web analytics
donderdag, mei 19

Groot middeleeuws marktplein bij Castlefest Winter Edition

In het weekend van 17 en 18 december vond Castlefest plaats op Landgoed Keukenhof. Collega Karen vertrok naar Lisse om onder andere de sfeer te proeven.

Bij binnenkomst voelde het zeker Middeleeuws, de tentjes en kraampjes droegen hier echt aan bij. De bezoekers in allerhande kostuums speelden een grote rol in het succes van deze fair. Honden aan de lijn, maar vaak ook helemaal in stijl aangekleed, het voelde gezellig aan.

Als je tegenoverliggend aan de ingang de heuvel met trappen beklom en je even omdraaide, had je een mooi overzicht op het park, met de omhoogstekende toppen van alle tenten en kramen. Je zag echt een middeleeuwse markt voor je liggen, leuk detail.

Veel muziek, goed eten en drinken – via een muntensysteem –, veel leuke, bijzondere en interessante waren om naar te kijken, te bewonderen, te voelen en natuurlijk om te kopen. Het ademde met je mee.

Wat verderop kon je zelfs een boogschiet instructie krijgen of je vaardigheden toetsen aan die van de mensen die het hadden opgezet, erg leuk om daar even bij te kijken.

Schrijvers die hun werk aanboden zoals onder andere Johan Klein Haneveld, Dikke Tot, Marc Lommert en Nienke Pol waren daarnaast ook enthousiast om het gesprek aan te gaan en je over hun boeken en reden tot schrijven te vertellen, vaak liepen bezoekers dan ook heel blij weg met hun nieuwe aanwinst, die altijd voor hen ook gesigneerd werd.

Het was kleiner dan het in eerste instantie leek, wat op zich wel jammer was, maar het werd sterk gecompenseerd met het grote aanbod aan waren die de verschillende standhouders uit binnen- en buitenland hadden uitgestald. In de meeste gevallen was betalen met pin ook mogelijk.

Voor mij zeker de moeite waard om te herhalen. Praktisch punt: de parkeervoorziening van het park lag 5-10 minuten lopen verder. Hier heb ik een pendeldienst aangeboden zien worden.

Karen van den Andel is sinds september 2016 eindredacteur van Fantasize.