web analytics
maandag, juni 17

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 27: Freud, Steve Ditko overleden, Castlevania, Gundam en Firefly

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 27 veel anime: Castlevania seizoen 2 en een live-action Mobile Suit Gundam film. Daarnaast treurig nieuws over het overlijden van striplegende Steve Ditko. Tot slot een nieuwe Firefly-stripserie en een Oostenrijkse misdaadserie met Sigmund Freud!

Sigmund Freud: misdaadbestrijder

Streamingdienst Netflix doet haar best een divers aanbod series en films aan te bieden, gemaakt van over de hele wereld. In de Fantasize Week Almanak – Week 16 lieten we je al weten welke internationale titels er aan zitten te komen, waaronder een Nederlandse productie die draait om een demonische poort naar de Gouden Eeuw.

Uit Oostenrijk zal ook een serie met een twist komen. In Freud zullen we ontdekken dat de beroemde psychoanalist Sigmund Freud zich met meer zaken bezighield dan enkel het uitpluizen van de menselijke geest en de bijbehorende driften. In het Wenen van 1800 maakt een seriemoordenaar de straten onveilig en enkel de jonge Sigmund Freud kan hem opsporen. Hij krijgt hierbij hulp van een politieagent en een medium.

De serie zal in de herfst gefilmd worden en uiteraard houden we voor je in de gaten wanneer Netflix hem gaat streamen.

Bron: The Hollywood Reporter

Steve Ditko, medebedenker van Spider-Man en Dr. Strange, overleden

Deze week kwam het treurige nieuws naar buiten dat de Amerikaanse striptekenaar Steve Ditko op een respectabele 90-jarige leeftijd overleden is. Ditko schuwde zijn hele leven de media en is daarom minder bekend dan zijn collega’s Stan Lee en Jack Kirby. Maar hij is zeker van even grote invloed geweest in de Amerikaanse stripwereld.

Ditko creëerde namelijk samen met Stan Lee zowel Spider-Man als Dr. Strange. Het welbekende rood-blauwe kostuum van de webslingeraar is een ontwerp van Ditko en de psychedelische magische dimensies waarin Dr. Strange reist zijn ook aan zijn brein ontsproten. Verder bedacht Ditko in de jaren 90 de Marvel-heldin Squirrel Girl en is hij verantwoordelijk voor de bizarre held Speedball.

Ook bedacht Ditko onder andere de helden The Question, The Creeper, Shade the Changing Man, Blue Beetle, Captain Atom en Hawk & Dove. Deze helden vind je in de stallen van DC Comics. Onder andere The Question, Blue Beetle en Captain Atom waren de inspiratie voor Watchmen, het beroemde epos van schrijver Alan Moore.

Steve Ditko was aanhanger van de zogeheten ‘Randian Objectivist’  filosofie. Het objectivisme is gebaseerd op de werken van de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand (Atlas Shrugged, The Fountainhead) en gaat uit van de mens als heroïsch wezen, geleid door niets anders dan de rede. Het hoogste ethische doel van het objectivisme is het eigen geluk, gecreëerd door productieve prestatie (in dienst van de vooruitgang van de (mede)mens).

Ditko heeft strips gemaakt tot aan zijn overlijden.

Bron: The Hollywood Reporter

Castlevania seizoen 2 vanaf oktober op Netflix

Vorig jaar verraste Netflix ons met een animatieserie gebaseerd op de klassieke videogames Castlevania. Helaas bestond het seizoen uit slechts vier afleveringen, die wel zeer trouw waren aan het bronmateriaal en mede daardoor goed werden ontvangen door de fans. Netflix heeft onlangs op de Anime Expo in Los Angeles bekend gemaakt dat seizoen 2 vanaf 26 oktober eindelijk uitkomt en dubbel zo lang wordt: acht afleveringen!

In Castlevania volg je de avonturen van de vampierjager Belmont, die de Roemeense provincie Wallachia moet redden van monsterlijke wezens, geleid door niemand minder dan Dracula. Het tweede seizoen zal verder gaan waar de eerste reeks afleveringen ophield en is geschreven en geproduceerd door stripmaker Warren Ellis.

Nog meer goed nieuws: het derde seizoen is volgens de geruchten ook al in de maak!

Bron: IGN.com

Live-Actie Gundam film aangekondigd

Nog meer goed nieuws voor animefans: de populaire Mobile Suit Gundam-serie gaat een live-action film krijgen. Studio Legendary heeft dit aangekondigd op dezelfde Anime Expo als waar het nieuws van Castlevania vandaan komt.

De serie begon in 1979 en gaat over de oorlog tussen het rijk Zeon en de Aardse Federatie, met in de hoofdrol de jonge technicus Amuro Ray. Door zijn kennis en doorzettingsvermogen krijgt Amuro de beschikking over het RX-78-2 Gundam robotharnas om de mensheid te beschermen.

Zodra er meer nieuws beschikbaar is, lees je dat hier op Fantasize.nl.

Bron: io9

Joss Whedons Firefly verder in de stripboeken

In november van dit jaar kun je de verdere avonturen van de bemanning van het ruimteschip Serenity volgen, gebaseerd op de cultserie Firefly van duizendpoot Joss Whedon. Stripuitgeverij BOOM! Studios neemt je mee naar de ‘War of Unification’ in een nieuwe serie geschreven door Greg Pak (Incredible Hulk) en tekenaar Dan McDaid (Judge Dredd). Joss Whedon zal als verhaaladviseur optreden. De serie zal teruggaan naar het begin van de burgeroorlog en geheimen prijsgeven over het ontstaan ervan.

Firefly speelt zich 500 jaar in de toekomst af, als een burgeroorlog het universum in zijn greep houdt. Kapitein Malcolm ‘Mal’ Reynolds en zijn bemanning van het vrachtschip Serenity proberen te overleven en raken betrokken bij het verloop van de oorlog. De originele televisieserie uit 2002 kende slecht 1 seizoen, maar is behoorlijk populair onder de fans. In 2005 verscheen er nog een film bij: Serenity.

Naast deze nieuwe stripserie zal uitgeverij BOOM! Studios meer Firefly-projecten ontwikkelen, zoals miniseries en graphic novels. Firefly #1 zal vanaf 14 november verkrijgbaar zijn in de stripwinkels.

Bron: BOOM! Studios

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 27 EN VERDER:

Filmrecensie: Fantasize kijktip: Dirk Gently’s Holistic Detective Agency – alles staat in absurd verband, Vrije wil, toeval en/of lotsbestemming. Waar wordt jouw leven door gestuurd? In Dirk Gently’s Holistic Detective Agency zien we dat het allemaal niet zo zwart-wit is. Op Netflix kun je twee seizoenen van de televisieserie gebaseerd op de boeken van sciencefictionschrijver Douglas Adams zien.

Vertelling: Levend Fossiel – Johan Klein Haneveld, “Het kwam uit een inslagkrater, ergens in Nairobi.” Simon Kooistra draaide de steen rond in zijn vingers, alsof hij elk facet nog eens in zich wilde opnemen. Het zou zijn reputatie als paleontoloog voor altijd veilig stellen: fossielen die volgens de gangbare wetenschap niet hadden mogen bestaan.

FANTASIZE AGENDA:

20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 27:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page