web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 22: The Walking Dead, Peter Pan en Alice in Wonderland, The Crow, From Hell, Super Drags en Fantastic Beasts 3

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 22 gaan we weer helemaal los. Zo gaat het gerucht dat Rick Grimes zal verdwijnen uit The Walking Dead, zijn Peter Pan en Alice in Wonderland broer en zus in Come Away, Jason Momoa stapt uit The Crow, From Hell wordt ingekleurd en J.K. Rowling is begonnen aan Fantastic Beasts 3. Daarnaast zal de wereld van glitter worden gered door de Super Drags!

Grote veranderingen voor The Walking Dead

De razend populaire serie The Walking Dead is de afgelopen twee seizoenen wat minder razend populair. Nog steeds wordt de serie wereldwijd enorm goed bekeken, maar het hoogtepunt ligt alweer een poosje in het verleden. Reden voor de makers van de serie om het roer drastisch om te gooien.

In de Fantasize Week Almanak – Week 16 vertelden we al dat er na seizoen 8 van The Walking Dead een geheel nieuwe verhaallijn zal worden gestart, waarmee de serie als het ware ‘stopt’ en opnieuw begint. Nu komt het nieuws dat dit waarschijnlijk inhoudt dat hoofdrolspeler Rick Grimes, gespeeld door Andrew Lincoln, uit het verhaal zal verdwijnen. De serie stond sowieso al bekend om met regelmaat hoofdpersonages aan hun einde te laten komen, maar dit nieuws is toch weer van een ander kaliber.

Geestelijk vader van The Walking Dead Robert Kirkman – heeft altijd laten weten dat het verhaal draait om de reis van Rick. Daarmee zal de serie dus behoorlijk af gaan wijken van deze visie, waarbij het nog maar de vraag is waar dit toe zal leiden. De geruchten gaan dat de serie verder zal draaien om Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. Zal The Walking Dead met het verdwijnen van Rick weer tot nieuw hoogtes stijgen, of is de serie ten (on)dode opgeschreven? Wat denk jij, laat het weten in de comments onder deze Almanak!

Bron: The Hollywood Reporter

Assassin’s Creed Odyssey

This … is … Assassin’s Creed! Tijdens de aankomende E3 gamebeurs zal spellenmaker Ubisoft bekend maken dat de nieuwe Assassin’s Creed zich gaat afspelen in het oude Griekenland. Zo is er een foto van een sleutelhanger opgedoken die in handen is van een Franse gamesite en is er een teaser trailertje gepubliceerd op het Twitter-account van Ubisoft.

We kijken reikhalzend uit naar meer nieuws over Assassin’s Creed: Odyssey, gezien de titel nogal wat vragen oproept. Het huidige deel – Assassin’s Creed: Origins – laat de ontstaansgeschiedenis van de broederschap der Assassijnen zien in het oude Egypte, waar je onder andere Julius Caesar ontmoet. Odyssey lijkt zich voor deze titel af te gaan spelen, waarbij de vraag is waar het verhaal in het nieuwe deel dan over zal gaan. Bekijk hier de teaser trailer, dan blijven wij je op de hoogte houden van het nieuws:

Come Away: opmerkelijk verhaal rond Peter Pan en Alice in Wonderland

De klassiekers Peter Pan en Alice in Wonderland zijn al talloze keren bewerkt voor films, boeken, strips en games. Binnenkort wordt er begonnen aan weer een nieuwe versie, met dit keer de insteek dat Peter en Alice broer en zus zijn.

Het project heet Come Away en gaat over broer Peter en zus Alice die rouwen om het verlies van hun oudere broer. De kinderen trekken zich terug in hun eigen fantasiewerelden – Neverland en Wonderland – maar moeten uiteindelijk de keuze maken tussen wat feit en wat fictie is. De werelden van schrijvers J.M. Barrie en Lewis Carroll worden dus ineen gevlochten. Op dit moment zijn acteurs Angelina Jolie en David Oyelowo in onderhandeling om de ouders in de film te gaan spelen. Branda Chapman (Brave) zal regisseren.

Het is niet de eerste keer dat de fantasiewerelden uit deze klassiekers verweven worden. In de stripserie voor volwassenen Lost Girls van stripschrijver Alan Moore (zie ook verderop voor From Hell) komen Dorothy (The Wizard of Oz), Alice (Alice in Wonderland) en Wendy (Peter Pan) elkaar rond de Eerste Wereldoorlog tegen in een hotel en delen hun seksuele fantasieën welke gesymboliseerd worden door hun reis naar respectievelijk Oz, Wonderland en Neverland. Leuk voor aanhangers van de theorie dat alle fantasiewerelden ooit met elkaar in verbinding staan. Tijd voor een verdiepend artikel op Fantasize!

