Er is geen zeewezen dat zo afschrikwekkend is als de haai. Het beest heeft rijen tanden, enge ogen, is bloeddorstig en heeft een haaienvin om zijn komst aan te kondigen. Na Jaws is de haai ook voor altijd een griezel in de bioscoop. Wat is er nog enger dan een haai? Een heel, heel grote haai natuurlijk! Zien? Doe mee met onze The Meg-winactie en maak kans op vrijkaartjes en een boek over dit mythische, prehistorische wezen – de megalodon!

In de The Meg wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. De duikboot ligt nu uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan… met de bemanning nog aan boord. Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham (The Expendables)) gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf (Winston Chao), tegen de wil van zijn dochter Suyin (Li Bingbing (Transformers: Age of Extinction)).

Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai bekend als de megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Taylor jaren geleden hetzelfde angstaanjagende wezen al ontmoette. Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met het grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.

Lees binnenkort de Fantasize-recensie van The Meg.

The Meg-winactie Jason

©2018 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved

The Meg-winactie: win vrijkaartjes en een boek!

Pak je harpoen en doe mee met onze The Meg-prijsvraag. In samenwerking met Warner Bros Home Entertainment geeft Fantasize in de The Meg-winactie 2x twee vrijkaartjes en het boek, waar de film op is gebaseerd, weg.

The Meg-winactie prijzen

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze The Meg-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van The Meg-winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

1) De Megalodon heeft in de prehistorie geleefd, maar is ook onderdeel van de (zee)mythologie. Welke mythisch monster hoort niet in dit rijtje thuis?

A – Leviathan
B – Kraken
C – Cycloop
D – Jörmungandr
E – Cirein-Cròin
F – Hydra

2) Jason Statham speelt jaar in jaar uit in veel films. Ooit heeft hij de hoofdrol gehad in een fantasyfilm van dubieuze kwaliteit, gebaseerd op een rpg-computerspellenreeks. Welke film bedoelen we?

3) Schrijver van het boek The Meg – Steve Alten – houdt wel van onderwaterthrillers. Hoe heet zijn boek over een jongeman die na een ongeluk, waarin hij zijn ruggengraat onherstelbaar beschadigt, meedoet aan een genetisch experiment en daardoor volledig verandert? Hint, het heeft alles te maken met het onderwerp van deze winactie!

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 19 augustus.

The Meg draait vanaf 9 augustus in de bioscoop. Alvast de temperatuur van het water testen? Bekijk de trailer.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Klik hier voor de actievoorwaarden.

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE:

En de winnaars die zich in het diepe mogen wagen zijn…

J. Pothoven en P. Prins

Alle winnaars gefeliciteerd! De vrijkaartjes en het boek komen zo snel mogelijk jullie kant op.

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. Het mythische monster dat niet in het rijtje zeewezens hoort, is de Cycloop (C)
  2. Jason Stathams hoofdrol in een fantasyfilm van dubieuze kwaliteit is In the name of the King: A Dungeon Siege Tale.
  3. Het boek van Steve Alten dat we bedoelden, heet Sharkman

© 2015-2018 Fantasize

The Meg-winactie poster

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

Column Pepper Kay - Een andere wereld
Previous post

Column Pepper Kay - Een andere wereld

The Meg uitsnede
Next post

The Meg: grote haai zorgt voor grote problemen