web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 26: Unravel 2, Harlan Ellison, Halo, Morbius, Firestarter en LEGO Harry Potter

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 26 een gratis proefversie van Unravel Two, treurig nieuws rond sciencefictionschrijver Harlan Ellison, de line-up van de DC Universe streaming dienst, een Halo televisieserie, Jared Leto als Morbius, de levende vampier en twee nieuwe films gebaseerd op werk van Stephen King in de maak: The Boogeyman en een remake van Firestarter. Tot slot nog wat slecht nieuws voor je portemonnee: LEGO komt met een verzamelbare serie minifiguren van de Harry Potter en Fantastic Beasts films.

Proefversie Unravel Two gratis beschikbaar tot eind juli

In het leuke indiespel Unravel Two speel je als twee Yarnys; touwtjespoppetjes die herinneringen verzamelen van de personen die hen gemaakt hebben. Het is een platformpuzzelavontuur, dat je alleen of in coöperatieve modus kunt spelen. Je maakt gebruik van je wollen draadjeslichaam om lasso’s te maken, waarmee je rond kunt slingeren en objecten kunt manipuleren in prachtige Scandinavische landschappen.

Het spel is gemaakt door Coldwood Interactive en tot en met 30 juli kun je gratis de eerste twee hoofdstukken proberen op PlayStation 4, Xbox One en PC. Een Fantasize-aanrader!

Meer informatie: EA.com

Sciencefictionschrijver Harlan Ellison overlijdt op 84-jarige leeftijd

De afgelopen week werd bekend gemaakt dat sciencefictionschrijver Harlan Ellison op 84-jarige leeftijd is overleden. Het nieuws werd namens de familie van Ellison via Twitter bekend gemaakt door Christine Valada, de weduwe van de ook onlangs overleden striptekenaar Len Wein.

Ellison begon zijn carrière in zijn tienerjaren aan het einde van de jaren 40. Hij verkocht korte verhalen aan de Cleveland News, waarna hij al snel voor stripuitgeverijen ging werken. In de jaren 60 verhuisde Ellison naar Hollywood, waar hij scriptschrijver werd en onder andere voor de originele Star Trek en The Twilight Zone televisieseries schreef. Ook was hij adviseur voor Babylon 5.

Bron: Twitter

DC Universe streaming service maakt titels en diensten bekend

Stripuitgeverij DC Comics en Warner Bros Digital Networks hebben bekend gemaakt wat je allemaal mag verwachten van hun nieuwe streamingdienst DC Universe. Het wordt een combinatie van nieuwe live-action series en animatieseries, gecombineerd met klassieke DC-films en televisieseries. Daar bovenop kun je digitale strips lezen (ook op je mobiele apparatuur) en heb je toegang tot exclusieve merchandise.

De dienst zal dit najaar in Amerika beschikbaar zijn, met als eerste titel de live-action serie Titans. In 2019 zullen de animatieseries Young Justice: Outsiders en Harley Quinn volgen. Ook de live-action series Swamp Thing en Doom Patrol zal je dan kunnen streamen.

Wat klassieke titels betreft kun je uitkijken naar de originele Christopher Reeve Superman-films, de originele Lynda Carter Wonder Woman televisieserie en de animatieserie Batman: The Animated Series.

In augustus zal een bèta versie opengesteld worden. Wanneer, hoe en of je er gebruik van kunt maken vanuit Nederland, laten we je hier bij Fantasize weten.

Meer informatie: www.dcuniverse.com

Showtime maakt Halo televisieserie

Gamers met een Xbox hebben ongetwijfeld een of meerdere delen van de sciencefictionshooter Halo in huis. Deze game was in 2001 een van de launchtitles voor de eerste Xbox en is gemaakt door studio Bungie. De game werd een groot succes en meerdere delen volgden in de jaren erna.

In Halo speel je voornamelijk als ‘de Master Chief’, een supersoldaat die een sleutelrol speelt in de oorlog tegen de buitenaardse Covenant. Gedurende de eerste Halo kom je er in een spannend level achter dat er meer speelt in deze strijd tussen de mensheid en het alienras.

Kabelaar Showtime zal het verhaal nu naar je televisiescherm brengen, in 10 afleveringen. De serie zal ontwikkelt worden door Kyle Killen (Mind Games, The Beaver) en Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes). Wyatt zal ook enkele afleveringen regisseren.

Bron: Entertainment Weekly

Meer Spider-Man spinoffs: Morbius, de levende vampier

Sony deelt tegenwoordig de filmrechten van Spider-Man met de Marvel Studios, zodat de webslingeraar mee kan doen met Captain America, Iron Man, Dr. Strange en de andere helden in het Marvel filmuniversum. Sony zelf wil daarnaast nog meer profiteren van de huidige interesse van het bioscooppubliek in superhelden en is druk bezig allerlei filmprojecten op te starten met personages uit het verdere Spider-Man verhaalportfolio. Zo verschijnt eind dit jaar Venom met Tom Hardy en gaven we in de Fantasize Week Almanak – week 11 aan dat er ook een Nightwatch film komt.

