web analytics
donderdag, mei 19

Acteurs hadden zichtbaar zin in Dutch Xmas Con

Op 17 en 18 december vond Dutch Xmas Con plaats. Deze eerste editie van de winter versie van Dutch Con was groots opgezet, het totaal besloeg 3 hallen. De entree was volledig in kerstsfeer, dat was een enorm leuk detail.

Eenmaal door de controle was de sfeer gemoedelijk; je kon niet links of rechts kijken of je zag de mooiste cosplay kostuums langskomen. Veel bezoekers hadden zichtbaar veel moeite gedaan en dat sloot aan op het echte conventie-gevoel.

De merchandising was uitbundig en heel uitgebreid, voor ieder wat wils; strips, boeken, superhelden, filmhelden, anime, verzamelaarsobjecten en zo meer, maar zelfs ook enorm gedetailleerde Star Wars en superhelden-logo’ displays van Lego.

De verkopers, internationaal en nationaal, waren goed geluimd en namen echt ook de tijd om de conventie-ervaring compleet te maken.
De acteurs die te gast waren hadden er zichtbaar zin in en namen – voor zover mogelijk – ook echt de tijd om iedereen die voor hen was gekomen ook echt even te woord te staan.
Zelf heb ik kort met Steven Williams (voor mij bekend door onder meer de series 21 Jump Street, X-Files en Supernatural) kunnen spreken; een warme, humorvolle man waarvan ik mij afvroeg hoe hij, met 69 jaar oud, al die jeugdigheid en energie vandaan wist te halen.

Steven vertelde me dat hij voorlopig nog niet van het toneel gaat verdwijnen, hij heeft een kleine rol in de remake van Stephen King’s IT en gaat daarnaast ook in de serie Training Day. Vooral naar IT ben ik heel benieuwd, omdat ik de originele verfilming en het boek kan dromen. Los van het acteren heeft Steven in zijn thuisstad een vervallen huis opgekocht dat hij nu aan het verbouwen is, het zogenoemde “flippen”. Wederom, de energie van deze man was een inspiratie voor mij en ik hoop hem echt nog eens diepgaander te mogen interviewen.

Ook op dit evenement waren de voorzieningen prima, de Jaarbeurs heeft natuurlijk eigen parkeerruimte, maar ook het eten en het drinken was prima te doen. Ook als je je eigen spullen had meegenomen was dit geen probleem.

Al met al zeker een evenement waar ik met plezier nog eens te vinden ga zijn, al zal ik als verwoed verzamelaar van Superman-memorabelia, eerst bij de uitgever wel opslag moeten vragen!