web analytics
dinsdag, februari 27

Fantasize Special – Maakbaar: Tienstapsverificatie – Finn Audenaert

Door Finn Audenaert

Welkom, Productief Lid van de Maatschappij. U staat voor een identificatie-unit van het type Colossus-’43.
1. Toets uw burgerlijk nummer (‘BuNu’) in op het vibrafoonklavier. Fluit het persoonlijke herkenningsdeuntje dat nu weerklinkt toonvast na. Bij herkenning gaat u door naar stap 2, zoniet herneemt u vanaf het begin.

2. De Colossus versleutelt uw BuNu en bezorgt u een print van de numerieke code.

3. Geef de verkregen code in als plaatsvector op de kromme op het scherm. Moeilijk? Selecteer de Mathematica in het keuzemenu. Vermaning: u moet de leerstof van de middelbare school regelmatig herhalen, zoals vermeld in het Contract met de Maatschappij.

4. Stuur het resultaat via directe laser (zie grote rode knop) naar uw irissen. Heeft u op latere leeftijd recht op pensioen? We raden u aan de beschermende wegwerpfilter te gebruiken. Houd hiervoor uw debetkaart voor het scherm. Geen pensioen? Ogen wijd open, alstublieft.

© Gert-Jan van den Bemd

5. Lepel uw oogbollen in de 360°-scanner onderaan de Colossus. Gebruik uw persoonlijk bestek en pas correct de Unheimlich-manoeuvre toe.
Laat de ogen lang genoeg rusten in de machine. Ga niet blindelings in de inkomhal ronddwalen terwijl u wacht. Een eindsignaal weerklinkt. De oculaire scan is compleet.
Grabbel naar de oogbollen, lepel ze in en bevochtig ze langdurig met ClearBall™. U vindt de spuitbus in de houder.

6. Tijd voor de vertrouwde bloedafname. Kies een handpalmklep. Een kwart liter, graag. Gebruik de invoerslang van de Colossus. Gelieve niet te morsen. Vlekken worden in rekening gebracht.

7. Activeer de bloedcentrifuge bovenop de Colossus. Het apparaat licht blauw op bij herkenning van de staatsmarkers in uw bloed.
Noot: bij rood licht en sirene begeleiden enkele medewerkers u naar een rustruimte, waar u een ogenblik de tijd krijgt om een verdediging op te bouwen. Denk eraan, tegen standrechtelijke executie is geen beroep mogelijk.

8. Pluk het orgaan of ledemaat op uw rug aan de wortel af en stop het in de vleesmolen naast de Colossus.

9. Terwijl u wacht op de verwerkingsgegevens, activeert u alvast met uw spinaalpompje een nieuwe binaire deling op uw rug. Zo verliest u geen tijd bij het doorlopen van een volgende herkenningsprocedure. Geef de voorkeur aan lichaamseigen materiaal dat nog niet eerder gedupliceerd werd. U kent het spreekwoord: na de lever de nier, dat zorgt voor plezier. Variatie is goed voor uw welzijn. De staat geeft om u.

10. Gromt de Colossus? Carnale bevestiging! Gefeliciteerd. U heeft met succes de procedure doorlopen. Vergeet niet om uw doggybag met vleesresten op te halen voor uw RoboRex. Modellenreeks 4.1 en hoger zijn aangepast aan humaan voer.

U kunt nu uw felbegeerde bibliotheekpas afhalen bij de baliemedewerker. Uw pas is 3 dagen geldig en beslaat een maximum lengte van 10.000 woorden. U heeft eenmaal per maand recht op deze beveiligde toegangsprocedure, zoals bepaald in de Wet op Verouderde Informatie- en Entertainmentgaring. Wij wensen u een prettige leeservaring toe.

