web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 32: X-Men disassembled, Harland Awards verhalenwedstrijd 2018, Batwoman en Batman

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 32 een nieuwe start voor de X-Men met X-Men: Disassembled, de aankondiging van de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2018, urenlang spelplezier in Scribblenauts Mega Pack, meer Sony Spider-Man films na Venom, belangrijk nieuws over de live-action versie van Batwoman en een verzamelbox om van te smullen: Batman: The Complete Animated Series op Blu-Ray!

Marvel demonteert de X-Men

Door al het huidige Marvel Avengers geweld in de bioscopen en stripboeken vergeten we nog wel eens dat in de jaren 80 en 90 een ander team superhelden uit ‘The House of Ideas’ het populairst was: The X-Men. Nadat schrijver Len Wein en tekenaar Dave Cockrum in 1975 een volledig nieuw team mutanten introduceerden in Giant-Size X-Men #1 en niet veel later schrijver Chris Claremont de titel overnam, bereikten de avonturen van Wolverine, Storm, Colossus, Nightcrawler, Thunderbird, Sunfire, Banshee en oudgediende Cyclops nieuwe hoogtes. Ook Kitty Pride (Shadowcat) voegde zich bij het team en een inmiddels klassieke periode in het leven van de X-Men ging van start. Jarenlang zagen we in de vlaggenschiptitels van Marvel variaties van dit X-Men team en de ene na de andere populaire spin-off titel verscheen.

In 2004 schudde sterschrijver Brian Michael Bendis een ander bekend Marvel-superheldenteam eens flink door elkaar: The Avengers. In de verhaallijn Avengers: Disassembled (de Avengers gedemonteerd) viel een redelijk klassiek Avengers-team volledig uit elkaar en werd de serie gereboot met een nieuwe nummer 1 en een nieuwe naam: New Avengers. Bendis modelleerde zijn nieuwe team Avengers naar het voorbeeld van de serie Justice League van concurrent DC; de meest populaire helden in één team. Klassieke Avengers Captain America en Iron Man werden vergezeld door Spider-Man (die normaliter niet aangesloten is bij superheldengroepen) en Wolverine (tot die tijd behorende bij de X-Men), aangevuld met B-namen als Luke Cage en Spider-Woman. Ook Sentry en Ronin zouden aansluiten.

Het idee van New Avengers kreeg veel kritiek van de fans, maar werd enorm populair. De serie en haar spin-offs werden populairder dan de X-Men series die over hun hoogtepunt heen waren. Door het populaire taalgebruik en de frisse verhaallijnen van Brian Michael Bendis zag Marvel potentie voor bioscoopfilms in die personages en al snel verscheen de eerste verfilming van Iron Man op het witte doek. De rest is geschiedenis.

Nu kondigt Marvel een nieuwe X-Men verhaallijn aan: X-Men: Disassembled. Je hebt bovenstaande lange uitleg gelezen en dus snap je mogelijk waarom dit een bijzondere aankondiging is. Marvel zegt dat deze verhaallijn bijna elke mutant bij elkaar brengt voor een avontuur dat wel eens het laatste van de helden kan zijn. Het verhaal begint in de nieuwe nummer 1 van de klassieke serie Uncanny X-Men, welke enkele jaren geleden eindigde na 545 nummers. De serie zal geschreven worden door Ed Brisson, Kelly Thompson en Matthew Rosenberg en verschijnt in november. Marvel legt de lat voor zichzelf hiermee bijzonder hoog en de vraag is natuurlijk of de X-Men op dezelfde wijze opgefrist gaan worden als de Avengers destijds. We zijn benieuwd!

Bron: Marvel.com

 Harland Awards verhalenwedstrijd 2018: doe mee

Ook dit jaar wordt de Harland Awards verhalenwedstrijd georganiseerd. Ben je een enthousiaste (amateur)schrijver van fantastische verhalen, doe dan mee en laat jouw verhaal beoordelen door een team van professionele juryleden.

Je kunt maximaal twee verhalen insturen van 1 oktober t/m 1 november middernacht. Let op: het aantal woorden dat je dit jaar in mag sturen ligt iets lager dan voorgaande jaren. Je korte verhaal mag niet langer zijn dan 7.500 woorden. Klim dus in je pen en stuur je verhaal in!

Meer informatie: Harlandawards.eu

Scribblenauts Mega Pack komt eraan

Als liefhebbers van ongebreidelde fantasie en het bijbehorende taalgebruik tipt Fantasize je graag de titel Scribblenauts Mega Pack, een computerspel dat vanaf 18 september verkrijgbaar is voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One voor € 29,99.

In Scribblenauts los je puzzels op door gebruik te maken van je eigen woordenschat. Hoofdrolspeler Maxwell kan alle voorwerpen die je verzint oproepen, waarmee je eigen creativiteit de enige begrenzing is om verder te komen in het spel. Denk je dat Maxwell een helikopter nodig heeft? Voer het woord in en deze zal verschijnen. Echt álles werkt: van kettingzagen tot een toverstaf, van een keukentrap tot een trampoline. Het plezier in het spel zit hem in het bedenken van de meest vreemde voorwerpen, die vervolgens gewoon door Maxwell opgeroepen worden.

Het Scribblenauts Mega Pack bestaat uit de games Scribblenauts Unlimited en Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure, met extra content in beide delen. Het is ook mogelijk de game met zijn tweeën te spelen. In Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure mag je als Maxwell meestrijden met Superman en Batman; samen nemen jullie het op tegen The Joker, Lex Luthor en Sinestro. Honderden DC-helden, objecten en kostuums staan tot je beschikking.

