web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 2: Snowpiercer, Enola Holmes, Lestat de Lioncourt, Black Widow, Conan, De Afgrond en Star Wars

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2 nieuws over televisieseries van Snowpiercer, Enola Holmes Mysteries, The Vampire Chronicles en een stand-alone film van Black Widow. Verder Star Wars, Conan en De Afgrond: Het Verraad.

Snowpiercer televisieserie in de maak

Het post-apocalyptische stripboek Snowpiercer (Le Transperceneige) van Jacques Lob and Jean-Marc Rochette is in 2013 verfilmd door de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. De hoofdrol was voor Chris Evans (Captain America). De laatste overblijfselen van de mensheid overleven in een trein die non-stop voortraast in de bevroren wereld van een nieuwe ijstijd. De verschillende compartimenten van de trein symboliseren de klassenverschillen in die maatschappij, waarbij de achterste wagons de armste klassen huisvesten en de mensen vooraan in de trein in uitzonderlijke luxe leven. Curtis (Evans) neemt echter geen genoegen met zijn lot in de staart van de trein en besluit in opstand te komen en zich een weg te vechten naar de bestuurderscabine. Snowpiercer is een prachtig sciencefictionverhaal, vol gelaagdheid en bizarre wendingen.

Televisiezender TNT heeft nu een 10-delige televisieserie van het verhaal besteld, met in de hoofdrollen Jennifer Connelly (Labyrinth) and Daveed Diggs. De televisieserie zal het verhaal uit de film uitbouwen en zich focussen op de verschillen in ras, sekse, maatschappelijke klassen en hoe de mensheid met de natuur omgaat. Het maakt de serie meteen relevant. Fantasize zal in de gaten houden wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bron: CBR.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: Snowpiercer uit 2013

Millie Bobby Brown (Stranger Things) werkt aan de Enola Holmes Mysteries

De Netflix-serie Stranger Things was in 2016 een aangename verrassing en werd terecht een grote hit. Niet in de laatste plaats door het indrukwekkende acteertalent van de jonge Millie Bobby Brown, die op indringende wijze het meisje Eleven speelt. De verwachting was dan ook dat we veel meer van haar gaan zien en Legendary Entertainment is het daar blijkbaar mee eens. Millie is door hen gevraagd voor een film gebaseerd op de Enola Holmes Mysteries, een boekenserie over de jongere zus van de wereldberoemde detective Sherlock Holmes. De actrice zal meeproduceren en de hoofdrol spelen. Een elementaire keuze, mijn beste Legendary Entertainment.

 Bron: Deadline.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: De Enola Holmes Mysteries

Ook een televisieserie voor The Vampire Chronicles

Nog meer televisienieuws: schrijfster Anne Rice en haar zoon Christopher Rice zijn druk bezig met een serie gebaseerd op de boekenreeks The Vampire Chronicles. Paramount heeft de rechten voor 11 van de boeken gekocht en heeft producent en schrijver Bryan Fuller (Hannibal, American Gods) aangetrokken om het project te maken. Het eerste deel van de boekenreeks – Interview with the Vampire – is het bekendste deel in de serie, bij het grote publiek vooral bekend door de gelijknamige klassieke verfilming uit 1994 met in de hoofdrol Tom Cruise als de vampier Lestat de Lioncourt. Wederom iets geweldigs om in de gaten te houden.

Bron: CBR.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: Tom Cruise als Lestat de Lioncourt

Solofilm voor Black Widow

Marvel heeft groen licht gegeven voor een solofilm van Avenger Black Widow, gespeeld door Scarlett Johansson. Het is de tweede Marvel-film waarin een vrouw de hoofdrol speelt, na Captain Marvel met Brie Larson, welke in 2019 verwacht wordt. Black Widow heeft in het Marvel stripuniversum al verschillende series op haar naam staan, maar het succes van de DC-film Wonder Woman heeft er vast toe bijgedragen dat Natasha Romanova ook eindelijk in het voetlicht mag treden. Welke periode in het leven van de Russische superspion de film gaat behandelen, is nog niet bekend. Marvel heeft wel al gewaarschuwd dat de pre-productie van deze film niet automatisch betekent dat Black Widow de gebeurtenissen in de aankomende Avengers: Infinity War zal overleven. Overigens zullen we in die Avengers-film ook Captain Marvel voor het eerst zien.

