web analytics
donderdag, mei 19

Veertiende Midwinter Fair in Archeon

De veertiende Midwinter Fair vindt plaats op 10 en 11 december in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Bezoekers kunnen inkopen doen op de overdekte fantasy markt, er is muziek en diverse LARP groepen organiseren kids quests.

Foto’s: Hans Splinter / Archeon

Shows en muziek
Het Archeon wordt in het weekend van 10 december omgetoverd tot een heuse Fantasy plek. Kenaz Fireshows, Bataille (voorheen Noorderwind), History’s Greatest Warriors verzorgen diverse shows.
Daarnaast wisselen bekende en minder bekende bands elkaar af. Grote namen uit binnen- en buitenland staan naast lokale bandjes die een naam voor zichzelf willen maken. Op de Midwinter Fair zijn vier podia te vinden met optredens van onder meer Rapalje, The Royal Spuds, PerKelt en Fiddle ‘N Drum.

Fantasy markt
De overdekte markt is wederom goed gevuld met bekende en nieuwe stands. Verspreid over het terrein van Archeon hebben ambachtslieden en handelaren hun tentjes opgezet en verkopen zij hun unieke waren. Aan eten en drinken is ook gedacht: er is een restaurant en diverse standjes bieden hapjes aan.

Ambachten, LARP en verhalen
Wie geïnteresseerd is in ambachten, kan zijn hart ophalen; op de Midwinter Fair worden namelijk diverse ambachten gedemonstreerd.
LARP groepen, waaronder Expiatio en Greenthingz, verzorgen kids quests. In The Village of Storytellers worden de meest wonderlijke verhalen verteld. Het Archeologiehuis biedt een programma met lezingen van onder andere Professor Rotherham en diverse magische voorstellingen.

Workshops
Tijdens Midwinter Fair worden er ook workshops gegeven waaraan je kunt deelnemen. Denk hierbij onder andere aan een Ceili dansworkshop van ‘Four of a kind’, een Paardendans met’ Datura’ of een djembe workshop.

Het volledige programma is te vinden op www.archeon.nl

Kijk ook in onze agenda.