web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 12: Leprechaun, Halloweengriezels gezocht, Ziltpunk, Star Wars, Indiana Jones 5 en een Buffy reboot

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 12 weer zeer uiteenlopend nieuws, van de terugkeer van The Leprechaun, de zoektocht naar Halloweengriezels, een nieuw Nederlands genre: Ziltpunk, Star Wars-muziek en Indiana Jones 5 tot een Buffy the Vampire Slayer reboot.

De leprechaun keert terug!

Door de jaren heen zijn er nogal wat bizarre horror franchises geweest. Wie kent bijvoorbeeld nog de films rond de Attack of the Killer Tomatoes? In de jaren 90 was er ook de Leprechaun-serie, een reeks films over een sadistische ‘gnoom’ die iedereen die uit is op zijn pot goud gruwelijk vermoord. Na de oorspronkelijke Leprechaun uit 1993 met Warwick Davis en Jennifer Aniston, kwamen er nog vijf vervolgen, waaronder een uitstapje naar de ruimte – Leprechaun 4: in Space. Ook was er in 2014 een reboot getiteld Leprechaun: Origins. De Ierse kabouter wil dus maar niet vergeten worden.

Afgelopen St. Patricks Day (17 maart) bevestigde televisiezender SyFy dat de leprechaun in het voorjaar van 2019 terugkeert in een nieuwe film: Leprechaun Returns. De films zal zich 25 jaar na het eerste deel afspelen en daarmee verder borduren op het originele verhaal. De film wordt geschreven door Suzanne Keilly (Ash vs Evil Dead) en zal worden geregisseerd door Steven Kostanski (The Void).

Bron: CBR.com

Fox wil een Buffy reboot, als Joss Whedon dat ook wil

Op de INTV (Innovative TV Conference) conferentie in Jerusalem op 12 en 13 maart sprak Gary Newman, het hoofd van Fox televisie, over reboots en welke serie hij graag snel terug zou zien op televisie. Die vraag kwam ter sprake, omdat Fox onlangs series als The X-Files gemaakt heeft en bezig is met een nieuwe 24. Hoewel reboots niet per se een focus voor Fox zijn volgens Newman, pakken ze zo’n project altijd op als de originele makers van de serie er interesse in hebben. Wat dat betreft zou Buffy the Vampire Slayer de meest logische keus zijn om mee aan de slag te gaan, zegt Newman. Maar enkel als Joss Whedon dat wil. Zulke shows werken, omdat de fan base er al is. Je hoeft zo’n show niet vanaf nul op te bouwen, maar er is al een publiek voor. Hoewel er dus vaak gesproken wordt over een nieuwe Buffy-serie, zijn er momenteel geen plannen voor. De mogelijkheid is er natuurlijk altijd, gezien de wereld van Buffy nog steeds uitgebreid wordt met nieuwe stripverhalen. Zou jij überhaupt een nieuwe Buffy-serie willen zien?

Bron: Deadline

Attractiepark Toverland zoekt Halloween griezels

Halloween wordt steeds uitgebreider gevierd in de Nederlandse attractieparken. Niet alleen worden de parken zelf omgetoverd tot ware griezelomgevingen, ook de medewerkers van het park lopen in de engste kostuums rond. Zou jij daar ook een bijdrage aan willen leveren, dan kun je terecht bij attractiepark Toverland in Sevenum. Het park zoekt namelijk tachtig ‘scare actors’ die tijdens de Halloween-avonden op 13, 17, 18, 19, 20 en 27 oktober de bezoekers de stuipen op het lijf willen jagen. Je moet minimaal 18 jaar zijn en auditie komen doen op 28, 29 of 30 augustus. Naast de hierboven genoemde Halloween-avonden moet je ook tijdens de generale repetitie op 12 oktober vanaf 18:00 present zijn.

Tijdens de auditie wordt gekeken hoe goed jij in de huid van een monster kunt kruipen. Je hoeft geen ervaring te hebben, als je maar overtuigend bent. Toverland is echter wel een familiepark, dus tè eng hoeft ook niet. Je kunt je hier aanmelden op de website van Toverland. Overigens is het filmpje dat daar bij staat, wel eng.

