web analytics
zondag, mei 22

Twee boekentips voor de donkere decemberdagen

De donkere decemberdagen komen eraan en dat betekent wat Fantasize betreft lekker bij de open haard met een kop warme chocolademelk in de ene hand en een goed fantasyboek in de andere hand om vervolgens heerlijk weg te domen in een totaal andere wereld. Fantasize raadt alvast twee boeken aan.

De Krakenvorst boek 1, Keruga
Dit boek is het Fantasydebuut van Trek Sagae winnaar Johan Klein Haneveld die eveneens bij Fantasize publiceert. Na tweeduizend jaar vrede brengt de priesteres in opleiding Alecia de nacht door bij de Spiegel der Dromen. Ze ziet een enorme inktvis die zich op de wereld stort. Tegelijkertijd reist Tarid af naar het land Kartaalmon om daar zijn geboorterecht op te eisen; de troon waar zijn grootvader ooit van verstoten is. Dan is er nog de Krakenvorst, een tiran die het volk met harde hand in toom houdt en sommige mensen tot wanhopige maatregelen drijft.

Nauruka
Nauraka is geschreven door de Duitse topauteur Uschi Zietsch. In dit vervolg De Woudzee Kronieken keert Zietsch terug naar het land Woudzee. Verdeeld over verschillende koninkrijken leeft het volk der Nauraka in de diepten van de zee. Prins Erenwin en prinses Lurdèa groeien op onder het juk van strenge regels en tradities, een juk dat ze op tragische wijze van zich af zullen werpen.

Beiden boeken zijn in december verkrijgbaar.