web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 16: Gremlins, The Walking Dead, Ash vs Evil Dead, X-Men: Dark Phoenix, EdgeZero, Imagine 2018 awards en nieuwe Netflix-series

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16 geruchten over het einde van The Walking Dead, Ash vs. Evil Dead en de X-Men films van Fox. Daarnaast de Imagine 2018 awards, nieuwe Netflix-series, waaronder eentje uit Nederland en de schrijfwedstrijd van EdgeZero.

Eindes voor The Walking Dead, Ash vs. Evil Dead en de X-Men films?

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: The Walking Dead

De afgelopen week kwam er vanuit verschillende kanten nieuws op ons af met hetzelfde thema: ‘the end’. De meest opzienbarende daarvan is het gerucht dat The Walking Dead na seizoen 8 stopt. Die uitspraak werd in hetzelfde artikel al meteen genuanceerd. Het blijkt namelijk dat de serie een ‘reboot’ krijgt. Seizoen 9 moet op een frisse, nieuwe manier van start gaan, net zoals zusterserie Fear the Walking Dead met seizoen vier zichzelf opnieuw uitgevonden heeft. Van die serie hoef je seizoen 1 – 3 niet gezien te hebben. Dit is waarschijnlijk een zeer goed idee, gezien de kijkcijfers van The Walking Dead seizoen 8 beduidend lager waren dan die van de voorgaande seizoenen.

Het tweede gerucht lijkt wel de waarheid te zijn. Ash vs. Evil Dead eindigt na seizoen 3. De serie is gebaseerd op de culthorrorfilms Evil Dead van Sam Raimi, waarin Bruce Campbell als Ash Williams door zijn eigen gestuntel constant een eeuwenoud kwaad oproept. Hoe hij datzelfde

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: X-Men: Dark Phoenix

kwaad keer op keer verslaat, levert geweldige, komische horroravonturen op. Televisiezender Starz heeft de serie niet verlengd en Campbell zegt via Twitter dankbaar te zijn voor de kans om de serie te maken over Ash, waar zijn acteercarrière mee begon.

Tot slot dan weer een bericht dat we met een korreltje zout nemen. Volgens een journalist van Comic Genre zal X-Men: Dark Phoenix de laatste film in de X-Men franchise van 20th Century Fox zijn, voordat de superhelden naar Disney/Marvel overgaan. Daarmee zou het Fox X-Men filmuniversum eindigen en alles in de continuïteit van Marvel ingepast worden. De acteurs en filmmakers die tot nu toe de X-Men en spin-offs zoals Deadpool gemaakt hebben, gaan daarmee een onzekere toekomst tegemoet. Of dit waar is, moet nog blijken. Naar aanleiding van Deadpool 2 is namelijk ook gezegd dat het personage Cable, die zijn opwachting in de film maakt, onderdeel is van een vierluik dat de komende jaren verteld gaat worden. Dat kan natuurlijk ook gebeuren in het Marvel-filmuniversum, maar het klinkt wel tegenstrijdig. X-Men: Dark Phoenix moet 7 februari 2019 in de bioscopen verschijnen.

Bron: Fandomwire, Fandomwire, Comic Genre

De nieuwe Gremlins is een reboot

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: Gremlins

Filmmaker/schrijver Chris Columbus is bezig met een nieuwe Gremlins-film. De klassieke filmserie uit de jaren 80 gaat over het lieve, schattige monstertje Gizmo, een zogeheten Mogwai, dat je als huisdier kunt houden. Mits je ervoor zorgt dat hij niet nat wordt, je hem uit fel licht houdt en je hem niet voert na middernacht. Tja, makkelijk is anders en al gauw krijgt Gizmo kinderen. Die vreten zich na middernacht vol en veranderen in afgrijselijke monstertjes, die overal voor chaos en vernietiging zorgen.

Columbus heeft nu laten weten dat hij aan een nieuwe Gremlins werkt, maar dat het niet om een vervolg gaat. Er is verder nog weinig bekend over deze reboot, maar als Gremlin-liefhebbers zullen de redacteuren van Fantasize het nieuws voor je in de gaten houden.