Bron: Deadline.com

The Crow vliegt niet uit

Afgelopen week liet acteur Jason Momoa (Justice League, Game of Thrones) weten niet verder te gaan met de remake van The Crow, een gotische cultfilm uit 1994 over een vermoorde man die terugkeert als bovennatuurlijke anti-held om wraak te nemen op zijn moordenaars. Ook regisseur Corin Hardy is vertrokken.

Momoa liet via Instagram weten dat er creatieve meningsverschillen en financiële problemen zijn binnen Davis Films, de productiemaatschappij achter de film. De geruchten gaan dat ook Sony zich terug gaat trekken als distributeur van de film. Momoa is van mening dat het bronmateriaal van schrijver/tekenaar James O’Barr geen recht wordt aangedaan en dat hij pas terug wil keren naar het filmproject als dit veranderd is. Zelfs als dat opnieuw acht jaar duurt. Het ziet ernaar uit dat deze versie van The Crow voorlopig niet gaat verschijnen. Of het nog afgemaakt gaat worden of dat er ooit een nieuw project gaat verschijnen, kunnen we enkel afwachten.

Bron: Instagram.com

From Hell in kleur voor 20-jarig jubileum

Een van de meest intrigerende en huiveringwekkende legendes uit de Londense geschiedenis blijft het mysterie rond seriemoordenaar Jack the Ripper. In 1888 worden de mistige straten van het Whitechapel district in Londen opgeschrikt door een serie brute moorden op prostituees. De gebeurtenissen werden breed uitgemeten in de kranten en in de jaren erna zijn er talloze theorieën over de dader verschenen, die reiken tot aan de Britse adel.

Ook in fictie is Jack the Ripper een geliefd onderwerp. Zo zijn er tal van series, films en boeken rond de lugubere mythe verschenen, waaronder From Hell van de beroemde Britse stripschrijver Alan Moore en tekenaar Eddie Campbell. Dit verhaal is in 2001 verfilmd met een hoofdrol voor Johnny Depp, maar wil je echt genieten van het uitgebreide verhaal van een van de beste stripschrijvers ter wereld, dan moet je het bronmateriaal lezen.

Daar krijg je binnenkort opnieuw de kans toe, want Eddie Campbell is bezig het van origine zwart/wit verhaal in te kleuren voor een speciale editie rond het 20-jarig bestaan van de klassieker. Het hele werk wordt daarbij herzien door Campbell, om wat kleine foutjes uit het origineel te halen. De From Hell: Master Edition zal uitgegeven worden door Top Shelf en moet verschijnen rond september.

Bron: Entertainment Weekly

Superhelden travestieten redden de glitter!

Netflix wordt meer en meer een platform waar diversiteit gevierd wordt. Door series en films aan te bieden die over de hele wereld geproduceerd worden, krijgen we bijzondere verhalen te zien met andere insteken dan enkel de ideeën uit Hollywood.

Binnenkort kun je een hilarische tekenfilmserie uit Brazilië bekijken: Super Drags. De serie gaat over Patrick, Donny en Ramon die overdag werken in een saai warenhuis, maar ‘s nachts op pad gaan als Lemon Chiffon, Cran’s Sapphire en Crimson Scarlet – de fabuleuze ‘Super Drags’ – om onrecht te bestrijden en de kracht van glitter te verspreiden.

Het is nog niet bekend wanneer de schandalige avonturen van dit trio gaan verschijnen, maar we houden jullie op de hoogte. Bekijk hier een teaser trailer:

Bron: SyFyWire.com

J.K. Rowling werkt aan Fantastic Beasts 3

Op 15 november mogen we de verdere avonturen van Newt Scamander beleven in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. In dit tweede deel in de serie rond de magische zoöloog gespeeld door Eddie Redmayne zullen we meer te weten komen over Gellert Grindelwald (Johnny Depp).

We moeten dus nog even geduld hebben, maar ondertussen is schrijfster J.K. Rowling bezig met het script voor deel drie. Als antwoord op vragen van haar lezers, liet ze op haar website weten dat ze net klaar is met een vierde boek onder het pseudoniem Robert GalbraithLethal White – en meteen door is gegaan met Fantastic Beasts 3. Daarna wil ze beginnen aan een nieuw kinderboek, dus voorlopig kunnen we uitkijken naar voldoende nieuw materiaal van de meesteres der magie. Overigens zal dat kinderboek zich niet afspelen in de wereld van Harry Potter, dus we zijn benieuwd!

Bron: jkrowling.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 22 EN VERDER:

Winactie (t/m 10 juni): Conan Exiles winactie – Win de Barbarian Edition of standaard versie voor pc op STEAM! Wil je weten uit welk hout je gesneden bent? Doe dan mee met onze Conan Exiles winactie en maak kans op een ‘Barbarian Edition’ van de game tjokvol extra’s of een reguliere versie voor pc op STEAM!

FANTASIZE AGENDA:

20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 22:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page