web analytics
donderdag, mei 19

Fantasize 1.5: meer aandacht voor de liefhebber

Op zondag 1 mei – hoe ironisch, de Dag van de Arbeid – is Fantasize 1.5 ‘live’ gegaan. Deze 1.5 is zoals je hebt gemerkt in delen online gegaan. Want wij zijn een lerend medium – gelukkig! In Fantasize 1.5 zijn een aantal belangrijke veranderingen opgenomen. De Fantasize-redactie hoort graag wat je ervan vindt!

Fantasize: Newsy
De meest zichtbare wijziging van Fantasize 1.5 is een aanscherping van het redactioneel concept. Voortaan wordt op Fantasize nieuws in de breedste zin van het woord aangeboden. Dat uit zich in korte nieuwsberichten, maar ook verdiepende berichten als interviews met bijvoorbeeld schrijvers en fans, reportages of recencies van actuele boeken, films en series. Ook wordt er nadrukkelijker gebruik gemaakt van video. Verdieping in de zin van achtergrondartikelen en thema’s, wordt aangeboden via Fantasize Magazine dat maandelijks verschijnt.

Verdere aanscherping missie
Maar het belangrijkste aan Fantasize 1.5, is dat de missie verder wordt aangescherpt. Fantasize moet nadrukkelijk een onafhankelijk fantasymedium zijn dat niet alleen nieuws biedt óver fantasy, maar ook nadrukkelijk de stem is ván fantasyfans. Daartoe gaat Fantasize activiteiten ondernemen om fantasyfans meer te betrekken bij Fantasize. Deze aanscherping van de missie moet Fantasize een uniek medium maken. Op geen enkele nieuwspagina over fantasy of fansite, is er zoveel journalistieke ruimte als op Fantasize. Een absolute USP van ons medium!

Het laatste nieuws
Naast deze ‘geestelijke’ aanpassingen, zijn er ook een aantal fysieke zaken aangepast. Zo presenteert onze slider vanaf nu direct het laatste nieuws, met daaronder niet nogmaals diezelfde nieuwsberichten. Berichten die uit de slider verdwijnen, zullen daaronder verschijnen, en wel onder de kop ‘Meer nieuws’. In de sidebar zijn voortaan de meest gelezen nieuwsberichten en de agenda te vinden. Met de aanpassing van de slider is er een einde gekomen aan duplicated content. De site werkt hierdoor ‘slimmer’.

Zoekmachine
De redactie kreeg regelmatig de opmerking dat Fantasize niet goed vindbaar is in de zoekmachines. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en daarom is er voorzichtig een start gemaakt met SEO. Hiertoe is de plugin Yoast geïnstalleerd. Het doel hiervan is de vindbaarheid in zoekmachines als Google en BING vergroten. Op korte termijn wordt er een advertentie geplaatst voor een zogeheten SEO-redacteur. Deze redacteur houdt zich bezig met het zoekmachine-verhaal van Fantasize. Hij zorgt ervoor dat niet alleen de nieuwssite en bijbehorend magazine, maar ook de artikelen hoog scoren in Google. Met de installatie van Yoast is ook de URL-structuur aangepast. Kijk maar eens naar de link – geen ‘category’ er meer in!

Nog even terug naar de stem
Zoals al eerder aangegeven, is Fantasize óók de stem van fantasyfans. Om dit voornemen gestalte te geven, is Fantasize een inhoudelijke samenwerking met ZweinsteinOnline aangegaan. Deze Harry Potter fansite levert vanaf vandaag berichten vanuit hun fanbase. Deze zijn deels RPG-gebaseerd, want ZweinsteinOnline laat je de wereld van Harry Potter beleven. Fantasize zoekt daarnaast nog fans die op regelmatige basis een column willen schrijven over hun ‘fan’ zijn. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar ons.