web analytics
donderdag, mei 19

Fantasize Almanak – week 9 & 10

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor The Lord of the Rings en het vervolg op Wonder Woman.

Week 9

De Boekenbeurs gaat normaal gesproken door Antwerpen. Omdat het nu te koop staat, wil Gent zijn slag slaan. Mocht deze Vlaamse stad, die zich sterk inzet voor de literatuur, er inderdaad met de Boekenbeurs vandoor gaan, dan zou het eventueel georganiseerd kunnen worden in Flanders Expo of het ICC. Voor het zover is moeten eerst alle kandidaten worden bekeken. Net als de financiën, uiteraard.

Bron: vrt.be

 

Er gaat een nieuwe film komen in de saga van Star Trek en voor het eerst zal een vrouw het scenario schrijven. Het gaat om Kalinda Vazquez, die eerder ook meewerkte aan onder andere de serie Fear The Walking Dead. J.J. Abrams zal de film produceren. Volgens de geruchtenmolen zou Chris Pine opnieuw in de huid van James T. Kirk kruipen. Zachary Quinto en Zoe Saldana komen eventueel weer terug als Spock en Nyota Uhura.

Bron: ad.nl

 

Derek Kolstad, de schrijver van de gewelddadige en geweldige John Wick-trilogie, zal zijn tanden in een nieuw project zetten. Het gaat om de verfilming van Hellsing, een manga van Kouta Hirano. In deze manga is Dracula omgedoopt tot Alucard en maakt hij deel uit van het speciale agentschap van De Hellsing Oranisatie. Die staat weer onder leiding van Integra Hellsing, familie van Abraham van Hellsing. Kolstad zal voor dit project samenwerken met Amazon Studios.

Bron: Deadline.com

 

 

In Pompeii is een soort van schatkamer ontdekt, die aan een magiër zou hebben toebehoord. Er liggen spiegels, kralen en talismannen. Volgens Massimo Osanna, de directeur van het Archeologische Park van Pompeii, zijn deze accessoires zeer waarschijnlijk van vrouwen geweest. In de buurt van de schatkamer werden ook tien lichamen gevonden. De “schatten” zaten in een houten doos die inmiddels helemaal was weggerot.

Bron: bbc.com

 

De legendarische The Lord of the Rings-trilogie is alweer twintig jaar oud. Om dat te vieren, worden er drie reünies georganiseerd met leden van de cast. Verdeeld over drie dagen worden 4K-versies van de films uitgezonden, waarbij acteurs aanwezig zullen zijn. De evenementen maken deel uit van “Support Local Cinemas”, een wereldwijd initiatief om het publiek weer terug naar de bioscopen te krijgen. Op 25 maart wordt The Fellowship of the Ring uitgezonden met Sean Austin, Billy Boyd, Dominic Monaghan en Elijah Wood. 1 april is het de beurt aan The Two Towers met Cate Blanchett, Orlando Bloom, Viggo Mortensen en Liv Tyler. Tot slot, op 8 april, is het de beurt aan The Return of the King met Peter Jackson, Ian McKellen en Andy Serkis.

Bron: bbcamerica.com

 

 

Week 10

De plek waar mars rover Perseverance is vernoemd naar de Amerikaans Afrikaanse sciencefictionschrijfster Octavia E. Butler. Zij is bekend om onder andere de verhalen Kindred en Bloodchild en de serie Patternist. Butler was één van de eerste schrijfsters die in de sciencefiction thema’s verwerkte als gender en de positie van zwarte vrouwen. Haar personages zaten vol doorzettingsvermogen en inventiviteit, wat natuurlijk helemaal aansluit bij Perseverance.

