Doorgewinterde Potterfans, die alles willen weten over de magie achter Harry Potter, weten hun weg sinds jaar en dag te vinden naar Pottermore. Voorheen was dat redelijk afgesloten, maar tegenwoordig is de website geheel vernieuwd, en is inloggen niet meer nodig. Fantasize zet enkele vernieuwingen speciaal voor jou op een rijtje.

Al langere tijd was duidelijk dat het concept achter Pottermore zou veranderen. Fans zouden vooral op zoek zijn naar informatie over Harry Potter en JK Rowling, in plaats van een website die interactief, maar vooral op kinderen gericht was. Eén van de stappen die de makers hebben genomen is het laten verdwijnen van de gebruikersnamen. Inloggen is dus niet meer nodig op Pottermore. Het was al langer duidelijk dat de gebruikersnamen en het concept van de hoofdstukken zouden verdwijnen, omdat fans vooral verlangen naar meer informatie naar JK Rowling in plaats van een – bijna enkel op kinderen gerichte – interactieve website.

Daar is niets meer van over. Nee, in plaats daarvan doemt meteen een scherm op. Bijvoorbeeld met ‘The Great Wand-o-graphic’. Lezers kunnen er nu achterkomen hoeveel keer de toverstok is gebruikt in de verhalen. Ook is er bijvoorbeeld een exclusief interview te lezen met illustrator Jim Kay.
Klik je bovenin op ‘menu’, dan zijn er vijf opties te zien. Waar je zeker naar toe moet surfen, is ‘Explore the story’. In dit hoofdstuk lees je namelijk meer over de karakters, spreuken en andere zaken uit de tovenaarswereld. Op het moment van schrijven kun je meer lezen over Tom Riddle, in het Nederlands natuurlijk bekend als Voldemort. Ook is er op dit moment meer te lezen over de kant van ‘Zwadderich’.

Onder Features zijn diverse wetenswaardigheden te vinden rondom de boeken en de films.Zo gaat men bijvoorbeeld op dit moment in op de vraag waarom professor Anderling de beste mentor zou zijn. Ook kan men antwoord krijgen op de vraag waarom je verliefd moet worden op iemand van Huffelpuf. Andere belangrijke rubriek die je ten slotte zeker moet lezen is ‘Written by JK Rowling’. Daar vindt je meer achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de familie Potter.

Komende tijd zegt Pottermore zich ook te gaan op de film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ en op het toneelstuk ‘Harry Potter and The Cursed Child’. Vertrouwde onderdelen als ‘De Sorteerhoed’ en ‘de toverstokkentest’ vindt je er nog altijd, en binnenkort kun je ook op Pottermore terecht voor een Patronustest.

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

Previous post

Game of Thrones makers werken aan The Perished Land

Next post

Jon Voight, Gemma Chan en Carmen Ejogo toegevoegd aan Fantastic Beasts