web analytics
donderdag, mei 19

Fantasize Almanak 2021 – week 11 & 12

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor nieuwe projecten van George R.R. Martin en bijzondere archeologische vondsten.

Week 11

Terwijl de meeste filmdistributeurs ervoor kiezen de uitbrengst van hun titels uit te stellen (of in het ergste geval kiezen voor een streamingsplatform), heeft Warner Bros. juist het tegenovergestelde besloten voor Dune. De verfilming van Frank Herberts epische sciencefiction-serie wordt vervroegd. Nu staat de uitbrengst gepland vanaf 15 september. Volgens de planning is eerst Frankrijk aan de beurt, daarna de rest van Europa, Australië en Latijns-Amerika.

Bron: Dunenewsnet

In grotten van de woestijn van Judea (Israël) zijn Dode Zee-rollen ontdekt met Bijbelse geschriften. Om precies te zijn: nieuwe Bijbelse geschriften. In de jaren veertig werden de Dode Zee-rollen voor het eerst gevonden. Het zijn de oudst gekende tekstversies, geschreven in Oud Grieks, van het Oude Testament. De Israël Antiquities Autority beschrijft het als een “historische vondst”.

Bron: demorgen.be

 

De nalatenschap van Star Trek is op de dag van vandaag voelbaar. De Amerikaanse stad Boston heeft besloten om de verjaardag van acteur Leonard Nimoy (26 maart), die de rol van Spock speelde, uit te roepen tot “Leonard Nimoy Day”. Nimoy zelf is in 2015 overleden, op deze manier wil zijn geboortestad hem blijven herdenken. Volgens burgemeester Marty Walsh gaf Nimoy Boston “eer” en wist hij de “buitenstaander” een “held” te geven.

Bron: boston.cbslocal.com

 

 

 

Week 12

Het publiek zal de Ierse acteur Pierce Brosnan vast kennen als James Bond uit onder andere The World is not Enough, hij kan nu ook de superheldenfilm Black Adam op zijn cv zetten. Brosnan zal de rol van Dr. Fate spelen. Het titelpersonage wordt gespeeld door voormalig showworstelaar Dwayne “The Rock” Johnson.

Bron: nu.nl

 

 

 

Bijzonder archeologisch nieuws weer, ditmaal uit Zuid-Griekelenland. Nota bene door de regen is daar een offerbeeldje van 3000 jaar geleden blootgelegd. Het is een beeldje van een stiertje en zeer waarschijnlijk gebruikt als brandoffer voor Zeus. Er zijn vaker beeldjes gevonden in deze omgeving, deze is erg goed bewaard gebleven.

Bron: nos.nl

 

Het was al bekend dat George R.R. Martin een mooie deal had gesloten bij HBO en dat er meer series komen die zijn gebaseerd op het boek A Song of Ice and Fire. Nu is er nog meer bekend gemaakt. Naast zijn eigen werk, Martin zal zich bezighouden met het verscripten van de boeken Who Fears Death van Nnedi Okorafor en Roadmarks van Roger Zelazny. Voor de fans van Game of Thrones is het nog even afwachten op het volgende boek in de reeks. Martin heeft aangegeven vooruitgang te hebben geboekt, maar nog geen datum van eventuele publicatie gegeven.

Bron: nu.nl

 

Games

Mocht je zin hebben in wat spelletjes voor de Playstation, maar nu even geen toereikend budget hebt: als onderdeel van het Play At Home-programma geeft Sony gratis spelletjes weg. Denk aan titels van onafhankelijke ontwerpers, maar ook aan Horizon Zero Dawn. De actie is afgelopen donderdag (25 maart) van start gegaan. Voor Horizon Zero Dawn is het nog even wachten tot 19 april. De actie loopt tot en met 23 april en 15 mei.

Bron: rtlnieuws.nl

 

De fantasyboeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapowski waren al omgezet naar zeer succesvolle spelletjes, er wordt nu ook een film gemaakt. Voor de prequel is de hoofdrol al bekend: Laurence Ofuarain. Hij speelde al rollen in Game of Thrones en Vikings, voor The Witcher: Blood Origin zal hij het personage Fjall vertolken. Het moet een zesdelige serie voor Netflix worden, het is nog niet bekend wanneer het moet verschijnen.

Bron: nu.nl

 

Liefhebbers van Fortnite, opgelet: het zesde seizoen komt eraan en de makers hebben vernieuwingen doorgevoerd. Zo is de speelkaart aangepast (de woestijn is verdwenen), is het mogelijk om op dieren te jagen en wapens te maken, en kan Lara Croft als speelbaar personage worden ingezet. Er liggen nog meer updates klaar, die op een ander moment nog in het seizoen verwerkt zullen worden.

Bron: nu.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize