genres passeren de revue.

Filmrecensie: Ant-Man and the Wasp: verfrissend superhelden zomerspektakel, met Ant-Man and the Wasp doet Marvel iets totaal anders. Na de zware Avengers: Infinity War-hoofdmaaltijd krijgen we een luchtig tussendoortje, dat de smaakpapillen aangenaam verfrist. En dit keer is Ant-Man – zoals de titel al aangeeft – niet in zijn eentje.

 

Winactie (t/m 25 juli): Ant-Man and the Wasp winactie – Win vrijkaartjes en mierzoete merchandise! Scott Lang moet opnieuw de onwillige superheld Ant-Man worden om Hope Van Dyne – The Wasp – te helpen in een missie in de Quantum Realm. Wil je Scott vergezellen op deze microscopische reis, doe dan mee met onze Ant-Man and the Wasp winactie en maak kans op vrijkaartjes en merchandise!

Winactie (t/m 30 juli): Tomb Raider blu-ray en dvd-winactie: haal Lara in huis!, in Tomb Raider zien we hoe Lara Croft als jonge vrouw moet zien te overleven om uit te groeien tot de geharde avonturier die je kent. Wil je deze nieuwe Lara Croft in huis op blu-ray en dvd? Doe dan mee met onze Fantasize Tomb Raider blu-ray en dvd-winactie.

FANTASIZE AGENDA:

2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 29:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page