web analytics
zondag, mei 22

Hij doet het weer

Zo. Dat was even schrikken. Ineens was Fantasize, jouw fantasymagazine, er vandoor. De techniek liet ons dusdanig in de steek dat we niets anders konden dan alles – maar dan ook ALLES – opnieuw te bouwen. Zie hier dus het resultaat. Met meteen een opfrissing van de header, een overzichtelijkere voorpagina (voortaan lees je meteen de laatste posts) en een iets ander format.

Want, er is ook iets verdwenen: De Herberg. Hoe spijtig ook, maar het werkte niet (goed).

De reden? Ons magazine bleek 600 e-mails (!) per dag te versturen. Dat is vreemd, want dat doen we niet, was mijn redenering. Fantasize mailt zo min mogelijk naar lezers, laat staan spammen.

De oorzaak bleek te zitten in ‘Buddypress’, één van de componenten die het oude magazine had, waarmee ‘De Herberg’ werkte. Die werkte niet goed, met als gevolg dat spammers hun spambot konden laten registreren. Hoe ze door de beveiliging zijn heengebroken is niet duidelijk, maar vervelend is het wel.

Maar, hij doet het weer. Maar zonder Herberg. Een communitysysteem in dit magazine bouwen is – bovenop alle profielen die we al hebben, los dus van het spambotverhaal – niet nodig. We gaan daarom meer gebruik maken van Facebook en Twitter, waar velen van jullie ook zitten.

Tegelijkertijd is ons format ook anders. De nadruk ligt nu nog meer op goede artikelen die verdergaan dan een gemiddeld nieuwsbericht.

In ieder geval, welkom terug en meng je weer in ons koor.