Fantasize Week Almanak Week 47 – van boze moeders tot James Franco

almanak omslag

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 47  James Franco in een nieuwe X-men film en opmerkelijk nieuws over een moeder die Doornroosje in de ban wil doen.

NU VERSCHENEN: DE KRAKENVORST BOEK 2 – KARTAALMON VAN JOHAN KLEIN HANEVELD

Krakenvorst Kartaalmon Johan Klein HaneveldDe Krakenvorst Boek 2 – Kartaalmon, het tweede boek in de spannende fantasyserie De Krakenvorst van Johan Klein Haneveld, is nu verkrijgbaar in de boekwinkels. Het boek gaat verder waar het eerste deel – Keruga – ophield en volgt de verdere avonturen van Frelik, Miran, Alecia, Tarid en Peritar. Zal het angstaanjagende visioen van Alecia uitkomen en zal de Krakenvorst de wereld aan zich onder­werpen? Het land wordt een verschrikkelijke oorlog in gesleept.

James Franco maakt opwachting in nieuwe X-men film

Een in onze ogen toffe verrassing: James Franco wordt naar verluidt de nieuwe bad guy in een toekomstige X-Men film. Daarmee maakt niet alleen een nieuwe a-lister zijn intrede in de franchise; we gaan ook kennismaken met een obscure nieuwe bad guy.

Volgens de (sterke en nog niet tegengesproken) geruchten gaat James Franco Multiple Man spelen. Wie? Precies. Een bad guy die alleen de echte fans zullen kennen en die dus enige introductie behoeft.

Multiple Man is de alias van karakter Jamie Madrox. Madrox is een oer-mutant, een afstammeling van changelings, nog voordat mutanten bekend werden. Hij had al vanaf zijn geboorte zijn speciale gave en die gave is, je raadt het al: zichzelf vermenigvuldigen. Charles Xavier ontfermde zich over Madrox: hij kreeg een speciaal pak dat zijn krachten moest absorberen. Dat ging even goed, maar uiteindelijk wist Jamie aan X’s invloed te ontkomen en brak Multiple Man los.

Marvel komt met Ant-Man and the Wasp

Terwijl iedereen bezig is met de verfilming van Avengers: Infinity War mogen fans niet vergeten dat Marvel ook bezig is met ‘Ant-Man and the Wasp’. Walter Goggins onthulde op Instagram een foto van de opnames. Goggins maakt zijn debuut als Sonny Burch, ontwerper van wapens bij Cross Tech.

 

OPMERKELIJK – Moeder wil ban op Doornroosje: ‘Ongevraagde kus prins is seksueel misbruik’

Tegenwoordig ligt van alles onder vuur, maar dat zelfs een onschuldig sprookje als Doornroosje niet meer door de beugel kan, zorgt voor veel ophef. Toch heeft een Britse moeder de school van haar zoontje gevraagd om de kinderen niet langer voor te lezen uit Doornroosje.

Sarah Hall, moeder van twee kinderen, stoort zich aan het ongevraagd kussen van de slapende Doornroosje door de prins in het verhaal. Dit omdat het gesprekken over ongewenste intimiteiten met kinderen kan ondermijnen, schrijft the Sun.

 

En verder in de Fantasize Week Almanak – Week 47:

     Vertellingen: De Kleuren van Dalik door Benne van der Velde – deel 4 en 5
Lees het vierde en vijfde deel in de spannende verhalenserie over Dalik, een jongeman die erachter komt dat oorlog niet enkel een kans is om snel geld te verdienen.

Actueel: Bonte dagen in Utrecht tijdens Comic Con
De Dutch Comic Con noemt zichzelf de ultieme pop-culture experience en dat bleek tijdens de Dutch Comic Con Winter Edition 2017 geen opschepperij.

De persoon achter: Diepte-interview met schrijver Johan Klein Haneveld
Fantasize kreeg de kans om Johan Klein Haneveld naar aanleiding van zijn laatste boek persoonlijk te interviewen. Een gemoedelijke, goedlachse man met veel diepgang!

Verdiepingen: de Illuminati
Wie of wat zijn de Illuminati en wat is er waar aan de verhalen rond deze organisatie? Fantasize zocht het uit.

 

AGENDA

Fantasize Week Almanak – Week 47: Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.
Meer over de Fantasize Week Almanak.