web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 11: Imagine Film Festival, Goedzo en de Zoeker, Gratis Black Panther, ESL Benelux en Spike Lee Nightwatch

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 11 uiteenlopende fantastische nieuwtjes: het programma van het Imagine Film Festival is bekend, Uitgeverij Macc presenteert Goedzo en de Zoeker, een gratis Black Panther tekenfilm op YouTube en het ESL Benelux Championship begint. Daarnaast mag Nicolas Cage eindelijk Superman spelen en gaat de gevierde regisseur Spike Lee ook een superheldenfilm maken: Nightwatch.

Programma Imagine Film Festival bekend

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 11: Imagine Film Festival

Imagine Film Festival, hét filmfestival voor de fantastische film, heeft het volledige programma bekend gemaakt. Het blokkenschema is niet alleen gevuld met eigenzinnige films, maar bevat ook meerdere interessante workshops en masterclasses, gegeven door topmensen uit het filmvak die speciaal voor Imagine naar Amsterdam komen. Het programma van Imagine zet dit jaar ook de schijnwerper op sterke vrouwen voor én achter de camera. Er zijn films, shorts, een uitgebreid VR-programma, workshops, lezingen en masterclasses van grote namen uit het vak. Het gehele programma vind je op de website van het festival. De kaartverkoop start op dinsdag 20 maart 2018 via de festivalwebsite en www.eyefilm.nl.

Meer informatie: Imagine Film Festival

Nieuw fantasy debuut: Goedzo en de Zoeker

Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende criminelen zit achter hem aan en hulp moet uit onverwachte hoek komen om de eenvoudige huisknecht te redden. Het toeval wil echter dat hij achter een vreselijk plan komt dat het gehele koninkrijk naar de rand van de afgrond kan brengen. Samen met de koning, zijn magisch begaafde dochter Mira, de jonge vechtjas Joris en de dronkaard Kantatis zijn ze gedwongen om te vluchten voor de macht van de Leugen en zijn trawanten. De enige hulp om deze groeiende macht te breken, lijkt die van een koppige waterdraak te zijn. Het gif van de Leugen verspreidt zich echter razendsnel onder de bevolking en heeft nagenoeg iedereen al in zijn ban. Zullen Goedzo en zijn vrienden in staat zijn om deze verschrikkelijke vijand te verdrijven zonder zelf ten onder te gaan? Goedzo en de Zoeker is het fantasy debuut van de Belgische auteur Gerd Goris en is vanaf 19 maart verkrijgbaar.

Meer informatie: Uitgeverij Macc

Gratis Marvel Black Panther tekenfilm op YouTube

Ben je al naar Black Panther geweest in de bioscoop en wil je nog meer zien van T’Challa en Wakanda? Dan kun je terecht op het YouTube-kanaal van Marvel. Daar vind je de zes afleveringen van de tekenfilmserie Marvel Knights Animation: Black Panther gratis en voor niets! De serie komt uit 2010 en is een ‘bewegende versie’ van de Black Panther-strip die in 2005 verscheen onder de vlag Marvel Knights. Elke aflevering duurt zo’n 20 minuten. De serie is geschreven door Reginald Hudlin en getekend door John Romita Jr. De muziek die eronder gezet is en de stemacteurs zijn van goede kwaliteit, dus je kunt het als een volwaardige serie zien. Naast Black Panther en de personages uit Wakanda, zie je ook andere Marvel helden terug als Captain America en Storm. Zeer de moeite waard!

Bron: CBR.com

Nicolas Cage speelt toch nog Superman

Regisseur Tim Burton (Beetlejuice) maakte in 1989 Batman met in de hoofdrol Michael Keaton. De film was een groot succes, ondanks dat niemand wilde geloven dat Keaton een goede keuze was om als Bruce Wayne het vleermuispak aan te trekken. Nadat Burton de opvolger Batman Returns maakte, was er rond 1996 lange tijd sprake van een nieuwe Superman-film van zijn hand: Superman Lives. De keuze van Burton voor Clark Kent/Superman? Nicolas Cage. Drie weken voordat er met filmen begonnen zou worden, werd echter de stekker uit het project getrokken. Heb je interesse in deze nooit gemaakte Superman-film, dan kun je terecht op de website van een documentaire over het project: The Death of ‘Superman Lives’: what happened?

Nicolas Cage is een enorme Superman-fan, die zelfs zijn zoon Kal genoemd heeft. Nu, meer dan twintig jaar na Superman Lives, krijgt Cage dan eindelijk de kans om Superman te ‘spelen’. In de film Teen Titans Go! to the Movies spreekt hij de stem in van de Man of Steel. Deze komische animatie gaat over het superheldenteam Teen Titans, geleid door Robin en bestaande uit Starfire, Cyborg, Raven en Beast Boy. In deze nieuwe film komt Robin erachter dat er talloze superheldenfilms gemaakt zijn, behalve over hem en zijn team. Tegen dit onrecht moet natuurlijk opgetreden worden, want als Aquaman een film krijgt, dan kan iedereen die krijgen!