Bron: Variety.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: Scarlett Johanson als Black Widow

Boek 4 van De Afgrond – Het Verraad verschenen bij Celtica

In december van 2014 verscheen het eerste boek in het fantasy epos De Afgrond van schrijver Rolf Österberg. Inmiddels is het vierde boek – Het Verraad – uitgekomen. In De Afgrond woedt een grote strijd tussen goed en kwaad. De Afgrond, het diepe litteken dat in de aarde geslagen is tijdens de vorige grote strijd, moet worden gesloten. Dit kan alleen een Hogepriesteres doen die beschikt over de juiste Gaven. Het is de vraag of de naïeve Leila, de gedoodverfde Hogepriesteres, werkelijk geschikt is voor die taak. Na Het Verraad zal er nog een vijfde en laatste deel in de serie verschijnen, welke deze zomer verwacht wordt.

Meer informatie: Celtica Publishing

Extended cut op blu-ray en dvd Justice League?

De geruchtenmolen rond de blu-ray en dvd release van Justice League van Warner Brothers draait op volle toeren. Ten eerste was er de petitie van fans die graag een versie zagen van enkel regisseur Zack Snyder, die vanwege een drama in de familie de film moest overdragen aan Joss Whedon. Het lijkt erop dat die wens niet in vervulling gaat, maar een langere versie van de originele film is realistischer. Het bewijs voor deze zogeheten Extended Cut is wel dunnetjes: op een Duitse bestellijst van Amazon staat dat de blu-ray/dvd versie 135 minuten lang is. De bioscoopversie duurde ‘slechts’ 120 minuten. Aan de andere kant kun je op dezelfde lijst uit Groot-Brittannië lezen dat de film die in maart op blu-ray/dvd moet verschijnen wel gewoon 120 minuten duurt. Maar Warner Bros heeft voor Batman v. Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad ook een extended cut uitgebracht, dus dat spreekt weer in het voordeel van het gerucht. Justice League zal in maart op de schijven worden uitgebracht en dan weten we meer.

Bron: Fandomwire.com

Componist John Williams schrijft muziek voor Star Wars IX

Tussen alle rumoer van de Star Wars-fans over Star Wars: The Last Jedi door en naast de vraag of Mark Hamill de film nu wel of niet goed vindt, is er ook een overduidelijke positief nieuwtje over de filmserie: componist John Williams zal ook de muziek schrijven voor Star Wars IX. Het inmiddels 85 jaar oude muzikale genie is al vijftig keer genomineerd voor een Oscar, waar hij er vijf van won, onder meer voor Star Wars: The Phantom Menace. Wat je ook van de films vindt, de muziek is in al die jaren geweldig gebleven en dat kunnen we van deel negen, die in 2019 in de bioscopen zal verschijnen, nu dus ook alvast zeggen.

Bron: Nu.nl

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: John Williams

Conan striplicentie terug bij Marvel

In de jaren 70 zorgde stripuitgeverij Marvel ervoor dat de Barbaarse literaire sword & sorcery legende Conan van schrijver Robert E. Howard populair bleef. De stripserie Conan the Barbarian werd geschreven door Roy Thomas en getekend door Barry Windsor-Smith. Het succes van de stripserie zorgde voor een tweede serie, Savage Sword of Conan, die in het zwart-wit werd uitgegeven. Vele series volgend. De laatste jaren lag de licentie bij stripuitgeverij Dark Horse, die ook de klassieke Marvel-strips opnieuw uitgaf. In januari 2019 heeft Marvel de licentie weer terug, evenals als de Star Wars licentie, die ook van Dark Horse was en al een poosje bij Marvel ligt. Dat is overigens niet zo vreemd, gezien zowel Marvel als Star Wars gekocht zijn door Disney. Fans vragen zich daarbij af of Dark Horse de Alien-licentie binnenkort ook kwijt zal raken, gezien die franchise van 20th Century Fox is. Die filmstudio is namelijk ook opgekocht door … je kunt er op wachten … Disney! Wanneer Marvel een nieuwe Conan-serie in het leven gaat roepen, is nog niet bekend.

Bron: CBR.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2: Nieuw Conan artwork door Esad Ribic

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 2 EN VERDER:

Recensie: Insidious: The Last Key
Kijktip: Bright – Fantasy in het alledaagse, harde leven
Boekrecensie: De Krakenvorst Boek 2: Kartaalmon
Winactie: The Greatest Showman vrijkaartjes en prijzenpakket

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 2:

Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.

You cannot copy content of this page