Daarnaast is nu ook aangekondigd dat Jared Leto (Suicide Squad, Blade Runner 2049) gestrikt is om Dr. Michael Morbius te spelen. Dit personage kwam voor het eerst ten tonele in Amazing Spider-Man #101 uit 1971 en is een variatie op het bekende ‘wetenschapper experimenteert op zichzelf’ verhaal: Dr. Morbius is expert in bloedgerelateerde ziektes en komt erachter dat hij zelf aan het sterven is aan zo’n ziekte. Hij injecteert zichzelf met een eigen gemaakt geneesmiddel, waarbij bloed van vleermuizen gebruikt is. Hierdoor krijgt hij vampierachtige krachten en verandert in Morbius, de levende vampier. Morbius is constant in conflict: hij is een eerzaam man, met een onbedwingbare lust naar bloed.

Jared Leto zal naast Morbius ook bezig zijn met enkele DC-projecten, waarin hij opnieuw The Joker zal spelen. De geruchten gaan dat hij in Suicide Squad 2 zal verschijnen en er een Joker/Harley Quinn film komt. Ook is er nog een project getiteld Gotham City Sirens.  

Bron: Deadline

Stephen King: The Boogeyman in de bios en een Firestarter remake

Horrormeester Stephen King kom je met regelmaat tegen in onze Fantasie Weekalmanakken. Ook deze editie is er weer nieuws over filmprojecten gebaseerd op zijn reusachtige oeuvre. Ten eerste zal Firestarter opnieuw gemaakt worden. Deze film uit 1984 gaat over een echtpaar dat elkaar heeft leren kennen in hun studententijd tijdens een geheim medische experiment. Ze trouwen en krijgen een dochter- Charlie – die pyrokinetisch blijkt te zijn. Charlie (gespeeld door een jonge Drew Barrymore) kan met haar gedachten vuur oproepen. De remake zal geregisseerd worden door de Duitse regisseur Fatih Akin (Aus dem Nichts) en wordt mede-geproduceerd door Blumhouse.

Ten tweede zal ook het korte verhaal The Boogeyman van King uit 1973 verfilmd worden. De schrijvers van A Quiet Place zijn bezig met een script voor 20th Century Fox. Het korte verhaal komt uit de bundel Nightshift, welke in het Nederlands Satanskinderen heet, waar het korte verhaal dan De Boeman heet. Het gaat over een man die aan zijn psycholoog probeert uit te leggen dat hij zijn kinderen verloren heeft aan een monster uit de kast. Ook The Boogeyman is al eerder verfilmd, onder andere in 1982 en 2010.

Bron: Variety, Deadline

LEGO brengt Harry Potter en Fantastic Beasts minifiguren uit

Voor fans van zowel de tovenaarswereld van J.K Rowling als LEGO wordt het een lange, hete zomer. De Deense speelgoedsteentjesfabrikant gaat namelijk LEGO-minifiguren uitbrengen van de personages uit de Harry Potter en Fantastic Beasts and where to find them films. Je kunt de poppetjes kopen in een zakje, waarvan je vooraf niet weet wat er in zit.

De eerste serie zal uit 22 figuurtjes bestaan, waaronder Harry Potter in schoolkleding en eentje waarin hij in pyjama met onzichtbaarheidsmantel loopt. Ron en Hermione zijn natuurlijk van de partij, net als Dumbledore, Voldemort, Draco Malfoy en Dobby. Uit de Fantastic Beasts film kun je onder andere Newt Scamander, Jacob Kowalski, Tina Goldstein en Percival Graves vinden.

De figuurtjes zullen vanaf 1 augustus verkrijgbaar zijn voor € 3,99 per stuk. LEGO is ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe Harry Potter-sets.

Bron: Bouwsteentjes.info

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 26 EN VERDER:

Filmrecensie: Redbad – historisch epos of legendarische fantasy?, Keltische stammen als de Frisii, Saksen en Denen hielden geen geschreven historie bij, dus veel verhalen uit die tijd komen uit de overlevering en legendes. De nieuwe Nederlandse film Redbad put uit de mythes rond de bekende Friese koning Radboud en geeft er een eigen, epische draai aan.

Interview: Anders dan anders sciencefiction – Fantasize interview Pepper Kay, Pepper Kay is het schrijverspseudoniem van Liesbeth Korsman. Ze heeft vijf sciencefictionboeken op haar naam staan en schreef twee fantasyromans. Fantasize sprak deze veelzijdige schrijfster over haar genres, het schrijven en de technologie van de toekomst.

Winactie (t/m 2 juli): Hotel Artemis winactie – Win vrijkaartjes voor dit criminele ziekenhuis, In 2028 overvallen twee broers een bank, maar raken gewond. Ze vluchten naar Hotel Artemis, een geheim ziekenhuis voor criminelen, gerund door een aan lager wal geraakte zuster (Jodie Foster). Doe mee met de Fantasize Hotel Artemis winactie en maak kans op vrijkaartjes!

FANTASIZE AGENDA:

7 juli: Boekpresentatie Bay en de Piraenauten – Boekhandel Stumpel, Almere
7 en 8 juli: El Mundo Fantasia 2018 – Mondo Verde Landgraaf
20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 26:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page