web analytics
maandag, mei 16

Jon Voight, Gemma Chan en Carmen Ejogo toegevoegd aan Fantastic Beasts

De opnames voor Fantastic Beasts And Where To Find Them zijn al even al van start gegaan, maar toch worden er nog wat nieuwe namen aan de cast toegevoegd, waaronder die van acteur Jon Voight.

Jonathan Vincent Voight  won in 1979 een Oscar voor zijn hoofdrol als Luke Martin in de drama-oorlogsfilm Coming Home. Ook werden hem meer dan vijftien andere acteerprijzen toegekend, zoals onder andere de Golden Globes in 1970 voor de dramafilm Midnight Cowboy, in 1979 voor Coming Home, in 1986 voor de actie-avonturenfilm Runaway Train) en in 2014 voor de dramaserie Ray Donovan. Voight is de vader van filmactrice Angelina Jolie en de broer van de singer songwriter Chip Taylor.

Gemma Chan en Carmen Ejogo hebben ook een rol in de spin-off van de Harry Potter films weten te bemachtigen. Chan is bekend van onder andere de BBC-serie ‘Dr Who’ en de ITV-serie ‘Dairy of a callgirl’. Ejogo is onder andere bekend van de films Boycot (2002) en Lackawanna Blues. Ejogo is ook lid van Mensa, een organisatie voor hoogbegaafden.

Fantastic Beasts is geschreven door J.K. Rowling en speelt zich zo’n zeventig jaar eerder af voordat Harry, Hermione en Ron naar Hogwarts gingen. In de film staat het hoofdpersonage Newt Scamander (Eddie Redmayne) centraal. Scamander reist de wereld rond op zoek naar alle magische wezens van de aarde.

Fantastic Beasts And Where To Find Them draait vanaf 17 november 2016 in de Nederlandse bioscoop.