FAQ
Ik ben mijn BuNu kwijt. / Ik identificeer mij als staatloos. Wat nu?
Een verantwoordelijke van het Bureau voor Toerisme, gelegen net achter de balie van de bibliotheek, komt een praatje maken. Luister goed naar de quizvragen, u wint misschien een reis naar de Verschroeide Koloniën, waar nieuwe ervaringen u wachten. Veel succes!

Ik heb technofobie.
U heeft recht op de euthanasiespuit aan de balie. Ga meteen naar de baliemedewerker. Uw familie ontvangt een tegoedbon die inwisselbaar is in alle staatswinkels.

Ik lees niet graag.
Uitstekend. U bevindt zich helaas in het verkeerde gebouw. In de kazerne links kunt u tekenen voor een missie bij Landsverdediging. Gratis opleiding, eten en drinken, onderdak en nachtelijk gezelschap naar keuze. Waarom twijfelen?
Rechts bevindt zich een volkskantoor van de Revolutionaire Raad. Ging u er deze week al binnen? U heeft recht op liefst twaalf boeiende themapakketten. Een pakket bevat een strijdliederenboek, pamfletten en een door de Onbevreesde Leider gesigneerd halsdoek (incl. tracker), waarmee u uw solidariteit met de Revolutie uitdrukt. Haalt u drie maanden lang trouw alle pakketten op, dan krijgt u een goodiebag. De buste van de Leider oogt vast fraai op uw salontafel.

Nog vragen? Doe de IQ-test, te vinden in een kiosk op elke straathoek. Scoort u minder dan 70? Wij zorgen met plezier voor u in onze staatshotels, waar verbrandingsovens een aangename warmte verspreiden. Spreek een geüniformeerde persoon aan. U-NI-FORM. KOS-TUUM. KLE-DIJ.
U behaalde meer dan 130? Dat stemt ons blij. U komt in aanmerking voor ons begeleidingstraject voor hoogbegaafden. De Partij is steeds op zoek naar goede krachten die een team kunnen aansturen. Bravo, het u toegestane leesvolume zal het bibliotheekniveau ver overstijgen! Een functionaris brengt u vandaag nog een bezoek.
U kreeg al eerder een medewerker over de vloer, maar ging niet op ons aanbod in? Wij maken graag opnieuw kennis met u. Burgercontact dragen wij hoog in het vaandel. U heeft de eer zo meteen een compagnie van de Revolutionaire Garde te ontvangen. De verkoper kreeg net de boodschap om u zolang te onderhouden over het vermoeden van Poincaré.

DE STAAT DANKT U VOOR HET VERTROUWEN. LEES, MAAR LEES MET MATE.

 

Over de auteur:
Finn Audenaert (1977, Gent) schrijft korte verhalen: SF, horror, sprookjes, weird tales en fantasy. Sommige verhalen hebben een absurd randje. Zijn werk werd gepubliceerd in
Portulaan, Weirdo’s en Out Of This World. Hij stelt thematische verhalenbundels samen, zoals Bang voor spoken, Alice in Spiegelland en Heliocentrisme. Voor de boekenreeks In Tenebris en andere uitgaven van Poespa Producties verzorgt hij de eindredactie. Hij is verantwoordelijk voor de verhalenselectie en de interviews met auteurs in het online magazine Out Of This World. Hij schrijft besprekingen voor Fantastische Vertellingen, waar hij sinds kort ook een fictierubriekje heeft.

Over de illustrator:
Gert-Jan van den Bemd (Breda, 1964) is schrijver, kunstenaar en wetenschapsjournalist. Hij publiceerde twee romans (De Verkeerde Vriend, 2018 en Na De Val, 2019) en verhalen en gedichten in onder andere Tirade, Extaze, Op Ruwe Planken en Ganymedes. Met zijn beeldend werk exposeerde hij in Nederland, België, Marokko, Hongarije, Litouwen, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Afrika.

 

© 2020 – 2024 Fantasize, Finn Audenaert & Gert-Jan van den Bemd

You cannot copy content of this page