Bron: AD.nl

Star Wars 1 t/m 6 soundtracks opgepoetst

Muziekliefhebbers én Star Wars liefhebbers worden op 4 mei – Star Wars-dag – verwend door Disney. De soundtracks van de eerste zes Star Wars-films worden namelijk opnieuw uitgebracht op CD in een geremasterde editie, voorzien van nieuw artwork en posters. De iconische muziek van John Williams is opnieuw bewerkt in hi-resolution (24/192) door Skywalker Sound. De uitvoering is van The London Symphony Orchestra. Je kunt de cd’s al bestellen op Amazon, waar ze voor $ 12,98 te koop zijn. Op Bol.com vind je ze voor € 19,99.

Bron: StarWars.com

Steven Spielberg begint volgend jaar aan Indiana Jones 5

In april volgend jaar zal legendarische regisseur Steven Spielberg beginnen aan een vijfde avontuur van archeoloog Indiana Jones. Harrison Ford, inmiddels 75 jaar oud, zal opnieuw het leren jasje, de hoed en de zweep ter hand nemen en de titelrol spelen. Spielberg zal beginnen met filmen in Engeland. Waar het avontuur ons vervolgens heen zal brengen, is natuurlijk nog strikt geheim. In hoeverre George Lucas erbij betrokken is, is nog onduidelijk. Een van de scriptschrijvers, David Koepp (Jurassic Park, Spider-Man, The Mummy) zegt dat Lucas wel producer is, maar zich niet bemoeit met het verhaal. Indiana Jones 5 moet in 2020 uitkomen.

Bron: EmpireOnline.com

Uitgeverij Macc introduceert Ziltpunk

De verhalenbundel Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars, van Tais Teng en Jaap Boekestein, is een unieke anthologie in een geheel nieuwe wereld; het Nederland van de toekomst waar het zilte zeewater je om de oren spat: Ziltpunk!

In vier universums schetsen Tais Teng en Jaap Boekestein toekomstbeelden vol Hollands glorie, woeste natuur, grootse technologie, humor en spanning. Vlieg mee met de orkaanhoeders van Volendam. Converseer met levende dijken en krabbenlegers die de verdronken landen aan de zee ontrukken.

Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars is binnenkort verkrijgbaar voor € 18,95, maar kun je nu al bestellen via Uitgeverij Macc. Als je er snel bij bent, krijg je de bundel Horizon er gratis bij (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie: Uitgeverij Macc

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 12 EN VERDER:

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 5, een bloedstollende thriller in zes delen van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 1, 2, 3 en 4 staan online en deel 6 verschijnt de komende weken hier op Fantasize. Mis ze niet!

Column: Column Johan Klein Haneveld – De link tussen C.S. Lewis en H.P. Lovecraft, wat hebben meester van de horror H.P. Lovecraft (Cthulhu) en Narnia kinderboekenschrijver C.S. Lewis gemeen? Fantasize columnist Johan Klein Haneveld betreedt het onbekende en zoekt het voor je uit. Een reis waarin de kracht van suggestie sterker is dan het uitgebreid beschrijven van gruwelijkheden.

Winactie (t/m 28 maart): Pacific Rim Uprising winactie – win monsterlijke vrijkaartjes en een t-shirt! In de nieuwe spectaculaire 3D-actiefilm Pacific Rim Uprising gaan de piloten van de Jaeger-robots opnieuw de strijd aan met kolossale en allesvernietigende monsters.

Winactie (t/m 30 maart): Justice League op Blu-Ray en DVD winactie – verzamel al je DC helden thuis! Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg en Aquaman, allemaal bij elkaar op de Justice League Blu-Ray en DVD. Klinkt goed? Doe dan mee met de Fantasize Justice League op Blu-Ray en DVD winactie en maak kans op de Blu-Ray of DVD!

Winactie (t/m 2 april): The Expanse seizoen 1 op DVD winactie – intriges en horror in sci-fi spektakel! The Expanse is een thriller die zich 200 jaar in de toekomst afspeelt, nadat de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd. Het begint met een vermiste, jonge vrouw en verandert in een race door het zonnestelsel om de grootste samenzwering die de mens ooit heeft gezien bloot te leggen.

FANTASIZE AGENDA:

31 maart en 1 april: Dutch Comic Con 2018
31 maart en 1 april: Dublin Comic Con 2018
7 en 8 april: FACTS Belgische Comic Con 2018 (Gent)
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
21 en 22 april: Elfia Haarzuilens 2018
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 12:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page