Bron: Metro

EdgeZero, de beste SF, Fantasy en Horror uit Nederland en België

EdgeZero

Zoals de twee voorgaande jaren vindt ook dit jaar een EdgeZero-editie plaats. Er wordt in de Lage Landen veel en mooi genre-werk geschreven, dat terecht een groot en breed publiek zou moeten bereiken. Met het doel meer genre-werk van eigen bodem aan een groter publiek bloot te stellen, is EdgeZero in het leven geroepen, waarin de beste Sciencefiction-, Fantasy- en Horrorverhalen worden gekozen, die eerder met andere genre-wedstrijden hebben meegedaan, zoals de Harland Awards, Fantastels of Trek Sagae. Ook verhalen die in 2017 zijn gepubliceerd kunnen meedingen. EdgeZero roept schrijvers dan ook op om hun verhalen die aan het voorgaande voldoen, of die nog niet ingestuurd zijn, af te stoffen en te polijsten en in te sturen. De deadline is 31 mei 23:59:59! De beste verhalen zullen gepubliceerd worden op de EdgeZero-website. De beste verhalen uit 2016 zijn ook gebundeld tot een paperback. Voor de complete regels en FAQ kijk je op de website van EdgeZero.

Via: EdgeZero

Winnaars Imagine Film Festival

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: Tigers Are Not Afraid

De 34e editie van het Imagine Film Festival is inmiddels afgelopen. Uit de 50 films die tijdens het festival vertoond werden, zijn verschillende titels in aanmerking gekomen voor een award. Zo is er de Black Tulip Award, de eigen award van Imagine. De film die hem gewonnen heeft, is Tigers Are Not Afraid, van de Mexicaanse regisseur Issa López. De jury zegt erover: “Een film die op een ongebruikelijke manier een groot sociaal en maatschappelijk probleem behandelt vanuit het perspectief van de slachtoffers. Fantasie en verbeelding worden ingezet om kracht uit te putten, maar het probleem zelf wordt er niet door opgelost. De film is trefzeker geregisseerd en ontroert zonder sentimenteel te worden”. In een videoboodschap bedankte de zichtbaar geëmotioneerde Issa López de jury en het publiek van Imagine.

De publieksprijs – de Silver Scream Award – ging dit jaar naar Isle of Dogs, van regisseur Wes Anderson. De stop-motion animatiefilm gaat over een toekomst waarin de populatie honden in Japan zo groot is, dat ze verbannen worden naar een eigen, afgelegen eiland. Een jongen gaat op zoek naar zijn vermiste hond. Binnenkort kun je op Fantasize een recensie van deze film lezen.

Dan is er nog de MovieZone Award, een jeugdprijs die dit jaar naar Compulsión ging, van de Spaanse Angel González. Het gaat over een jonge vrouw die probeert uit te vinden of haar vriendje vreemd gaat, maar daarbij op een sinister geheim stuit. De jeugdjury vond het onder andere knap hoe de korte film angstaanjagend blijft in het volle daglicht waarin het verhaal zich afspeelt.

Het nieuws en de filmrecensies die Fantasize geschreven heeft over Imagine 2018, vind je hier.    

Bron: Imagine Film Festival

2001: A Space Odyssey terug in de bioscoop

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: 2001 – A Space Odyssey

Ter ere van 50 jaar Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey, zal Warner Bros. Pictures een ‘niet-gerestaureerde’ 70mm print van deze baanbrekende en epische sciencefiction-vertelling vertonen tijdens het 71ste Cannes Film Festival. 2001: A Space Odyssey wordt gezien als een van de beste films van de 20e eeuw en zal vanaf 31 mei 2018 opnieuw in de Nederlandse bioscopen worden uitgebracht in 4K en 70mm. Voor het eerst sinds de oorspronkelijke release zijn er nieuwe technieken aangewend, die gebruikmaken van het originele negatief. Het gaat hier om een fotochemisch proces en er is geen sprake van digitale trucs, remastering of een herziene montage. Deze ‘niet-gerestaureerde’ print laat je de film nu hetzelfde beleven als de kijkers van 50 jaar geleden, wat natuurlijk een bijzondere ervaring zal opleven.

