web analytics
dinsdag, mei 17

En, hoe vinden we de GVR van Steven Spielberg?

‘Ronduit betoverend’, zo schreven diverse media de slotact van de nieuwste film van Steven Spielberg – De Grote Vriendelijke Reus (The BFG). Het verhaal dat geschreven is door Roald Dahl, gaat over vriendschap, angst, voorordelen en alles ‘wat kleine mensen tot reuzen maakt’. Spielberg vertaalde het verhaal van Dahl in een film. Eerder verscheen dit verhaal al als tekenfilm.

De magie werkt niet direct bij het begin, maar dat ligt niet aan het script of aan actrice Ruby Barnhill die Sofie vertolkt. Het is de combinatie van klassieke live action en motion capture, de techniek die Spielberg ook al bezigde om het universum van Kuifje te animeren – aanvankelijk wat stokkerig – met zijn gladde en soms wat doodse look.

Spielberg toont zichzelf wel een echte rasverteller, die in tegenstelling tot de profeet onder de motion captures Robert Zemeckis het verhaal ziel weet in te blazen. Eens Sophie en De Grote Vriendelijke Reus – met de stem en vervormd gezicht van Mark Rylance – het land der reuzen hebben verlaten en bij de Britse Queen zijn aangekomen, komt Dahls lichtjes lugubere fantasiewereld dan ook op een wonderlijke manier tot leven, met stijlvol camerawerk en een uitgekiend oog voor sfeer en detail.

Lees verder in Fantasize Magazine.