web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 20: Vampire Diaries: Legacies, Fantasize November, de jonge jaren van Aragorn, Recoil, Zombieland 2

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20 een gevarieerde mix aan nieuwtjes, waaronder een nieuwe spinoff van The Vampire Diaries, een Fantasize inleiding bij de sprookjesfilm November, een parkeerplaats voor de Millennium Falcon uit Star Wars op Schiphol, de jonge jaren van Aragorn in Lord of the Rings van Amazon Network, het futuristische lasergamespel Recoil, een televisieserie voor Batman butler Alfred en horrornieuws over Guillermo Del Toro en Zombieland 2.   

Vampire Diaries: Legacies krijgt groen licht

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Danielle Rose Russell

Twee weken geleden kon je in de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18 lezen dat op Netflix het vijfde seizoen van de populaire serie The Originals – een spinoff van The Vampire Diaries – te zien is. Dit seizoen zou de afsluiter van de serie worden, maar er scheen toegewerkt te worden naar een nieuwe spinoff. Die is nu ook aangekondigd. In Legacies draait het om de nieuwe generatie mysterieuze tieners van The Salvatore School for the Young and Gifted. Er is een grote rol weggelegd voor Hope (Danielle Rose Russell), de vampier/weerwolfdochter van Klaus Mikaelson. De jonge vampiers, weerwolven en heksen van de school zullen hun weg in de wereld moeten vinden en besluiten wie ze willen zijn. De serie zal in 2019 uitgezonden worden door The CW Network.

Bron: Den of Geek

Fantasize leidt de Estlandse sprookjesfilm November in

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: November met Fantasize inleiding

Vanaf donderdag 24 mei draait November in de Nederlandse filmhuizen. Deze bijzondere film is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tussen de folklore en sprookjes van het Oost-Europese ruig beboste platteland. November is een satire op de menselijke ziel, compleet met alle gebreken, lusten en onhebbelijkheden die daarbij horen. Fantasize zal de film inleiden met een introductie op de fabels en de volksgeloven die je in November zult tegenkomen. Na afloop praten we na over de film, de Kratts en alle andere bovennatuurlijke elementen in de film.

De Fantasize recensie van November lees je hier. Een verdiepend artikel over het Volksgeloof in November lees je hier.

Kom ook naar de speciale Fantasize November voorstellingen, in samenwerking met filmdistributeur Cinemien:

Donderdag 24 mei om 21:00 in LAB111, Amsterdam – Tickets vind je hier.
Zondag 27 mei om 16:30 in Filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht – Tickets vind je hier.
De datum en tijdstip van de derde voorstelling worden nog bekend gemaakt.

Final Fantasy XIV Fan Festival 2019 in Parijs

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Final Fantasy XIV Festival 2019

De 2019 editie van het Final Fantasy XIV Fan Festival zal op 2 en 3 februari plaatsvinden in ‘La Grande Halle de La Villette’ in Parijs. Het is alweer de derde keer dat dit grote evenement rond de populaire videogamereeks wordt georganiseerd door spellenmaker Square Enix. Geniet van spannende aankondigingen, panels met ontwikkelaars, in-game-activiteiten, merchandise-winkels en mogelijkheden om samen te spelen, zowel in de games als tijdens live-activiteiten.

Een teasertrailer voor Final Fantasy XIV Fan Festival 2018 – 2019 vind je hier: http://sqex.to/8XV

Meer informatie: Fanfest.finalfantasyxiv.com

De Millennium Falcon mag landen op Schiphol

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Millennium Falcon op Schiphol

Om de release van de nieuwste Star Wars-film Solo: A Star Wars Story te vieren, maakt Schiphol een parkeerplek vrij op het Jan Dellaertplein van 16 meter breed en 24 meter hoog, in de vorm van de Millennium Falcon. De tijdelijke parkeerplek is gemaakt door kunstenares Natascha Hoogland. Zij creëerde op het plein de Millennium Falcon met kalkverf, een gepigmenteerde krijtverf dat zeer milieuvriendelijk en oplosbaar is. Door de aard van het materiaal kun je daarom ook maar tijdelijk aan boord stappen op de Millennium Falcon.

Solo: A Star Wars Story draait vanaf 23 mei in de bioscoop. De Fantasize recensie van de film kun je de komende week lezen.

Meer informatie: StarWars.nl

Lord of the Rings televisieserie over jonge jaren van Aragorn

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Aragorn

Hoewel er nog niets officieel is aangekondigd en we naar alle waarschijnlijkheid nog een hele poos moeten wachten op de Lord of the Rings-televisieserie van Amazon Studios, is er afgelopen week een sappig gerucht in de wereld gekomen dat we je niet willen onthouden. Fansite TheOneRing.net maakte via Twitter bekend dat ze uit verschillende bronnen hadden vernomen dat het eerste seizoen van de serie, gebaseerd op de beroemde werken van J.R.R. Tolkien, zal gaan over de jonge jaren van Aragorn. De voorgeschiedenis van Elessar, of Aragorn, voor hij als ‘Strider’ (Stapper) zijn intrede maakt in Lord of the Rings biedt natuurlijk voldoende materiaal om uit te putten. Zo is er zijn jeugd in Rivendell en zijn liefde voor Arwen, de dochter van Elrond, wat al de nodige dramatische elementen in zich heeft. Daarnaast weet je als fan dat er in de jaren voor The Lord of the Rings allerlei gebeurtenissen zijn waarin Sauron macht verzameld om terug te keren, wat geweldige verhalen op kan leveren. We houden het nieuws uit Middle-Earth nauwlettend voor je in de gaten!

