web analytics
donderdag, mei 19

ECHO BASE CHARITY CON – Star Wars voor het goede doel in Utrecht

Op 16 december zal in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con plaatsvinden. Op deze charitatieve beurs zul je Star Wars-acteurs ontmoeten, kun je merchandise kopen en meedoen aan een veiling en zijn er natuurlijk cosplayers. De opbrengst van de beurs komt ten goede aan Force for Change, een initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef.

In de week dat de beurs plaatsvindt, komt ook de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi uit. Daarnaast is het ook 40 jaar geleden dat de eerste Star Wars-film in de Nederlandse bioscopen draaide, namelijk 15 december 1977.

Echo Base Charity Con: Force for Change

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Echo Base. Deze stichting is (her)opgericht in 2017 met als doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. De stichting was al eerder actief van 2000 tot 2005 en haalde toen geld op voor onder andere het Koningin Wilhelmina Fonds en Stichting Doe Een Wens. De opbrengst van de Echo Base Charity Con van dit jaar gaat naar Force for Change. Dit initiatief van Lucasfilm en Disney bestaat sinds 2014 en heeft inmiddels al meer dan 13 miljoen dollar opgehaald voor verschillende goede doelen, waaronder Unicef.

Ontmoet Boba Fett en Admiral Ackbar

De eerste namen van de acteurs die je op de Echo Base Charity Con kunt gaan zien, zijn Jeremy Bulloch en Tim Rose. Bulloch speelt in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi de premiejager Boba Fett. Rose speelt Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en The Last Jedi. De kaartverkoop start binnenkort. Meer nieuws volgt.

Wat: Echo Base Charity Con

Wanneer: Zaterdag 16 december 2017

Waar: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Kaartverkoop: nog niet bekend

Website: www.echobasecon.nl

Star Wars: The Force Awakens
Admiral Ackbar (Tim Rose)
Photo Credit: David James
©Lucasfilm 2015