web analytics
vrijdag, mei 24

Almanak Fantasize 2021 – week 23 en 24

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor het komende Jurassic World: Dominion en een nieuwe vrouwelijke keversoort.

Week 23

Matilda, het populairste boek uit het oeuvre van Roald Dahl, was al omgetoverd tot een zeer succesvolle musical, met nieuwkomer Alisha Weir in de rol van Matilda. Nu wordt deze musical op film gezet, zodat de hele wereld ervan kan genieten. Volgend jaar moet de filmversie te zien zijn. Het zal eerst in de bioscopen worden gedraaid, kort daarna is ook Netflix aan de beurt.

Bron: Thewrap.com

 

 

Jurassic World: Dominion, het vervolg op Jurassic World: Fallen Kingdom, belooft nu al een bijzondere toevoeging in de beroemde filmreeks over dinosaurussen te gaan. Dit deel moet zich namelijk afspelen in de periode het Krijt. Ofwel, zo’n 65 miljoen jaar geleden, toen de dinosaurussen heersten over de wereld. De bedoeling is om te laten zien hoe het DNA van deze prehistorische beesten werd opgezogen door muggen, die vervolgens vast kwamen te zitten in het barnsteen. Op die manier werden de dinosaurussen immers tot leven gewekt in Jurassic Park. In Jurassic World: Dominion worden bovendien zeven nieuwe dinosaurussen geïntroduceerd. Volgend jaar juni moet het resultaat in de bioscoop te bewonderen kunnen zijn.

Bron: Gizmodo.com

 

Week 24

Wie heeft genoten van de live-action versie van Beauty and the Beast, opgelet: er komt namelijk een vervolg, wat zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van het originele verhaal. Deze prequel is bedoeld voor Gaston (gespeeld door Luke Evans) en LeFou (Josh Gad). Dit vervolg bestaat uit een reeks van acht afleveringen, en zal te zien zijn via Disney+. Het duo zal worden bijgestaan door Briana Middleton, die de rol van stiefzus van LeFou voor haar rekening neemt. Volgens de makers zal de serie vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de tovenares die later de prins in het beest zal veranderen, maar ook veel nieuwe vragen oproepen. De opnames moeten van start gaan in 2022.

Bron: Deadline.com

 

Tijdens de virtuele Paley Dialogue sessies, kreeg Paul Feige een interessante vraag van iemand uit het publiek: komt er nog een vervolg op WandaVision, de serie over superhelden Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). Het antwoord van Feig luidde dat er zeker een vervolg zou komen, in de zin van “een evolutie van verhaallijnen”, die zich zullen continueren op veel verschillende manieren. Waarschijnlijk hintte hij naar Wandas aanwezigheid in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar het kan net zo goed dat WandaVision uiteindelijk een nieuw seizoen zal krijgen.

Bron: Deadline.com

Entomologen hebben nieuwe soorten vrouwelijke kevers ontdekt. Omdat deze kevers cruciaal zijn geweest in het laten overleven van hun soort, besloten de ontdekkers om een aantal te vernoemen naar heldinnen uit sciencefictionseries. Gebruikte namen zijn onder andere Nyota Uhura uit Star Trek, Kara “Starbuck” Thrace uit Battlestar Gallactica en Katniss Everdeen uit The Hunger Games.

Bron: Phys.org

 

Hou de verlanglijstjes paraat, want Playmobile komt met een aangename toevoeging aan het assortiment: de Star Trek USS Enterprise. Om de pret compleet te maken, zal de speelset voorzien zijn van licht- en geluidseffecten, die door middel van bluetooth geactiveerd kunnen worden. Ook worden er stevige kabels meegeleverd, zodat het luchtschip aan het plafond kan worden opgehangen. Zorg er overigens wel voor dat je flink gespaard hebt, dit model kost namelijk $499.99. Voor alle overige specificaties, klik hier.

Bron: Trekcore.com

 

Games

De gamebeurs E3 is dit jaar gewoon doorgegaan, maar wel in digitale vorm. Tijdens de virtuele presentatie van de beurs zijn tien games groots aangekondigd. Alhoewel van de meeste games al bekend was dat ze eraan kwamen, werden er nu echte beelden gedeeld om de sfeer van de titels te presenteren. Het ging om onder andere Elden Ring, Zelda: Breath of Wild II, Metroid Dread en Guardians of the Galaxy. De games zullen later dit jaar of ergens volgend jaar uitkomen.

Bron: AD.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page