web analytics
zaterdag, juni 22

De ‘fantastische’ boekenkast van… John van Hal

Door Isabelle Plomteux

© Sjoerd de Boer

Bij Fantasize zijn we altijd hongerig naar verhalen en nieuwsgierig naar mensen. Daarom hebben we deze nieuwe rubriek in het leven geroepen waar jij als lezer kunt schitteren: De ‘fantastische’ boekenkast van…
John van Hal, oprichter en moderator van de Science Fiction & Fantasy Boekenclub, bijt het spits af. Bovenstaande illustratie is verzorgd door Sjoerd de Boer.

Dit is de ‘fantastische’ boekenkast van:
Ik ben John van Hal, 41 jaar en woon in Veghel, in de provincie Noord-Brabant. Daar voel me lekker thuis. Er is veel moois te zien in deze grote provincie. Er bevinden zich hier heel veel mooie boekwinkels, om mee te beginnen. Ik maak soms wel eens een dagtripje naar een willekeurige boekwinkel in de provincie.
Bij mij thuis lopen er nog twee lieverds van katten rond. Sisko, een cypher van bijna 16. Al echt een oud heertje. En Molly, een poes van ruim 8 jaar.

Welke ‘fantastische’ genres lees je?
Ik lees voornamelijk sciencefiction en fantasy. Maar daarnaast kan ik ook goed genieten van geschiedenis, feelgood, thrillers, noem maar op. Mijn smaak is breed.

In welke taal of talen lees je?
Voornamelijk in het Nederlands. Maar zo nu en dan in het Engels. Recent heb ik in Aken een Duits boek gekocht van Perry Rhodan. Dat is de eerste keer dat ik dan in het Duits lees. Ben benieuwd hoe dat gaat.

Waar koop je jouw papieren boeken?
Meestal in de lokale of regionale boekenhandels. En paar keer per jaar sla ik goed in op de fantasyfestivals.

Waar haal je inspiratie voor je aankopen vandaan?
Veel tips krijg inmiddels via mijn eigen facebookgroep. En zelf speur ik de sites af van uitgeverijen. En tijdens de fantasyfestivals krijg ik natuurlijk ook veel inspiratie.

Heb je favoriete auteurs/titels?
Inmiddels best lastig. Heb al zoveel gelezen. Soms verandert mijn top 5 wel eens.
Maar zal een poging wagen:
– Johan Klein Haneveld
– Theo Barkel
– Gé Ansems
– Kim Ten Tuscher
– Sophia Drenth

Aan welke boeken uit je collectie ben je het meest gehecht?
Ik denk Omnibus 3 van de reeks Shadajaël geschreven door Theo Barkel. Uitgekomen in 2021. Daar ben ik verwerkt in een spannend personage. Echt apart en cool om jezelf zo terug te zien in een verhaal.
Daarnaast heeft Johan Klein Haneveld zijn boek, De zwarte schim, aan mij opgedragen vanwege mijn inzet voor het fantastische genre via mijn facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub.

Waar ben je online te vinden voor mede-boekenliefhebbers?
Meestal bij mijn eigen facebookgroep Science Fiction & Fantasy Boekenclub. En ik heb een Youtube-kanaal waar ik verslag doe van boeken die ik lees.

Wat betekenen jouw ‘fantastische’ boeken voor je?
Enorm veel. Het heeft me veel sociale contacten opgeleverd. Veel ontspanning en een andere, mooie bredere kijk op de wereld om ons heen. Steeds als ik in mijn woonkamer ben of in mijn boekenkamer boven dan kom ik echt tot rust.

Foto’s: eigen foto’s van John van Hal

© 2020 – 2024 Fantasize & Isabelle Plomteux

You cannot copy content of this page