web analytics
dinsdag, mei 30

Fantasize Almanak 2021 – Week 1 & 2

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze eerste Fantasize Almanak 2021 – Week 1 & 2 vind je onder meer archeologisch nieuws, een recordbedrag voor een comic en een iconische auto die in de verkoop komt.

Week 1:

Darkseid in Justice League: The Snyder Cut

Darkseid © DC

Het resultaat van de bioscoopfilm Justice League na het ontslag van Zack Snyder was teleurstellend voor veel liefhebbers. 

Uiteindelijk is besloten om dit jaar The Snyder Cut in de bioscopen te brengen,  iets waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Deze versie is de film zoals Snyder hem voor ogen had. Zo worden er op dit moment veel teasers uitgebracht waarin kernelementen beter zichtbaar zullen worden. Zo ook Darkseid, de aartsvijand van Superman. Wij hopen dat het niet bij deze easter egg zal blijven!

Bron: TheSnyderCut

 

 

 

 

David Hasselhoff veilt auto uit Knight Rider

David Hasselhoff met KITT

David Hasselhoff, bekend van zijn rollen in Baywatch en Knight Rider, gaat allerlei spullen die hij in de loop van zijn carrière heeft verzameld verkopen via een veiling.

Daarbij hoort ook Kitt, de Pontiac Trans Am uit Knight Rider. Hasselhoff is zelfs van plan om de auto, die ook nog eens echt werkt, persoonlijk bij de nieuwe eigenaar af te leveren. Tenminste, als het bod 25% boven de vastgestelde verkoopprijs komt.

Bron: TV-web.com

Nieuwe dinosaurus met “antennes” gevonden

Dino met “antennes”

In het Amerikaanse onderzoekblad Cretaceous Research is te lezen dat er een fossiel is gevonden van een nieuwe dinosaurus. Volgens het blad moet het een vrij flamboyante verschijning zijn geweest.

De dinosaurus (gedoopt tot “Ubirajara jubatus”) had niet alleen een flink verenpak, er zouden ook nog eens vier uitsteeksels uit zijn schouders groeien.

Waarom deze dinosaurus deze opvallende uitrusting had, is volgens de wetenschappers nog een raadsel. Een mogelijk antwoord is dat de vier “antennes” eventuele roofdieren moest afschrikken.

Bron: Nu.nl

 

Na Way of X komt nu House of X

Way of X

In 2019 kreeg de wereld van X-Men nieuw leven dankzij de comicreeks Way of X. Schrijver Jonathan Hickman en illustratoren Pepe Larraz, R.B. Silva en Marte Gracia, verplaatsten de handelingen naar het eiland Krakoa, om daar een hele nieuwe wereld voor de mutanten op te bouwen.

Na het succes van deze reeks, komt nu House of X. Deze serie is gecreëerd door Si Spurrier en Bob Quinn. De aandacht zal op Nightcrawler komen te liggen, die ontdekt dat de mutanten worstelen met hun moraliteit.

Bron: Hollywood Reporter

 

 

 

Comicserie Radiant Black debuteert met trailer

© Marcelo Costa/Image Comics

Radiant Black, de nieuwe superheld die in zich in februari bij het superheldenuniversum zal voegen, heeft nu zijn trailer.

De nieuwe serie, gemaakt door Kyle Higgins en Marcelo Costa, gaat over Nathan Burnett, een dertiger die is vastgelopen in het leven. Zijn doodgelopen bestaan krijgt een onverwachte impuls door de merkwaardige kosmische krant Radiant, waardoor alles op zijn kop wordt gezet. De comic is vanaf 10 februari zowel digitaal als in fysieke versie te koop.

Bron: Hollywood Reporter

 

Javicia Leslie portretteert de eerste donkere Batwoman

Javica Leslie

Actrice Javicia Leslie gaat in het nieuwste seizoen van de DC-serie Batwoman de eerste donkere Batwoman spelen. De schrijvers hebben dit personage bovendien voor het eerst beschreven als een uit de kast gekomen lesbische vrouw.

Leslie is er zelf erg enthousiast over. In een interview met haar over deze rol, zegt zij dat het “episch” is om deze rol te mogen spelen, en dat “elk personage” in de show “een goeie representatie van alles en iedereen” is.

Bron: CBR.com

Over WandaVision, de nieuwe serie van Dinsey+

© Marvel, Disney

Hij werd al een tijdje gehypet: WandaVision, de nieuwe serie van Disney+, is nu dan eindelijk begonnen. Het gaat over twee superhelden die een keurig leven leiden: Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany).

Gezien de trailer is de serie op het eerste gezicht een klassieke sitcom, maar verandert het algauw in iets… anders.

De eerste reacties zijn zeer lovend. Regisseur Kevin Polowy is “hooked”. Hij zegt ook dat dit “een van de meest ambitieuze en raarste dingen is die Marvel ooit heeft gedaan.” Reden te meer om deze nieuwe serie in de gaten te houden.

Bron: Superguide

 

Week 2:

Gaat deze Batman-comic Superman overtreffen?

Batman geveild

En ineens wordt Batman een geduchte concurrent voor Superman op de stripmarkt. Waar Action Comics nr 1 uit 1936 vooralsnog net over de drie miljoen dollar opleverde in 2014, is de voorgaande eigenaar van deze Batman #1 uit 1940 nu 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) rijker. Hij kocht dit exemplaar in 1979 voor 3.000 dollar (bijna 2.500 euro) en heeft hier dus een goede investering aan gehad.

Bron: Nu.nl

 

 

 

 

Doctor Doom maakt zijn opwachting in Black Panther 2

Doctor Doom

Marvels iconische Latveriaanse bad-guy Victor von Doom heeft altijd een rol gehad bij de Fantastic Four en is tot dusver altijd verschenen in elke Fantastic Four-film.

Kevin Feige heeft zich nu voorgenomen om dingen anders te doen bij het debuut van Doctor Doom in het MCU.

Het Marvel Cinematic Universe is van plan Doctor Doom op zichzelf te laten staan en vooralsnog los te koppelen van de Fantastic Four-franchise. Hij zal degene zijn die in Black Panther 2 aan de touwtjes trekt. Ook wordt er gefluisterd dat hij niet alleen als Victor zal verschijnen, maar ook in zijn volledige pantser. 

Bron: Fandomwire

Eeuwenoude dodentempel ontdekt in Sakkara

© theartnewspaper.com

Egypte heeft afgelopen zaterdag de ontdekking van een nieuwe schat in de necropolis van Sakkara, ten zuiden van Cairo, gemeld. Onder deze vonsten bevindt zich ook een eeuwenoude tempel.

Het ministerie van Toerisme en Oudheid liet weten dat de vondsten zijn gedaan door de beroemde Egyptologist Zahi Hawass en zijn team. 

Naast de tempel zijn ook meer dan 50 houten sarcofagen gevonden, die uit de periode van het Nieuwe Rijk dateren. 

   Bron: Nu.nl

 

Fantasize Almanak 2021 – Week 1&2: 

Deze periode is er qua artikelen niet veel bijgekomen. Daarentegen is er in december 2020 wel veel gebeurd, kijk maar even mee. 

Online: de Fantasize Tijdreizen Special: zoals je van onze Specials bent gewend, hebben we een groot aantal artikelen, illustraties en verhalen voor dit thema verzameld. Lees en kijk je ook mee?

 

 

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 1 & 2:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2023 Fantasize

You cannot copy content of this page