web analytics
vrijdag, mei 24

DUTCH COMIC CON WINTER EDITION – Volle dagen popcultuur in Utrecht – 18 en 19 november

Tijdens de Winter Edition van de Dutch Comic Con kunnen liefhebbers van films, tv-series, comics, games en anime terecht voor games en activiteiten, comics, tekenaars en cosplay. Daarnaast ontmoet je Hollywoodsterren zoals Lotte Verbeek (The Borgias), Kevin McNally (Pirates of the Caribbean) en Lena Headey (Game of Thrones). De Dutch Comic Con Winter Edition vindt plaats op 18 en 19 november in de Jaarbeurs Utrecht.

De Dutch Comic Con Winter Edition heeft weer een overvol programma. Er is veel merchandise te vinden en de Con wordt kleurrijk gemaakt door de uiteenlopende cosplayers, die je ook kunt vinden in de Cosplay Contest en de Cosplay Catwalk. Tekenaars kom je tegen in Artist Alley en in de Gaming ruimte worden toernooien georganiseerd en kun je aan de slag met titels van onder andere Nintendo. Of speel FIFA 18, Overwatch, Assassin’s Creed: Origin, Marvel vs Capcom Infinite en meer!

Dutch Comic Con Winter Edition: de Hollywoodsterren

Ook op deze Dutch Comic Con Winter Edition kun je – tegen betaling – op de foto met filmsterren of artikelen of foto’s laten signeren. Een greep uit de namen die aanwezig zullen zijn:

Lena Headey
De Britse actrice Lena Headey staat vooral bekend als Cersei Lannister in Game of Thrones, maar heeft vele andere series en films op haar naam staan. Zo speelde ze Queen Gorgo in 300: Rise of an Empire en is ze de keiharde crimineel Ma-Ma in Dredd.

Sean Gunn
Acteur en schrijver Sean Gunn is de broer van schrijver en regisseur James Gunn, verantwoordelijk voor de beide Marvel-films Guardians of the Galaxy. Sean speelt in beide films een dubbele rol. Die van ruimtepiraat Kraglin én hij verzorgde de motion reference voor Rocket Raccoon. Daarnaast is hij te zien in talloze bizarre komische films.

Lotte Verbeek
De Nederlandse Lotte Verbeek begon haar carrière als danseres. Nu staat ze bekend als de beeldschone Giulia Farnese in The Borgias en als Geillis Duncan in Outlander, een fantasy-serie die zich afspeelt in de Schotse Hooglanden.

Kevin McNally
De Engelsman Kevin McNally herken je meteen als Joshamee Gibbs, de stuurman van Jack Sparrow in alle vijf Pirates of the Caribbean-films. Hij is geboren in Bristol, Engeland en groeide op in Birmingham. McNally begon zijn carrière in de James Bond film The Spy Who Loved Me en speelde in veel films, waaronder Johnny English, Phantom of the Opera en Valkyrie.

Lezingen en workshops

In de zogeheten ‘Cosy Corner’ kun je in gesprek gaan met auteurs, illustrators, wetenschappers en medefans. Zo staan er verschillende presentaties op het programma, zoals ‘Gritty Stories vs Positive Stories: Wat is er gebeurd met een ‘Happily Ever After’ na Game of Thrones?’ Daarnaast wordt er gesproken over ‘Sprookjes en Popular Culture’ en kijkt het magazine Schokkend Nieuws naar het ‘Zombiegenre: Dood of Springlevend?’. Verschillende schrijvers zullen het hebben over het schrijven en hoe je korte verhalen moet schrijven.

Bij de Gaming Stage kun je workshops volgen over Game Development en 3D sculpting en zijn er lezingen over ‘LEGO: Van Speelgoed tot Hobby’. Het Dutch Garrison, de grootste Star Wars Kostuumclub van Nederland, is ook van de partij om over het werk in de kostuums te praten.

Het hele weekend is gevuld, zoals je ziet!

Dutch Comic Con Winter Edition Utrecht informatie:

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 15
3521 AM Utrecht

Zaterdag, 18 november 2017 vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur
Zondag, 19 november 2017 vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Ticketprijzen varieren van € 20,- (regulier), jeugd € 10,- en familie € 55,- per dag en zijn verkrijgbaar op de Dutch Comic Con Winter Edition website.

Meer zien van Comic Cons in Nederland? Een sfeerverslag van de afgelopen Comic Con Amsterdam vind je hier.

You cannot copy content of this page