web analytics
maandag, mei 16

Eerste aflevering Game of Thrones seizoen 6 volop gedownload

Game of Thrones is al enkele jaren één van de series die massaal illegaal gedownload wordt en zo ook dit jaar. Dat schrijft Dutch Cowboys. De eerste illegale kopieën van de aflevering verschenen al online kort na de officiële uitzending. Enkele uren later waren er al honderdduizenden mensen die een kopie te pakken hadden.

BitTorrent
HBO doet er alles doet om illegaal downloaden te voorkomen, zoals zorgen dat nieuwe afleveringen wereldwijd tegelijk uitgezonden worden en het diezelfde dag gelijk beschikbaar maken voor HBO GO en de On Demand dienst. Toch is ook de eerste aflevering van het nieuwe zesde seizoen meer dan een miljoen keer binnen een halve dag gedownload. Dinsdagochtend waren er al meer dan 200,000 BitTorrent gebruikers die een kopie van de aflevering aan het delen waren, een aantal dat gedurende de dag toe bleef nemen. Volgens TorrentFreak is er binnen een halve dag meer dan een miljoen mensen waren die de aflevering via BitTorrent gedownload hadden.

HD
Opvallend is de overstap van illegale downloaders naar HD-formaat. Een paar jaar terug was het zo’n 10 procent die in HD downloadde, vandaag gaat dit al richting de 50 procent.

Wereldwijd
Nederland komt voor in de top 10 met landen waar de serie het meest gedownload werd. Andere landen die voorkomen in de top 10 zijn Australië (12.5 procent), India (9.7 procent), Verenigde Staten (8.5 procent) en het Verenigd Koninkrijk (6.9 procent) voeren de lijst aan. De top 10 wordt voltooid door de Filippijnen, Canada, Griekenland, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië.

Vijfde record
Game of Thrones zal ook dit jaar weer de twijfelachtige eer hebben mee te dingen naar de titel van de meest illegaal gedownloade serie van het jaar. Dit zou dan het vijfde jaar op rij zijn.