web analytics
donderdag, juli 25

Recensie: De Anumoria Initiatie – magische onderwaterwereld

Door Erica, jeugdredactielid Fantasize

Tom heeft angst voor water, maar op een dag is dat verdwenen. Als hij tijdens een pesterij nat wordt door de regen, gebeurt er iets vreemds met zijn lichaam. Groene schubachtige huid ontstaat door de druppels. Vreemd genoeg is hij niet bang en voelt hij meer kracht dan ooit. In De Anumoria Initiatie gaat hij de strijd aan met de pestkoppen en later ook met de ontvoerder van zijn vader.

Op de cover van De Anumoria Initiatie  is alleen een gedaante in het water te zien die zinkt. Het is hierdoor een zeer aantrekkelijke en mysterieuze kaft om naar te kijken. De afbeelding geeft niets weg over de geheimen die het verhaal brengt. Als je de tekst op de achterzijde leest, krijg je een goede hint waar het boek over zal gaan: het onderwaterleven van meerminmannen en -vrouwen.

Onderwaterleven

De Anumoria Initatie is het verhaal van de vijftienjarige Tom, die net om het hoekje komt kijken in het voor hem nog nieuwe onderwaterleven. Het boek leest heerlijk weg, doordat de schrijver het interessant en spannend houdt. De Anumoria Initiatie een boek voor lezers van jeugdige leeftijden. Je leest mee met de gedachtegangen van de twee hoofdpersonen Tom en zijn beste vriendin Shantea – beide tieners – en leeft mee met hun vijftienjarige wereldje, waar het ‘chillen’ is.

Meerminnen en haaienmannen

Het verhaal speelt zich af op een aantal plekken op aarde, zoals bijvoorbeeld de Marianen eilanden. Tom, zijn vader Johan en Shantea varen daar heen met een boot genaamd ‘Meissa’ om een schip te bergen. Tijdens de reis vertelt de vader van Tom over het leven onder het water en de Toms eigen achtergrond. Hij komt namelijk uit een lange bloedlijn van meerminnen en –mannen, met de nodige mysteries daarin. Tijdens de reis wordt Johan ontvoerd door een haaienman, genaamd Fango. Hij wil in ruil voor zijn gevangene twee prismaparels ontvangen, legendarische blauwe parels die speciale magische krachten bezitten. Tom en Shantea moeten zelf hun lot in handen te nemen en gaan op pad om Johan te bevrijden uit de handen van Fango.

De Anumoria Initiatie: magische uitstraling

Ik vond De Anumoria Initiatie een gaaf boek, al moest ik in het begin erg wennen aan de manier van schrijven. Wel bleef ik lezen en wilde ik het boek niet wegleggen. Ik had een aantal dingen verwacht, zoals echte zeemeerminnen en -mannen die met een lange staart door de zee zwommen, maar de zeemeermensen stammen af van dolfijnen, roggen, haaien en inktvissen. Dit heeft veel meer diepte gekregen, met meer details en personages, die veel kleurrijker zijn. Door de goede uitleg over de omgeving en het uiterlijk van de personages, is de wereld onder water aardig geloofwaardig. Als die wereld er echt is, zou ik er graag willen wonen. De uitstraling ervan heeft magie in zich en daardoor kijk ik erg uit naar het tweede deel.

 

Titel: De Segrijn & Sotalia Boeken 1: De Anumoria Initiatie

Auteur: Robert Bijman

Uitgever: Zilverbron

www.zilverbron.com

Fantasize service: Koop Sotalia Boeken 1: De Anumoria Initiatie op Bol.com

You cannot copy content of this page