Teen Titans Go! to the Movies draait in de Nederlandse bioscopen vanaf 8 augustus. Bekijk hier de Nederlands gesproken trailer en hier de Engelstalige.

Bron: USA Today

Zomereditie ESL Benelux Championship begint

Vanaf dinsdag 3 april gaat het ESL Benelux Championship weer van start. Iedere gamer kan zich nu aanmelden voor de kwalificatie, die loopt van 3 april tot en met 12 april. Hierna zal vanaf 30 april tot en met 11 juni elke week de strijd losbarsten om de felbegeerde finaleplaatsen van de ESL Benelux Championship finales. De games waarin de competities plaatsvinden zijn Counter Strike: Global Offensive en League of Legends. De finales voor dit e-sportkampioenschap zullen eind juni plaatsvinden. Tijdens het ESL e-sportsseizoen staat maar liefst € 20.500,- aan prijzengeld op het spel. Vanaf 30 april is elke week het ESL Benelux Championship live te volgen via Twitch en Facebook. Denk je dat je de skills hebt om de strijd aan te gaan met de beste e-sporters uit de Benelux, meld je dan aan!

Meer informatie: ESL Benelux

Spike Lee regisseert Spider-Man spin-off Nightwatch

Momenteel deelt Sony Pictures Spider-Man met Marvel/Disney, zodat Peter Parker mee kan spelen in het Marvel Cinematic Universe van The Avengers. Dit betekent niet dat Sony zelf stilzit, want 4 oktober verschijnt Venom in de bioscopen. Daarnaast put de filmstudio ook uit de veel minder bekende personages uit het Spider-Man universum, zoals het inmiddels in de ijskast gezette project Silver and Black, over Silver Sable en Black Cat. Maar het kan nog obscuurder. Aan het begin van deze week kwam het gerucht dat regisseur Spike Lee (Do The Right Thing, Malcolm X) voor Sony de film Nightwatch gaat maken. De film wordt geschreven door Cheo Hodari Coker, die hoofdschrijver en producent is van Marvel’s Luke Cage op Netflix. Nightwatch gaat over Doctor Kevin Trench, die een toekomstige versie van zichzelf ziet overlijden in het Nightwatch-kostuum. Het personage verscheen voor het eerst in de stripserie Web of Spider-Man #97 en had kortstondig een eigen serie. Inmiddels staat het project op IMDB.com als ‘aangekondigd’. Fantasize zal dit interessante nieuwtje in de gaten houden.

Bron: That Hashtag Show

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 11 EN VERDER:

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 4, een bloedstollende thriller in zes delen van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 1, 2 en 3 staan online en deel 5 en 6 verschijnen de komende weken op Fantasize. Mis ze niet!

Filmrecensie: Tomb Raider – Lara Croft voor een nieuwe generatie, Lara Croft, de Tomb Raider, het icoon van de (gaming)popcultuur is terug in de bioscoop, voor een frisse start van een nieuwe franchise. Weet de jonge, rauwe Lara ons mee te slepen, of behoort ze eigenlijk in een museum?

Filmrecensie: Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD: kleurrijke kosmische actiekomedie, Thor: Ragnarok dondert op Blu-Ray en DVD je huiskamer binnen. De nieuwe richting die de dondergod in dit derde deel van zijn solo avonturen gekozen heeft, wordt in de extra’s verder uitgelegd. Het totaalpakket is een woest, kleurig komediespektakel, dat opvalt in je verzameling van Marvel superheldenfilms.

Winactie (t/m 19 maart): Ghost Tours Tilburg winactie – win een spookverhalen stadswandeling door Tilburg! Een huiveringwekkende winactie op Fantasize! Durf jij de verborgen legendes van Tilburg te ontdekken en de spookachtige gids te volgen die ze voor je onthult? Doe dan mee met de Ghost Tours Tilburg prijsvraag!

Winactie (t/m 19 maart): Thor: Ragnarok op DVD en Blu-Ray winactie – win de film, oordopjes en usb-memorystick! Thor: Ragnarok is uit op DVD en Blu-Ray. Wil je de donder en bliksem zelf in huis? Doe dan mee met de Fantasize Thor: Ragnarok winactie! Je maakt kans op de film, lichtgevende oordopjes en een 8GB USB-memorystick in de vorm van Hulks hamer.

Winactie (t/m 24 maart): Dutch Comic Con 2018 winactie – win twee weekend tickets! Op 31 maart en 1 april ​2018 vindt de grootste Comic Con van Nederland plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Ben je fan van comics, manga, cosplay, games, e-sports, films, series en bordspellen? Doe dan mee aan onze Dutch Comic Con 2018 winactie en maak kans op twee weekend tickets.

FANTASIZE AGENDA:

17 tot en met 24 maart: Ghost Tours Tilburg
31 maart en 1 april: Dutch Comic Con 2018
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
21 en 22 april: Elfia Haarzuilens 2018
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 11:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page