Ben je fan van Scribblenauts of heb je het spel nog nooit gespeeld, met het Scribblenauts Mega Pack kom je het najaar wel door!

Meer informatie: Scribblenauts.com

Sony brengt meer verhalen uit het Spider-Man universum tot leven

Vanaf 4 oktober kun je Venom in de bioscopen zien, de Spider-Man film zonder Spider-Man. De filmrechten op Peter Parker worden tegenwoordig gedeeld door Sony en Disney, waarmee Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe kan verschijnen. Resultaat hiervan is dat Sony allerlei films ontwikkelt gebaseerd op de verhalen rond de superheld aan een draadje, zonder dat Spider-Man zelf de hoofdrol speelt.

Uiteraard zijn wij benieuwd hoe dat allemaal uit gaat pakken. Wij schreven al meer over de plannen van Sony in de afgelopen Fantasize Week Almanakken. Zo kon je lezen over de ontwikkelingen rond personages Morbius en Nightwatch. Er waren ook ideeën om een film te maken rond personages The Black Cat en Silver Sable, maar deze zijn alweer in de ijskast gezet. Sony denkt nu na over films rond de klassieke Spider-Man vijand Kraven the Hunter en de roodharige heldin Jackpot. Ook de spinnenvrouw Silk zal haar eigen film gaan krijgen.

Doen al deze namen jou geen belletje rinkelen, dan kan dat kloppen. Behalve Kraven the Hunter zijn de andere personages niet bekend bij het grote publiek en wellicht zelfs niet bij de huidige Marvel-stripliefhebbers. Nightwatch en Jackpot zijn al jaren niet verschenen in de stripboeken. Of wij deze films ooit zullen zien zal waarschijnlijk voor een groot deel afhangen van het succes van Venom. Na oktober dit jaar zullen we meer weten. Wees gerust, Fantasize zal tegen die tijd voldoende achtergrond meegeven, om te weten welke held of schurk uit het Spider-Man universum in de bioscopen te zien is.

Bron: Variety.com

Batwoman komt naar het Arrowverse

Ook de live-action wereld van DC Comics is de afgelopen week flink opgeschud. Netwerk CW kondigde namelijk aan dat het personage Batwoman in de serie Arrow zal verschijnen, gespeeld door actrice Ruby Rose (Orange is the New Black, The Meg). Dit nieuws is belangrijk, omdat de huidige Batwoman – Kate Kane – een LHBTI-personage is en Ruby Rose ook open is over haar geaardheid.

Het is de eerste keer dat een superheldin op deze manier in beeld zal verschijnen en veel fans waren zeer tevreden over het besluit om Ruby Rose deze rol te gunnen. Hoofdrolspeler Stephen Amell – Green Arrow zelf – verwelkomde de actrice via Twitter in de serie en zei dat personages zoals Batwoman het DC-Universe naar een nieuwe toekomst brengen.

Maar een dergelijke belangrijke aankondiging roept natuurlijk ook wrevel op bij fans. Batwoman is in de strip ook Joods en Ruby Rose is dat niet. Andere fans zijn van mening dat de actrice te bekend is om goed als Batwoman te kunnen spelen en zagen liever een andere actrice in de rol. Wat hun reden om te klagen ook is, Ruby Rose kreeg zoveel negatieviteit te verduren, dat ze besloten heeft te stoppen met Twitter.

Gelukkig laat zij er zich verder niet door uit het veld slaan. Batwoman zal dit jaar in Arrow verschijnen, waarna een ‘pilot’ voor een eigen Batwoman-serie zal worden opgenomen. Ga jij kijken?    

Bron: LGBTQ Nation

Batman: The Complete Animated Series op Blu-Ray!

Tot slot nog een leuk nieuwtje voor liefhebbers van de klassieke Batman: The Animated Series. De volledige (!) serie zal in oktober op Blu-Ray verschijnen. Dat betekent dat je alle 109 afleveringen volledig geremasterd in een mooi doosje bij je verzameling kan zetten. Ook bevat deze collectie de animatiefilms Mask of the Phantasm en Batman & Mr. Freeze: SubZero. Nog niet tevreden? Je krijgt ook drie Funko-minifiguurtjes: Batman, Joker en Harley Quinn. Harley is vooral door de animatieserie populair geworden. Zeven ansichtkaarten met Batman-artwork maken de set compleet. De extra’s bestaan uit 25 featurettes en een making-of documentaire van meer dan een uur. Producer Bruce Timm leidt zelf verschillende afleveringen in.

De set zal in Amerika voor $ 112,99 verschijnen, we zullen voor je in de gaten houden wanneer Batman: The Complete Animated Series in Nederland zal verschijnen.

Bron: TvWeb

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 32 EN VERDER:

Column: Pepper Kay – Een andere wereld, Wie fantaseert nou nooit eens over een eigen wereld? Niet dat je dat continu doet, misschien heb je er zelfs alleen een keer vluchtig aan gedacht. Maar, geef toe, je hebt ongetwijfeld wel eens gevisualiseerd hoe jouw ideale wereld eruit zou zien. Misschien bestaat deze wel echt. Lees de nieuwe column van sciencefictionschrijfster Pepper Kay!

Winactie (t/m 19-8): The Meg-winactie: win vrijkaartjes en het boek van deze megafilm, Er is geen zeewezen dat zo afschrikwekkend is als de haai. Wat is er nog enger dan een haai? Een hele, hele grote haai natuurlijk! Zien? Doe mee met onze The Meg-winactie en maak kans op vrijkaartjes en een boek over dit mythische, prehistorische wezen – de megalodon!

FANTASIZE AGENDA:

17 t/m 19 augustus: Imaginarium Festival 2018, Tytsjerk
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 32:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page