Bron: TheOneRing.net

Waan je een futuristische soldaat in het lasergamespel Recoil

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Recoil

Houd je van een potje lasergamen op zijn tijd, kijk dan eens naar het nieuwe lasergamespel voor thuis Recoil. Met behulp van je smartphone en een app kun je in je eigen straat met tot wel 16 spelers je eigen futuristische lasergun gevechten organiseren.

De starterset van speelgoedmaker Goliath bestaat uit een WiFi-Hub en twee RK-45 Spitfire geweren. Installeer de bijbehorende app, steek je smartphone in het geweer en maak verbinding met de Hub binnen een bereik van 150 meter. De Hub zorgt ervoor dat er geen mobiel dataverkeer wordt gebruikt. Door GPS en Bluetooth krijg je informatie op je beeldscherm, zoals een levensmeter en de locatie van je tegenstanders. Je waant je zo in je eigen computerspel.
De geweren zijn voorzien van force-feedback voor terugslag en met behulp van een oortje kun je met je team communiceren en hoor je in 3D waar vijandelijk vuur vandaan komt. Er zijn meerdere spelmodi en er zijn ook andere wapens en accessoires beschikbaar. Recoil zal eind juni op de markt komen en dan zal er meer informatie bekend zijn.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Recoil app

Batman prequelserie over Alfred van de schrijver van Gotham

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Alfred Pennyworth

De Batman-mythe wordt binnenkort verder uitgediept met een nieuwe, tiendelige serie over Alfred Pennyworth, de butler van Bruce Wayne. De serie zal gemaakt worden door Bruno Heller, schrijver van de serie Gotham, welke een vijfde (en tevens laatste) seizoen gekregen heeft. De nieuwe serie Pennyworth zal verschijnen op de televisiezender Epix en zal verder niets te maken hebben met het universum van Gotham. De serie speelt zich af als een eigen interpretatie van de Batman-legendes, waarmee er dus weer een serie rond de strips van DC Comics gemaakt wordt, welke niet in het grotere geheel van alle andere series als bijvoorbeeld Arrow past.

De serie zal zich afspelen in het Londen van 1960, waar voormalig Brits SAS soldaat Alfred Pennyworth een samenwerking aangaat met miljonair Thomas Wayne. Wie Alfred gaat spelen in de serie is nog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Horrorverhalen van Guillermo del Toro en Zombieland 2

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 20: Zombieland

We sluiten deze almanak af met een rondje horrornieuws. Allereerst is er het nieuws dat regisseur Guillermo del Toro een tweede samenwerking met Netflix aangaat (de eerste is Trollhunters) om een verzameling horrorverhalen naar je huiskamer te brengen. De serie zal Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight gaan heten en is een verzameling verhalen die Del Toro zelf uit zal zoeken. Hij zal er een paar zelf maken en de rest uitbesteden aan filmmakers naar zijn eigen keuze. Dit belooft bijzonder materiaal te worden.

Het tweede nieuwtje is een vervolg op de komische zombiefilm Zombieland. In Zombieland 2 zullen de acteurs uit het eerste deel terugkeren, waaronder Woody Harrelson als Tallahassee. De film zal weer geschreven worden door Rhett Reese en Paul Wernick, die momenteel hoge ogen gooien met Deadpool 2. Als alles volgens plan verloopt, zal Zombieland 2 oktober volgend jaar verschijnen, tien jaar na het eerste deel. Wij kijken er al naar uit!

Bron: CBR.com, Vulture.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 20 EN VERDER:

Column: Johan Klein Haneveld – Het avontuur roept, Schrijver Johan Klein Haneveld beantwoordde in Noorwegen de roep van het avontuur en ondervond de betekenis van de spreuk ‘temet nosce’. Lees in zijn nieuwe Fantasize column waarom we houden van avonturenverhalen.

Filmrecensie: Deadpool 2 – snoeiharde familiefilm vol dubstep, Wade Wilson, Deadpool, de ‘merc with a mouth’ is terug voor een tweede lading buitensporig geweld en dito taalgebruik. Wederom wordt de wereld van de X-Men danig op de korrel genomen, maar Deadpool 2 is naast alle humor ook een geweldige superheldenactiefilm.

Filmrecensie: November – Ruige, absurdistische satire in Oost-Europese sprookjessfeer, Tijdens Imagine Film Festival zag Fantasize de bijzondere Estlandse film November, waarin een liefdesverhaal zich afspeelt tussen de folklore en sprookjes van het Oost-Europese ruig beboste platteland. De film is een satire op de menselijke ziel, compleet met alle gebreken, lusten en onhebbelijkheden die daarbij horen.

Verdieping: Volksgeloof – rituelen en bijgeloof, dichterbij dan je denkt, Vanaf 24 mei draait de bijzondere sprookjesfilm November in de Nederlandse filmhuizen. Het inspireerde tot het schrijven van deze verdieping, gezien het volksgeloof algemeen werelderfgoed is en ook wijzelf er haast dagelijks (on)bewust mee in aanraking komen.

Winactie (t/m 24 mei): Deadpool 2 winactie – Win vrijkaartjes en hilarisch verantwoorde merchandise! De niet te stoppen en niet stil te krijgen huurling Deadpool zet voor de tweede keer de bioscoop op zijn kop! Win vrijkaartjes voor de film, met papieren Deadpool-masker, tas én een Deadpool-scheldpotje. Win en kuis je taalgebruik!

FANTASIZE AGENDA:

19 t/m 21 mei: Vikingfestival 2018 – PreHistorisch Dorp Eindhoven
24 mei: November met Fantasize inleiding – Lab 111, Amsterdam
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen
27 mei: November met Fantasize inleiding – ’t Hoogt, Utrecht
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 20:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page