web analytics
maandag, mei 16

Fantastic Beast and where to find them: van cast tot beest

De eerste details over het plot en over de personages, maar ook over de magische wezens die in deze eerste van drie films hun opwachting maken zijn bekend gemaakt. Fantasize zet de keiharde – magische – feiten voor je op een rijtje.

Documentaire
Het idee van de film is ontstaan door een dun encyclopedisch boekje dat Rowling ooit voor het goede doel schreef. Daar wilde filmproducent Warner Bros. een faux documentaire van maken, waarbij de schrijver Newt Scamander gevolgd zou worden bij het ontdekken van de beesten. Maar schrijfster Rowling had andere ideeën.

New York
Scamander komt naar New York om onbekende redenen. Is het er stukken groter van binnen dan van buiten? Of gaat het om allerhande leefgebieden voor zeldzame en bedreigde magische dieren in zich, die de schrijver tijdens zijn wereldreizen ontdekt heeft? Vragen die als kijker al snel zullen opduiken. De schrijver over magische wezens komt er al snel achter dat de Amerikaanse toverwereld bang is voor Dreuzels, ook wel No-Maj genoemd. Die dreiging van onthulling is mogelijk zelfs groter dan in het Verenigd Koninkrijk. Als een aantal van de magische en soms ook gevaarlijke wezens ontsnappen, moet Scamander proberen ze allemaal te vangen.

Hoofdpersonages
Naast het plot over Scamander zijn ook enkele hoofdpersonen bekend gemaakt. Naast Scamander maakt de kijker kennis met onder andere Tina Goldstein, Jabos Kowalski en Graves.

 

Newt Scamander – Eddie Redmayne
Scamander is een excentrieke Engelse magizoologist die meer van beesten dan van mensen houdt. Hij gaat naar New York op een zoektocht en neemt een koffertje vol zeldzame wezens mee.

Porpentina “Tina” Goldstein – Katherine Waterston
Ambitieuze werknemer van het Magical Congress of the United States of America. Heeft een functie ver onder haar niveau omdat ze ooit tegen de verkeerde persoon in ging. Gaat hiertegen in als ze Scamander leert kennen.

Queenie Goldstein – Alison Sudol
De jongere zus van Tina, een ‘legilimens’, die gedachten lezen. Dat iets een gave die ook een grote rol speelde in de Harry Potter Films. Zo kon Voldemort bijvoorbeeld gedachten lezen.

 

Jabos Kowalski – Dan Fogler
Een optimistische No-Maj – oftewel geen tovenaar – die via Scamander geïntroduceerd wordt in de toverwereld. No-Maj’s worden in de Harry Potter films ook wel Dreuzels genoemd.

Graves – Colin Farrell
Graves is een machtige ‘auror’. Daarnaast is Graves de rechterhand van de president van de Amerikaanse toverwereld. Zijn werkplek is dan ook het Magical Congress of the United States of America.

Mary Lou – Samantha Morton
De door actrice Morton gespeelde Mary Lou is de kortzichtige leider van Second Salemers: een groep die het bestaan van tovenaars en heksen aan de wereld wil onthullen en ze wil uitroeien.

Credence – Ezra Miller
De adoptiezoon van Mary Lou.
Credence wordt gespeeld door Ezra Miller.
Veel meer is er nog niet bekend over dit personage.

Magische wezens
Een deel van de magische wezens is ook bekendgemaakt. Sommige wezens zijn mogelijk al bekend, zoals de ‘merpeople’. Dit wezen had een rol tijdens ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’. Nog niet alle wezens zijn bekendgemaakt.

Ashwinder
Een bleke slang die uit de kolen van een magisch vuur ontstaat, als dat niet gecontroleerd wordt. Een beetje een plaag, want ze leggen veel eieren.

Augurey
Groen-zwarte Ierse versie van de phoenix.
Zijn gehuil signaleert regen of de dood.

Bowtruckle
Een klein figuur dat tussen de bomen leeft en die op gewelddadige wijze verdedigt. Eén van hen leeft in de zak van Scamanders jas.

Crup
Een toverhond met een gevorkte staart die lijkt op een Jack Russell Terrier.
Erg loyaal en eet alles.

Lethifold
Ziet eruit als een donkere mantel die over de grond glijdt en is een bijzonder dodelijk wezen. Verstikt zijn slachtoffers in hun slaap.

Niffler
Schatjagend wezentje dat zich aangetrokken voelt tot glimmende zaken, zoals riemen en gouden tanden, en is de favoriet van Eddie Redmayne: “Ze hebben een geweldige liefde-haat relatie. Hij is een complete nachtmerrie, maar Newt houdt van zijn speelsheid”, zo zegt hij.

Fantastic Beasts komt – zoals bekend – op 18 november 2016 in de bioscopen.