web analytics
donderdag, mei 19

Rowling vs fans: ‘Sneep stierf uit liefde voor Lily’

Professor Severus Snape, een van de karakters uit de wereld van Harry Potter, was onlangs in het doelwit van een aantal fans op Twitter. Schrijfster J.K. Rowling verdedigde op het sociale platform het gestorven karakter tegenover de fans. “Sneep stierf voor Harry Potter, uit liefde voor zijn moeder Lily. Harry Potter eerde hem door hem alles te vergeven en dankbaar te zijn.”

Redden
“Sneep is een grijs karakter”, meldt Rowling op Twitter. “Je kan van hem geen heilige maken, omdat hij wraakzuchtig en een pestkop was. Je kan van hem ook geen duivel maken, omdat hij stierf om de toverwereld te redden.”

Nieuw verhaal
Het personage Severus Sneep is de bekende Tverdrankenleraar op Zweinstein. Hij was verliefd op Lily Potter, de moeder van Harry Potter. In december 2014 lichtte Rowling het personage uitgebreider toe in een nieuw verhaal, waar men onder andere te weten kwam waarom Sneep leraar Toverdranken is.

Exploderen
Rowling meldt dat ze de discussie op Twitter wel kan waarderen: “Ik moet dit zeggen: jullie hebben een boel gediscussieerd over Sneep de afgelopen jaren. Mijn tijdlijn explodeerde vandaag opnieuw met liefde en haat. Verander nooit!”