2001: A Space Odyssey is vanaf 31 mei te zien in de bioscoop.

Via: Warner Bros

Netflix kondigt 10 Europese original titels aan, inclusief een Nederlandse serie

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 16: Netflix brengt veel nieuwe series

Streamingdienst Netflix verbreedt haar horizon nog verder met verschillende nieuwe Europese projecten, waaronder zeven original series. Zo brengt Netflix in 2019 de eerste Nederlandse original uit, van productiemaatschappij Pupkin. De serie heeft nog geen naam, maar speelt zich af in het ruimdenkende Amsterdam, waar jonge studenten genieten van alles wat het vrije leven ze biedt: rijkdom, seks, macht… en het portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw dat ze per ongeluk hebben geopend.

Uit Frankrijk komt Mortel; de vijfde Franse original vertelt het verhaal van een groep tieners die aan elkaar verbonden zijn door een bovennatuurlijke kracht.

The Wave is van Duitse origine en is gebaseerd op de succesvolle film The Wave (Die Welle), geïnspireerd op een waargebeurd verhaal over een sociaal experiment waarin studenten uitzoeken waarom de mens zich laat meeslepen als een dictator aan de macht komt.

Vanuit Italië komt Luna Nera, een serie over vrouwen die verdacht worden van hekserij in Italië in de 17e eeuw.

La Casa de Papel – part 3 verschijnt in 2019 en komt uit Spanje. Na het wereldwijde succes van deel 1 en 2 van deze heist (overval) sensatie, ontwikkelt de Professor nieuwe roofovervallen.

Dan is er The English Game, uit het Verenigd Koninkrijk, een dramaserie bestaande uit zes delen over de uitvinding van voetbal. Het drama zoomt in op de betrokkenen en hoe zij van bij de start klassegrenzen overschreden, om zo van voetbal de meest populaire sport ter wereld te maken. De serie is geschreven door Julian Fellowes, de maker van Downtown Abbey.

Tot slot is er Turn Up Charlie – ook uit het Verenigd Koninkrijk – een nieuwe komedieserie met Idris Elba in de hoofdrol. Elba speelt de single DJ Charlie, die tegen wil en dank moet gaan zorgen voor de probleemdochter van zijn beste, beroemde vriend.

Volgend jaar is er dus weer voldoende te zien op Netflix!

Via: Netflix

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 16 EN VERDER:

Filmrecensie: How To Talk To Girls At Parties – ongeremde film over vrijheid (en liefde), deze film is een kort verhaal uit het begin van de carrière van Neil Gaiman en is een bijzondere ervaring over punk, leven en liefde. Het speelt zich af in de achterbuurten van Engeland in de jaren 70, als iedereen een uitweg zoekt uit de sleur van alledag.

Filmrecensie: Twin Peaks: A Limited Event Series op blu-ray en dvd: televisiekunst in je collectie, de jaren 90 stonden in het teken van Twin Peaks. Het verhaal van de show werd echter nooit afgerond en pas vijfentwintig jaar later – in Twin Peaks seizoen 3 – weten we hoe het verder gaat.

Winactie (t/m 29 april): Star Wars: The Last Jedi blu-ray en dvd winactie – win de film met een Star Wars- sleutelhanger! Doe mee met deze Fantasize Star Wars: The Last Jedi blu-ray en dvd-winactie en maak kans op dit epische hoofdstuk uit de Star Wars-saga op 3D blu-ray of dvd, inclusief een Star Wars-sleutelhanger!  

FANTASIZE AGENDA:

24 op 25 april: Nachtpremiere Avengers: Infinity War – Euroscoop Tilburg
27 t/m 29 april: Moots 1 2018 – Overasselt
20 mei: Geek Fest! – Rotterdam
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 16:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page