web analytics
woensdag, mei 18

Stephan Meyer komt met jubileumboek Twilight

Dit jaar bestaat de Twilight-serie van auteur Stephenie Meyer tien jaar. De schrijver brengt daarom een jubileumeditie uit van het oorspronkelijke eerste boek, inclusief nieuw verhaal.

De titel van het nieuwe verhaal is Life and Death: Twilight Reimagined en is een nieuwe versie met omgekeerde rollen van het liefdesverhaal tussen Bella en Edward. Bella Swan is nu Beaufort (Beau) en Edward Cullen is nu Edythe, de vampier. Meyer zegt er genoeg van te hebben om Bella te zien als die dame in nood.

Liefhebbers van de Twilight-serie hoeven niet te rekenen op een nieuwe reeks, en daar is dit verhaal ook geen begin. Naar alle verwachtingen is dit het enige boek dat zal verschijnen met Beau in de hoofdrol. Een film zal er ook niet komen, aldus Meyer.

Twilight-fans zouden teleurgesteld zijn, want men verwachtte een hervertelling vanuit Edwards perspectief met als titel titel Midnight Sun. Maar er valt genoeg goeds te melden, want het nieuwe boek telt zeker 442 bladzijden en geeft lezers de kans het verhaal weer helemaal opnieuw te lezen.

Beau verhuist naar Forks, Washington en wordt verliefd op de mysterieuze Edythe Cullen, die een vampier blijkt te zijn. Wie het boek in het Nederlands wil lezen, kan het boek ook in deze taal aanschaffen.