web analytics
vrijdag, mei 24

Fantasize Almanak – week 21 & 22

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor UFO’s en de aankomende verfilming van Sandman.

Week 21

Zou het dan echt waar zijn? Is onze planeet daadwerkelijk bezocht door buitenaardse wezens? Er is door de Amerikaanse regering een verrassend tipje van de sluier gegeven. Kennelijk heeft de regering een officieel rapport bijgehouden over de beroemde UFO’s: Unidentified Flying Objects. Of UPA’s, Unidentified Flying Aircrafts, zoals de mysterieuze vliegende verschijningen door het Witte Huis worden genoemd. De meningen over wat de UPA’s precies zijn blijven verdeeld. Niet iedereen gelooft in buitenaards leven, tenzij wetenschappers het tegendeel kunnen bewijzen. Het is heel goed mogelijk dat er sprake is van geheime experimenten door de Russen, of Amerika zelf. Voor de exacte antwoorden moet worden gewacht tot het rapport openbaar is gemaakt.

Bron: Washingtonpost.com

Week 22

Kraken, die te boek staat als een van de bekendste en beruchtste antihelden in het universum van Marvel, krijgt nu zijn eigen film. De titel is Kraken the Hunter, Aaron Taylor-Johnson zal hem vertolken. Johnson heeft al een beetje ervaring in het genre, zo speelde hij eerder de hoofdrol in Kick-Ass. Was die superheldenfilm nog ironisch bedoeld, deze rol zal veel duisterder zijn. 13 januari 2023 zou de film in de bioscoop te bewonderen moeten zijn.

Bron: nu.nl

 

 

 

Nog voor het eerste seizoen van The Wheel of Time op Amazon is begonnen, is er al besloten om de toekomstige fantasy-serie een tweede seizoen te geven. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Robert Jordan en zal zowaar een Nederlandse tint krijgen. De Nederlandse acteur Josha Stradowksi, die eerder optrad in musicals als Ciske de Rat, mag de rol van Rand al’Thor spelen. Wanneer de serie te zien is, is nog niet bekend, maar het moet ergens dit jaar van start gaan.

Bron: nu.nl

 

Er is heel goed nieuws voor de fans van Sandman, de stripreeks van Neil Gaiman die verscheen in 1989: Netflix gaat de strip verfilmen. Volgens Gaiman zal de eerste strip worden verdeeld over tien afleveringen (plus één, aldus Netflix). Ook zijn de eerste namen van de cast bekend. Er staan opvallende namen tussen, zoals Patton Oswalt, die de stem van Matthew the Raven inspreekt, en Stephen Fry, die de rol van Gilbert op zich zal nemen. Men begon oktober vorig jaar met de opnames, tot de corona-uitbraak het filmen bruusk een halt toeriep. Volgens Gaiman zijn er al afleveringen helemaal opgenomen en zou de serie dit jaar al kunnen debuteren op Netflix.

Bron: Nerdist.com

Games

Er is een rechtszaak aangespannen tegen Tencent, de speluitgever van Honor of Kings. De personages van het mobiele spel zouden, aldus Bejing Teenagers Law Aid and Research Center, te schaars gekleed zijn. Daarbovenop wordt gewerkt met een loterijsysteem. Het spel zou daarom zijn leeftijdsgrens moeten verhogen. Dat was in 2007 ook het geval, de leeftijd moest toen minstens achttien jaar zijn. In de loop der tijd is dat verlaagd naar twaalf.

Bron: nu.nl

 

 

God of War: Ragnarok zal uitkomen in 2022 in plaats van dit jaar. Herman Hulst, de topman van Playstation, heeft dit bekendgemaakt in een blogbericht. Volgens hem moet Santa Monica Studio alle tijd en ruimte krijgen om het beste mogelijke spel te maken. Kennelijk is daarom de deadline vooruitgeschoven. Daar komt trouwens wel goed nieuws bij: God of War: Ragnarok zal ook verschijnen voor op de Playstation 4.

Bron: nu.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page