Bron: Space.com

 

 

Het zat er een beetje aan te komen: Wonder Woman 1984 zal niet meer in de bioscopen verschijnen. Althans, niet meer in de Nederlandse bioscopen. Omdat door corona het erg onzeker is wanneer de filmtheaters in ons land weer opengaan, heeft Warner Bros. besloten om het vervolg op Wonder Woman uit 2017 hier uit te brengen op de streamingplatforms. Denk aan bijvoorbeeld Pathé Thuis, Itunes en Apple TV. De film is vanaf 31 maart hier te zien. In andere landen is Wonder Woman 1984 overigens wel nog in de bioscopen geweest.

Bron: nu.nl

Volgens Deadline mag Avatar, de epische sciencefictionfilm van James Cameron, zich weer de succesvolste bioscoopfilm aller tijden noemen. Als het gaat om opbrengst, in ieder geval. Avatar wist bij uitbrengst in 2009 al flink wat kassa’s doen rinkelen. Toen kwam Avengers: Endgame en werd het record ingehaald. Omdat Avatar in de Chinese bioscopen is uitgebracht, is het gat van 7,8 miljoen dollar gedicht. Daarmee heeft de film alsnog de plek van Avengers: Endgame weten in te pikken. Cameron is nog steeds druk bezig met de vervolgen, die komende jaren moeten verschijnen.

Bron: deadline.com

Oorspronkelijk stond Fantasy Fest gepland voor maart, in verband met corona is door die data toch een streep gezet. Het festival is echter niet geannuleerd maar verplaatst: op 23 en 24 oktober moet Fantasy Fest alsnog doorgaan. Details zijn nog onbekend, uiteraard houdt Fantasize je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Bron: fantasyfest.nl

 

Een festival dat ondanks de beperkingen wél op de reeds verkondigde data doorgaat, is het Imagine Filmfestival. Om het publiek toch de nodige doses aan horror, cult en andere genretitels te bieden, gaat Imagine dit jaar helemaal online plaatsvinden. Van 7 tot 10 april moeten de films te zien zijn, volgens de site wordt deze week hier meer duidelijkheid over gegeven.

Bron: imaginefilmfestival.nl

 

Games

Fantasize is dol op populaire spelletjesfiguren en wil dan ook graag vermelden dat het iconische personage Mario uit de gelijknamige spelletjes dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. Hij verscheen voor het eerst in Donkey Kong uit 1981, met de toen nog obscure naam Jumpman. In de jaren negentig maakte hij zijn opwachting in Super Mario Bros.. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de bekendste spelletjespersonages, met rollen in tientallen (zo niet meer) spelletjes. De exacte feestdag vond plaats op 10 maart, die door de fans is uitgeroepen tot Mario Day.

Bron: nu.nl

 

 

 

Nadat Microsoft Bethesda en het moederbedrijf ZeniMax heeft overgenomen, maakte Microsoft-topman Phil Spencer bekend dat sommige Bethesda-spelletjes alleen nog verkrijgbaar zullen zijn voor Xbox en pc. Ergens is dat logisch, gezien op die spelapparaten het besturingssysteem van Microsoft draait. Er is niet aangegeven om welke titels het exact gaat, er zal per spel een afweging worden gemaakt. Bethesda wil overigens wel benadrukken dat er verder niets veranderd aan hun werkwijze, en dat spelletjes die al zijn aangekondigd voor de Playstation 5 (Deathloop en Ghostwire: Tokyo) gewoon voor ook gewoon voor de Playstation 5 zullen blijven.

Bron: nu.nl

Bijzonder nieuws vanuit Electronic Arts. Zij gaan samenwerken met Rain Studios, de onafhankelijke spelontwikkelaar die in 2019 is opgericht door Abubakar Salim (bekend van HBO’s Raised by Wolves). EA wil niet alleen helpen bij de financiële ondersteuning, het is ook de bedoeling om begeleiding te bieden aan de ontwikkelaars. Beide partijen hebben laten weten veel zin te hebben in de samenwerking en ernaar uit te kijken om verfrissende, nieuwe spelletjes op de markt te brengen.

Bron: ea.com

 

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize