web analytics
zaterdag, juni 22

Bizar ongeval blijkt begin van reeks mysterieuze gebeurtenissen in De Strop Ploeg

Een futuristisch en confronterend verhaal over het leven van Evan Deleir op de zwevende metropool Nieuw Pangea. Dat is de SF De Strop Ploeg, het schrijversdebuut van Koen Romeijn.

Beeld: Futuro Uitgevers

Hectiek
In de hectiek van de futuristische metropool Nieuw Pangea probeert de jonge techneut Evan C. Deleir krampachtig zijn hectische leven op de rails te houden, met enkel als doel om de uiterst geheimzinnige zaken rondom zijn turbulente bestaan te verklaren. Wanneer Evan samen met zijn collega getuige is van een bizar ongeval, blijkt dit het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen.

Nooit kunnen bekoren
Hoe voelt het om ergens niet te kunnen aarden? Wat doet het met iemand als hij vastgeroest zit op een plek die geenszins bevalt, en vanwaar ontsnappen onmogelijk lijkt? Hoe lang kan een mens dit volhouden voordat hij definitief breekt? Voor de wispelturige Evan is deze frustratie dagelijkse kost. Als talentvolle robottechnicus in het welvarende, maar volledig geïsoleerde Nieuw Pangea lijken de kansen voor het oprapen te liggen, maar het leven in de zwevende metropool heeft Evan nooit kunnen bekoren. De frustratie en afkeer groeien met de dag en Nieuw Pangea gaat hem steeds meer tegenstaan.

Afzonderen en afglijden
Julius, zijn collega en beste vriend, moet lijdzaam toekijken hoe Evan zich in toenemende mate afzondert en afglijdt naar een doelloos bestaan waarin hij elk sprankje hoop of optimisme moedwillig lijkt te willen uitroeien. De avond voorafgaand aan hun indiensttreding bij de prestigieuze Strop Ploeg zijn beide mannen getuige van een bizar ongeval. Het blijkt het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen en niet veel later nadert Evan’s onvermijdelijke breekpunt.

Dit futuristische maar bovenal confronterende verhaal over Evan Deleir is het eerste boek van Koen P. H. Romeijn, die ook muzikant en tekstschrijver is. Als gitarist en zanger heeft hij met verschillende bands albums uitgebracht, en is hij veelvuldig op tournee in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijft hij columns.

Fantasize komt binnenkort met een recensie over dit boek.

Fantasize service: Koop De Strop Ploeg op Bol.com

You cannot copy content of this page