web analytics
donderdag, mei 19

THE WITCHER SAGA NAAR NETFLIX

Liefhebbers van de Oost-Europese fantasy reeks The Witcher hebben iets om naar uit te kijken. Netflix kondigt een Engelstalige serie aan, gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. De auteur is als creative consultant betrokken bij de ontwikkeling. En dat geeft goede hoop op een serie met dezelfde diepgang als het bronmateriaal.

Onlangs maakte fantasy auteur George R. R. Martin bekend dat er maar liefst vijf scripts in ontwikkeling zijn voor spin offs van de populaire serie A Game of Thrones van televisiezender HBO. Het toont aan hoe populair en lucratief een goede fantasy serie kan zijn als deze trouw blijft aan de originele verhalen. Het mag dan ook goed nieuws heten dat Netflix een Engelstalige serie ontwikkelt gebaseerd op de Poolse fantasy serie The Witcher van Andrzej Sapkowski. De auteur is als creative consultant betrokken bij de ontwikkeling en is erg enthousiast over de samenwerking.

Geralt of Rivia

The Witcher is wereldwijd vooral bekend door de videogames die op de serie gebaseerd zijn. Het derde deel – The Witcher 3: Wild Hunt – verscheen eind 2015. De game won verschillende prijzen en werd miljoenen keren verkocht. Het verhaal draait om Geralt of Rivia, een Witcher die zijn bovennatuurlijke krachten gebruikt om op monsters te jagen. De gameserie is gebaseerd op de acht boeken en een reeks korte verhalen. Tezamen vormt dit The Witcher Saga. De verhalen staan bekend om hun morele en intellectuele diepgang. Het spel dwingt je dan ook vaak om lastige keuzes te maken om verder te komen.

The Witcher film en televisieserie

Naast de boekenreeks zijn in Polen al een film en een televisieserie van The Witcher verschenen. Het is nog niet bekend welke verhaallijn de Netflix-serie gaat volgen. Maar met Sapkowski aan boord en de liefde voor het bronmateriaal dat uit het persbericht spreekt, kunnen we vast uitkijken naar een getrouwe versie van de wereld van de Witchers.