web analytics
woensdag, februari 28

De ‘fantastische’ boekenkast van… Miro

Door Isabelle Plomteux

© Eline van de Molengraft

 

Wat nou als je een papierallergie hebt? Dan lees je e-books, dus deze keer geen fysieke boekenkast, maar een digitale. Wat zit er zoal in de verzameling van Miro? Bijgaande illustratie is van onze nieuwe illustrator Eline van de Molengraft.

 

E-booksvoorraad van Miro

Dit is de ‘fantastische’ boekenkast/e-readerboekenvoorraad van:
Ik ben Miro, 35 jaar oud en woon in Berlijn, Duitsland, met mijn familie en mijn kat. In de Nederlandstalige fantasywereld ben ik terechtgekomen door mijn vriendschap met een Nederlandse schrijfster en mijn eigen passie voor vreemde talen (want ja, ik ben Duits). En nu ja, nu ben ik al lid van twee Nederlandstalige Facebookgroepjes voor fantasy en heb nog enkele vrienden meer.

Welke ‘fantastische’ genres lees je?
Ik lees vooral fantasyboeken voor jongere mensen, dus young adult, maar ook epische verhalen of urban fantasy, waar het verhaal in onze gewone wereld speelt. Wanneer ik niet fantasy lees, lees ik meestal detectiveromans of soms ook historische verhalen.

In welke taal of talen lees je?
Ik lees intussen meestal in het Nederlands, Frans, Spaans of Italiaans, maar ben ook laatst begonnen om Hunger Games in het IJslands te lezen (het gaat heel moeilijk, hoor, want mijn IJslands is nog niet heel goed).

IJslandse versie van Hunger Games

Waar koop je jouw papieren boeken/e-boeken?
Omdat ik op mijn Kindle-app lees, koop ik e-boeken alleen maar van Amazon. Papieren boeken kan ik niet meer lezen, want ik ben allergisch voor papier (ja, echt waar, en het is net zo stom als het klinkt).

Waar haal je inspiratie voor je aankopen vandaan?
Voor Nederlandstalige boeken meestal van twee Facebookgroepen: Zilverboekenclub en Science Fiction & Fantasy Boekenclub. Algemeen ook tips van vrienden of teksten in de kranten die ik lees (voor Nederlands is het De Volkskrant, bijvoorbeeld).

Heb je favoriete auteurs/titels?
Je hebt echt moeilijke vragen, hoor!
Op het moment Kim ten Tusscher, want ze schrijft heel epische verhalen die juist naar mijn smaak zijn. En ik denk ook Rick Riordan, omdat ik antieke mythologie echt spannend vind en een van zijn hoofdpersonen net als ik ook ADHD heeft.

E-books van Kim ten Tusscher

Aan welke boeken uit je collectie ben je het meest gehecht?
Deze vraag is nóg moeilijker! Misschien mijn IJslandstalige boeken van Hunger Games (Hungurleikarnir, Eldar Kvikna en Hermiskadi) van Suzanne Collins van 2016, omdat ik zo blij was bekende boeken in deze taal gevonden te hebben.
En ook de boeken van Kim ten Tusscher, vooral haar Lilith-trilogie. Die boeken waren mijne eerste Nederlandstalige boeken, die ik gekocht had. Oorspronkelijk had ik ze als papieren boeken en gesigneerd, maar ik heb ze pas gelezen toen ik al geen papieren boeken meer kon lezen, dus als e-books.

Hoe heb je je boekenkast/e-reader ingedeeld?
Heel simpel: een ordner voor ongelezen of begonnen boeken, en een ordner voor uitgelezen of afgebroken boeken. Maar voor een paar mooie foto’s heb ik ze een beetje beter gesorteerd.

Nog meer e-fantasy

Waar ben je online te vinden voor mede-boekenliefhebbers?
Ik ben op Facebook als Saoirse O’Mara te vinden, bijvoorbeeld in de boekengroepjes, die ik erder heb genoemd.

Wat betekenen jouw ‘fantastische’ boeken voor je?
Mijn ‘fantastische’ boeken zijn mijn sleutel naar andere werelden, waar ik een tijdje kan doorbrengen en de werkelijkheid buiten kan laten.

 

© 2020 – 2024 Fantasize & Isabelle Plomteux

You cannot copy content of this page