web analytics
zaterdag, juni 22

Harry Potter-gekte weer helemaal terug met uitkomen achtste boek

Sinds de nacht van 31 juli 2016 ligt het nieuwe boek ‘Harry Potter and The Cursed Child’ in de rekken. Het uitkomen van dit boek zorgde wereldwijd voor rijen wachtende mensen voor de ingang van de boekhandels die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren hadden geopend. Hiermee lijkt de Harry Potter gekte – die al plaatsvond van circa 2002 tot 2011 – definitief terug te zijn.

Gent, London en Eindhoven
Wereldwijd? Ja, fans – all over the world – haalden het boek in de diverse boekhandels in Nederland, maar enkelen van hen zijn ook afgereisd naar London. Maar ook in bijvoorbeeld Gent en Brussel konden velen niet wachten om als eersten een exemplaar te bemachtigen. In Eindhoven had men overigens een heel bijzondere manier: Speciaal voor de fans ging Boekhandel Van Piere om 10.00 uur open zodat reserveringen kunnen worden afgehaald onder het genot van een magisch ontbijt.

Harry als 37-jarige
‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ is inmiddels het achtste boek in de reeks rond ‘de jongen die bleef leven’ van J.K. Rowling. Het verhaal speelt zich negentien jaar na het einde van de originele serie af. Harry Potter is inmiddels 37 jaar en werkt op het Ministerie van Toverkunst, terwijl hij ook vader van drie kinderen is. Albus – de jongste uit de Potter-familie – worstelt met de familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.

Doorslaand succes
Het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ is in de Londense theaterwijk West End ook in première gegaan. Die was in een mum van tijd uitverkocht. Binnen 24 uur waren er 175.000 tickets verkocht, en tot mei 2017 is het stuk zelfs uitverkocht. We kunnen dus voorzichtig concluderen dat het toneelstuk een doorslaand succes is. Critici zijn lovend en aanwezige fans vonden de try-outs fantastisch. De Harry Potter-gekte is weer helemaal terug.

Toch nog naar Londen?
Overigens, wie toch nog naar Londen wil en nog geen tickets bemachtigd heeft, moet op donderdag 4 augustus vanaf 12 uur ‘s middags goed opletten, omdat er dan weer 250.000 tickets verkocht worden voor de tweede helft van 2017.

Fantasize brengt op korte termijn een recensie van dit boek.

You cannot copy content of this page