web analytics
dinsdag, mei 17

Evenementen: Programma Castlefest Winter Edition bekend

Waan je twee dagen lang in een wereld waar fantasie werkelijkheid wordt. Dit jaar vindt Castlefest Winter Edition plaats op 17 en 18 december op Landgoed Keukenhof. Eén van de belangrijkste pijlers is muziek, maar ook zijn er diverse workshops en kun je in contact komen met diverse schrijvers.

Cover foto: Anouk Pross, logo: Castlefest

De ongedwongen sfeer, vele acts, bijzondere activiteiten en oogverblindende creaties van de bezoekers vormen wederom de basis ingrediënten voor dit unieke Fantasy festival in een winterse omgeving.

Van Witchpop tot Balfolk
De muziek op Castlefest vormt een vaste pijler en ook dit jaar zijn er weer vele bijzondere bands die optreden. Van Songleikr, die muziek maakt op basis van Scandinavische Folktradities, tot Shireen, die Witchpop vertolkt, Prima Nocta, The Dolmen of Euzen; de sfeervolle muziek brengt bezoekers helemaal in de stemming. Bezoekers kunnen ook genieten van Balfolk; waar de adel vroeger stijfjes de wals danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd met de balfolk.

Winterritueel
Het Winterritueel vormt een van de hoogtepunten van Castlefest; centraal in de Yuleviering staat het Yulevuur, waarmee op of rond de kortste dag van het jaar de terugkeer van het licht gevierd wordt.

Sjamanenreis
De Heidense Bende heeft een bijzonder programma aan workshops zoals de Turning Wheel, de Levensdans en de Sjamanenreis.

Marktplein
In het Larpdorp waan je je echt in de Middeleeuwen en de winterse setting van het Landgoed Keukenhof maakt de sfeer compleet. Hang aan de lippen van de verschillende verhalenvertellers en bezoek verschillende schrijvers op de schrijversmarkt. Op het lifestyle plein en de gezellige markt kun je al je koopjes vinden.

Dus, waan je twee dagen lang in een unieke wereld waar fantasie werkelijkheid wordt. Castlefest Winter Edition vindt plaats op 17 en 18 december. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via winter.castlefest.nl/.