web analytics
maandag, mei 16

Fantasize Almanak 2021 – Week 3

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze eerste Fantasize Almanak 2021 – Week 3 vind je onder meer nieuws over een Nederlandse vampierfilm, wederom een archeologische vondst en de uitkomst van de verkoop van Kitt.

Week 3:

Kitt is verkocht

In de vorige almanak hadden we je al verteld dat Hasselhoff zijn memorabilia veilde, waaronder Kitt uit Knight Rider. Voor een flink bedrag (vijfentwintig procent boven het verwachte vraagprijs) zou de acteur de Pontiac Trans Am dan ook nog eens persoonlijk bij de koper afgeven. Alhoewel de auto inderdaad is geveild, heeft de nieuwe eigenaar er “slechts” driehonderdduizend euro voor neergelegd.

De verwachte opbrengst was achthonderdduizend euro. De koper krijgt wel  de auto dus, maar deze wordt niet door Hasselhoff zelf voorgereden.

Bron: AD.nl

 

Een Nederlandse productie in China

Still uit Dead and Beautiful – via Volkskrant.nl

De Nederlandse regisseur David Verbeek, die zowel in Nederland als in New York heeft gestudeerd, zal dit najaar zijn nieuwste film uitbrengen: Dead & Beautiful. Het is een psychologische horrorfilm over Aziatische vampiers, met in de hoofdrol Gijs Blom.

Het maakproces heeft erg lang geduurd, onder andere omdat een film in China maken niet het meest eenvoudige is; vele scriptversies, eindeloze censuur en vreemde castingeisen vanuit de overheid. Dead & Beautiful zal in première gaan tijdens de digitale editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR).

Bron: Nu.nl

 

HBO Max komt mogelijk met Harry Potter serie

Via JoBlo.com

Het zou zomaar kunnen zijn dat streamingsplatform HBO Max potentieel goud in handen heeft: er zijn namelijk gesprekken geweest met schrijvers om Harry Potter, de inmiddels klassieke boekenreeks over de tovenaarsleerling, om te toveren tot een serie. Het is tot nu toe bij gesprekken gebleven, van onderhandelingen of contracten was nog geen sprake. HBO Max zelf heeft ook aangegeven dat er nog niets concreets is vastgelegd.

Bron: AD.nl

En als het toch gaat over eventuele nieuwe series op HBO Max…

Via Collider.com

… ook George R. Martins machtige fantasy-epos Game of Thrones zou wel eens opnieuw verfilmd kunnen worden. Of er komt een spinoff. Wat het ook gaat worden, want hier is evenmin nog iets op papier gezet, het zou moeten gaan om een geanimeerde versie.

Mocht trouwens ook die vorm niet doorgaan, in 2022 komt evengoed de prequel op Martins fantastische wereld: House of the Dragon. De hoofdrollen zijn voor Olivia Cooke, Matt Smith en Emma D’Arcy.

 

Bron:TVweb.com

Sakkara; een schat aan verborgen en nu gevonden geschiedenis

Via DNE Buzz

Een groep archeologen heeft, onder leiding van de bekende egyptoloog Zahi Hawass, een belangrijke ontdekking gedaan in de necropolis Sakkara: de dodentempel van de Egyptische koningin Naert. Zij was getrouwd met de Egyptische farao Teti, die van 2325 tot 2150 voor Christus regeerde in het Oude Rijk. Hawass geeft aan dat de ontdekking nieuwe perspectieven kan bieden op de geschiedenis van het Nieuwe Rijk. Sakkara heeft trouwens meer bijzondere archeologische bevindingen opgeleverd, zo zijn er in november nog ruim honderd intacte sarcofagen gevonden.

Bron: Nu.nl

 

Paul van Loon spreekt zich uit over ontlezing.

De ontlezing onder jongeren is een bekend en dieptreurig feit. Schrijver Paul van Loon heeft er in een interview met Bol.com ook zijn zegje over gedaan. Hij geeft aan boeken te schrijven die “kinderen graag lezen”. Daarbij leest hij zijn boeken voor op YouTube, in de hoop kinderen zelf aan het lezen te krijgen. Bovendien vindt van Loon dat de leeslijst op de schop mag. Zo zegt hij: “(…)Laat het maar bij de belevingswereld van het kind passen. Waarom staat er geen fantasy op de lijst? Of poëzie, liedteksten. Het gaat er vooral om dat ze zien hoe leuk lezen is.”

Bron: Bol.com

Fantasize Almanak 2021 – Week 3: 

Op ons Youtube-kanaalFantasize leest tien dagen lang voor in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Meegewerkt hebben: Sigrid, Odile, Zadok, Isabelle, Lotte, Ninja, Deborah en Karen.

 

In onze Verdiepingen-rubriek staat een artikel over fantastische menselijke wezens, onze Anna is een serie artikelen aan het schrijven over bijzondere mythische wezens.

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 3:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize