web analytics
donderdag, mei 19

Fantasize Almanak 2021 – week 13 & 14

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor nieuwe titels van Disney+ en een aparte versie van The Lord of the Rings.

Week 13

Marvel heeft uit alle macht geprobeerd om het nieuws binnenboord te houden, toch is het naar buiten gelekt: Russel Crowe, bekend van onder ander The Gladiator, speelt een bijrol in Thor: Love and Thunder. Het is openbaar geworden nadat Crowe was gezien met andere leden van de cast, en vervolgens bevestigd door Deadline. De opnames van de superheldenfilm zijn in volle gang, volgend jaar mei zou hij in de bioscoop moeten komen.

Bron: Nu.nl

 

 

Op streamingdienst Disney+ zal een nieuwe serie worden gestart die zich afspeelt in het universum van Star Wars. De titel is Obi-Wan Kenobi, Ewan McGregor zal opnieuw de rol van het titelpersonage op zich nemen. Chris Hayden keert ook terug als Darth Vader. De serie speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen uit Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith af. Het is niet de enige titel die Disney+ heeft aangekondigd, er moeten maar liefst tien films en series in het de wonderlijke wereld van Star Wars verschijnen.

Bron: Nu.nl

 

Het blijft onduidelijk wanneer het nieuwste boek uit de serie Game of Thrones zal verschijnen. En óf die ooit zal verschijnen. In de tussentijd gebeurt er genoeg creatiefs met de epische fantasy-serie. Zo wordt Game of Thrones nu ook bewerkt voor Broadway. Producers Simon Painter en Tim Lawson zijn de motor achter het stuk, George R.R. Martin zal zich eveneens bemoeien met de productie ervan. Goed nieuws voor de fans: er komen geliefde personages terug. Als alles goed gaat, moet het stuk in 2022 in première gaan.

Bron: Hollywoordreporter.com


Week 14

Iedereen kent de verfilming van The Lord of the Rings door Peter Jackson, uitgekomen in het begin van de jaren 2000. Ook de versie van Ralph Bakshi, een animatiefilm uit 1978, zal bij de kenners nog een belletje doen rinkelen. Maar het is twijfelachtig of ook de Sovjet-verfilming van J.R.R. Tolkiens trilogie zo bekend is. Begin jaren tachtig is een rammelende, spotgoedkope adaptie gemaakt van het epos, die nu op YouTube te “bewonderen” is. Het oogt allemaal als een obscure grap, wie weet is het authentiek.

Bron: Theguardian.com

 

Action Comics #1, het allereerste stripboek waarin Superman, de nestor onder de superhelden, werd geïntroduceerd, heeft wederom een nieuwe eigenaar. In 2018 werd twee miljoen dollar neergelegd voor de historische strip uit 1938, nu is er 3.25 miljoen dollar voor betaald. Volgens het veilinghuis ComicConnect is dit bedrag een record, als het gaat om stripboeken. Alhoewel er nog iets van honderd stuks van dit stripboek bestaan, is kwaliteit van deze versie bijzonder goed.

Bron: Nos.nl

 

De “Dollar Baby’s” zijn verfilmingen van Stephen Kings kortverhalen, waarbij de filmmakers het symbolische bedrag van één dollar betalen. Nu wordt in april het Stephen King Rules Festival georganiseerd, waarbij een selectie van deze films vertoond zal worden. Dit festival wordt online gehouden op 23, 24 en 25 april, dus liefhebbers hoeven er niet voor naar Amerika te reizen.

De links zijn: http://bit.ly/BarkerStreetCinemaYoutubechannel en https://vimeo.com/534281778

Bron: Barkerstreetcinema.ca

 

Games

Freddie Mercury, de zanger van Queen, zong al: “the show must go on!” Dat heeft E3, de wereldbekende spelletjesconferentie ook besloten. Het ziet er door corona dan niet in om ergens bezoekers rond te laten lopen, daarom zal de jaarlijkse show via een video-stream worden georganiseerd. Details zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron: Nu.nl

 

 

Spelletjesliefhebbers die nog in het bezit zijn van een Playstation 3, opgelet: vanaf juli zullen de digitale deuren van de Playstation Store sluiten en kunnen er geen spelletjes voor dit apparaat meer gekocht worden. Vanaf 27 augustus zullen dezelfde maatregelen worden getroffen voor spelletjes op de Playstation Vista.

Bron: Nu.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize