web analytics
dinsdag, mei 17

Afdelingsnamen Fantastic Beasts uitgelekt

Liefhebbers van Harry Potter zullen ongetwijfeld met smart zitten te wachten op Fantastic Beasts and Where to Find Them, en om de spanning nog wat op te voeren zijn de namen van de verschillende afdelingen uitgelekt. Liefhebber Frederico Ian Cervantez ontdekte de namen per toeval. En er is meer.

Javascript
Wie de films gevolgd heeft, weet dat loyaliteit bepaalt bij welke afdeling iemand ingedeeld wordt. Achtereenvolgens kunnen dat Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf zijn.
Cervantez ontdekte per ongeluk de namen toen hij door het javascript van de officiële Harry Potter website aan het bladen was. Daar was een quiz actief waarin de namen verwerkt werden.

Afdelingen
Ook wordt omschreven hoe de afdelingen in elkaar zitten. Zo wordt de Horned Serpent beschreven als draak soortige slangen met hoorns en lange tanden en de Wampus als een soort katachtig schepsel dat beschreven wordt als een afschrikwekkende versie van een poema. De Thunderbird is daarentegen een van de meer prestigieuze afdelingen. Het is een “legendarisch schepsel” die vaak omschreven wordt als ‘een hele grote vogel, die storm en onweer kan genereren als het vliegt.’
De Pukwudgie is ongeveer “60 tot 90 cm. Het is een klein mensvormig ding, maar met een grotere neus, oren en vingers. Ook heeft het een zachte grijze huid dat soms gloeit. Zijn magische krachten zijn verdwijnen en weer verschijnen, gedeeltelijke of complete transformatie naar een stekelvarken of een poema, en het creëren van vuur.”

Het duurt nog even, maar Fantastic Beasts and Where to Find Them is vanaf 18 november in de bioscoop te zien.