web analytics
maandag, mei 16

Kijktip: Harry Potter and the Order of the Phoenix op NET5

NET5 staat op 27 april om 20:30 uur helemaal in het teken van Harry Potter. De televisiezender zendt dan namelijk de vijfde film Harry Potter and the Order of the Phoenix uit. Het Ministerie van Toverkunst doet zijn uiterste best om te voorkomen dat de magische gemeenschap over de terugkeer van Voldemort hoort. En een verschrikkelijke krachtmeting tussen goed en kwaad vindt plaats.

Voldemort is terug
Harry heeft aan het einde van het vorig schooljaar Voldemort zien terugkeren. Cornelis Droebel, de Minister van Toverkunst, gelooft hem echter niet en ontkent het hele verhaal om onrust binnen de tovenaarsgemeenschap te voorkomen. Albus Perkamentus (die Harry wel gelooft) en Harry zijn hierdoor “persona non grata” en worden op alle mogelijke manieren zwartgemaakt.

Perkamentus
Harry’s geestelijke gezondheid wordt in twijfel getrokken door de krant (de Ochtendprofeet) en Perkamentus wordt afgezet als hoofd van de Wikenweegschaar (de tovenaarsrechtbank)en niet veel later ook als schoolhoofd.Tot overmaat van ramp wordt Dorothea Omber in de loop van het schooljaar benoemd tot Hoog-Inquisiteur en later als schoolhoofd. Met als ultieme missie: Harry dwarsbomen…

Opwarmen
Harry Potter and the Order of the Phoenix is op 27 april te zien om 20:30 uur op NET5.
Alvast een beetje opwarmen? Bekijk dan hierboven de video met een scene uit de film! En hieronder nog een aantal ‘deleted scenes’!