web analytics
vrijdag, mei 24

Fantasize Almanak 2021 – Week 8

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Fantasize Almanak vind je onder meer nieuws over Pet Semetary en Robocop.

Prequel Pet Semetary in de maak.

Na de eerste verfilming uit 1998, het zogenaamde vervolg in 1992 en de remake uit 2019, komt er nu ook een prequel van Pet Semetary. De films zijn gebaseerd op Stephen Kings griezelroman, waarin overleden huisdieren via een mysterieuze begraafplaats tot leven worden gewekt. Je weet het nog wel, met die doodenge kat Church. Het script ligt op tafel en gaat over wat er gebeurde vóór de gebeurtenissen uit het boek.

Bron: Moviemeter

RoboCop wordt geëerd in Detroit

Het duo Brandon Walley en Jerry Paffendorf, de oprichters van Imagination Station (gespecialiseerd in lokale kunstprojecten), hebben zich de afgelopen tien jaar gewijd aan een beeld van RoboCop. De aanleiding was een tweet gericht aan Dave Bing, burgemeester van Detroit, waarin stond dat de stad een beeld van RoboCop moest hebben. Walley en Paffendorf besloten om op basis van de virale tweet een crowdfunding op te starten, met als doel het beeld te maken. Nu, tien jaar later, met heel veel hindernissen, is het beeld eindelijk af. Waar het moet komen staan is nog niet duidelijk, maar wel dat Detroit nu een standbeeld heeft om trots op te zijn.

Bron: Metro

Terug in onze nachtmerries: Jeepers Creepers

Er is in december een nieuw vervolg gemaakt op de populaire horrorreeks Jeepers Creepers. Er waren al drie delen geregisseerd door Victor Salva, herfst dit jaar moet het vierde deel verschijnen. De titel is Jeepers Creepers: Reborn en de regie is gedaan door Timo Vuorensola. Volgens distributiemaatschappij Screen Media zou Vuorensola een “nog engere visie” hebben dan Salva, en is hij de perfecte man om de serie opnieuw op te starten.

Bron: Movieweb

Mr. Potatohead wordt genderneutraal

Toen onze hoofdredacteur nog jong was, had zij twee Mr. Potatoheads. Genderneutraliteit verzekerd, want het maakte haar niet uit hoe zij dit speelgoed vorm gaf. Vaak eindigde het poppetje met zijn hoed als mond en dat was het. 

Nu zegt Hasbro het poppetje genderneutraal te willen maken door de geslachtsaanduiding Mr. te verwijderen en dat is goed, maar voor ons toch wel een heel klein beetje overkill. Wat wel een hele goede zaak is is dat Potato Head ook op duurzamere wijze geproduceerd gaat worden. Het lijfje, de aardappel, wordt van plastic op plantaardige basis gemaakt en ook krijgt het speeltje minder plastic in de verpakking.

Nog op zoek naar een klassieke versie? Bestel hem op Amazon.co.uk.

Bron: Nu.nl

Fantasize Almanak 2021 – Week 8: 

In de Vertellingen-rubriek: Marielle Douma schreef ‘Nachtlichtje‘ voor ons.

 

 

Ook in onze Vertellingen-rubriek: het derde deel van ‘Anatha‘, door Terrence Lauerhorn.

 

 

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 8:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page