web analytics
donderdag, mei 19

THE DARK CRYSTAL NAAR NETFLIX

In 1982 verscheen The Dark Crystal, een avondvullende poppenfilm voor een volwassen publiek van Jim Henson. De film over de epische queeste van de Gelfling Jen is zeer geliefd onder de fans. Netflix trakteert hen nu op een prequel: The Dark Crystal: Age of Resistance.

Netflix timmert hard aan de fantasy-weg. Niet alleen is er een serie rond The Witcher aangekondigd, nu is ook een teaser verschenen voor een The Dark Crystal prequel. De serie zal uit tien afleveringen bestaan en gaat The Dark Crystal: Age of Resistance heten. De wezens in de serie komen uit de stal van de Jim Henson’s creature shop en zullen ontworpen worden door Brian Froud. Froud is ook degene die de wezens uit de originele The Dark Crystal ontworpen heeft en is daarnaast ook bekend van zijn werk voor The Labyrinth en zijn boeken over Faeries. De regie is in handen van Louis Leterrier (Clash of the Titans, The Incredible Hulk).

Goed en kwaad

Jim Henson, de geestelijke vader van The Muppets, maakte in 1982 The Dark Crystal, een avondvullende poppenfilm voor een volwassen publiek. Het was een prachtig duister verhaal over goed en kwaad, waarin de Gelfling Jen op zoek gaat naar een scherf van het kristal dat de balans in zijn wereld moet terugbrengen. Hij word op pad gestuurd door de mystieke urRu en moet uit de klauwen blijven van de slechte Skeksis. De film werd niet het succes waar Henson op hoopte, mede doordat het publiek zichzelf moeilijk in de figuren uit de avondvullende poppenfilm kon herkennen. In zijn volgende film – The Labyrinth – bracht Henson dan ook menselijke acteurs in het verhaal: David Bowie en Jennifer Connelly. Maar ook die film kreeg pas erkenning toen hij op video verschenen was.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Het is dus een feestje waard dat Netflix de serie The Dark Crystal: Age of Resistance heeft besteld. Er is nog weinig bekend over het verhaal, dat zich in ieder geval vele jaren voor de film afspeelt. De Jim Henson’s Creature Shop is druk bezig met het ontwikkelen van de personages en de opnames voor de serie zal in de herfst gaan beginnen. De grote vraag die we ons daarbij stellen: zit er een voorouder van Fizzgig in de serie?